Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Εγχείρηση Θυρεοειδούς: Ελάχιστα επεμβατική ανώδυνη τεχνική

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο, γιατί παράγει τις ορμόνες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και γενικότερα τα «επίπεδα ενέργειας» του σώματός μας. Σε μερικές περιπτώσεις η φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα είτε μπορεί να παρεκτραπεί, είτε το σχήμα και μέγεθός του να «ξεφύγει» του φυσιολογικού.

Η ψηλάφηση του λαιμού από τον ειδικό ιατρό (παθολόγο, ενδοκρινολόγο, χειρουργό) και μια απλή εξέταση, όπως το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς, μπορεί να διαγνώσει εάν έχουμε ή όχι οζίδια στο θυρεοειδή αδένα.

Σε ανεύρεση οζιδίου του θυρεοειδούς, τότε συνιστάται να γίνει παρακέντηση του οζιδίου και ιστολογική εξέταση αυτού, για αποκλεισμό κακοήθειας.

Χειρουργική θεραπεία του θυρεοειδούς αδένα συστήνεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

· Θετική παρακέντηση του οζιδίου για κακοήθεια
· Εμφάνιση «ψυχρού» όζου στο σπινθηρογράφημα
· Μεγάλου (άνω του 1 εκατοστού) και σκληρού στην ψηλάφηση οζιδίου
· Παρουσία πολλών όζων
· Συμπτωματική διόγκωση όλου του θυρεοειδούς αδένα (βρογχοκήλη).
· Υπερθυρεοειδισμός ανθεκτικός στη φαρμακευτική αγωγή
Ο ενδοκρινολόγος ιατρός είναι ο πλέον έμπειρος στο να αποφασίσει πότε απαιτείται η χειρουργική θεραπεία στις παθήσεις του θυρεοειδούς.

Η ελάχιστα επεμβατική τεχνική αφαίρεσης του θυρεοειδούς αδένα περιλαμβάνει:

· Χρήση ειδικών εργαλείων υψηλής τεχνολογίας (ψαλίδι υπερήχων), που επιτυγχάνουν απειροελάχιστο τραυματισμό στους ιστούς.
· Χρήση μεγεθυντικών φακών και ειδικού φωτισμού για ακριβή αναγνώριση των νεύρων της φωνής και των αδένων του ασβεστίου.
· Μηχάνημα εντοπισμού των νεύρων (νευροδιεγέρτης) για να εντοπίσει και τα 4 λαρυγγικά νεύρα (τα νεύρα της φωνής).
· Επιλογή αναισθησίας, γενική ή τοπική.
· Μικρή χειρουργική τομή 2-3 εκατοστών.
· Τεχνικές πλαστικής χειρουργικής, που σχεδόν «εξαφανίζουν» την τομή.
· Αποφυγή χρήσης παροχετεύσεων («σωληνάκια»), όταν ο χειρουργός δείξει την απαραίτητη σχολαστική προσοχή κατά την εγχείρηση.
· Χρήση μόνο ενός ράμματος για όλη την εγχείρηση.
· Παραμονή στο νοσοκομείο λιγότερο από 24 ώρες.
· Ταχεία ανάρρωση με επιστροφή στην εργασία σε λίγες ημέρες.

Η επιμελής εφαρμογή όλων των παραπάνω εξελίξεων της σύγχρονης εγχειρητικής του θυρεοειδούς από τον ειδικό χειρουργό και την ομάδα του, μηδενίζουν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές (βράγχος φωνής, χαμηλό ασβέστιο).

Η νέα ελάχιστα επεμβατική και ατραυματική θυρεοειδεκτομή παρέχει ακόμη μια θεραπευτική, ασφαλή και ανώδυνη, επιλογή στους ιατρούς να φροντίσουν τον ασθενή τους με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801