Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Γαστρικό μπαλόνι – χάπι Elipse

χάπι elipse

Χάπι elipse: Το πρόβλημα

Πρωτού πούμε τί είναι το χάπι elipse, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πρώτα μερικούς ορισμούς. Ως παχυσαρκία ορίζεται η νόσος του μεταβολισμού η οποία χαρακτηρίζεται από παθολογικά αυξημένη συσσώρευση λίπους στο ανθρώπινο σώμα και η οποία συχνά σχετίζεται με διάφορα νοσήματα και μεταβολικές διαταραχές, όπως  σακχαρώδης διαβήτης, αρθροπάθειες, αρτηριακή υπέρταση, καρδιακές παθήσεις, παθήσεις ήπατος και χοληφόρων, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος (όπως το άσθμα και η υπνική άπνοια), ψυχολογικά προβλήματα (όπως η  κατάθλιψη), διαταραχές έμμηνου κύκλου στις γυναίκες και προβλήματα στην εγκυμοσύνη, ακράτεια ούρων καθώς και με αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα. Επιπλέον, τα προβλήματα που βιώνει στην καθημερινή ζωή ο παχύσαρκος έχουν να κάνουν με την δυσκολία στην κινητικότητα, εύκολη κόπωση και καταπόνηση και δυσκολία σε απλές καθημερινές πράξεις όπως η χρήση μέσων μεταφοράς ή η προσωπική υγιεινή. Πολλές φορές αυτά οδηγούν σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και κοινωνικό αποκλεισμό του.

Η παχυσαρκία αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα στον ανεπτυγμένο κόσμο. Στην Ελλάδα παίρνει την μορφή επιδημίας με το 35% του γενικού πληθυσμού να είναι υπέρβαρο, ενώ το 22,5% παχύσαρκο. Η παχυσαρκία υπολογίζεται με τον Δείκτη Μάζας Σώματος ή ΔΜΣ. Αναλόγως του ΔΜΣ μπορεί κανείς να χαρακτηριστεί: Φυσιολογικός (ΔΜΣ 18,5 – 24.9), Υπέρβαρος (ΔΜΣ 25 – 29.9), Παχύσαρκος (ΔΜΣ 30 – 34.9), Σοβαρά Παχύσαρκος (ΔΜΣ 35 – 39.9), Νοσογόνα Παχύσαρκος (ΔΜΣ 40 – 49.9), ή Υπερ-Παχύσαρκος (ΔΜΣ>50).

Χάπι elipse: Η επιστημονική ομάδα

Η σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία της νόσου της παχυσαρκίας απαιτεί επιστημονική ομάδα  εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση των παθήσεων του παχύσαρκου ασθενούς, στα ειδικά διαιτολογικά πρωτόκολλα, στις νέες αναίμακτες πρωτοποριακές μεθόδους απώλειας βάρους και στις χειρουργικές επεμβάσεις παχυσαρκίας. Στην Ελλάδα, η Ευρωκλινική διαθέτει την πιο έμπειρη και άρτια εκπαιδευμένη επιστημονική ομάδα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, της οποίας ηγείται ο κος Ραυτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Παχυσαρκίας στο Πανεπιστήμιο του Connecticut, Η.Π.Α. Ο κος Ραυτόπουλος είναι ειδικευμένος εξ ολοκλήρου στις Η.Π.Α., είναι ο μόνος χειρουργός στην Ελλάδα που έχει εκπαιδευθεί ειδικά στην χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και μάλιστα στις Η.Π.Α (Fellowship in Advanced Laparoscopic and Bariatric surgery) και έχει εργαστεί για 14 χρόνια στις Η.Π.Α. ως Διευθυντής τμήματος Χειρουργικής Παχυσαρκίας όπως στο Πανεπιστήμιο του Πίττσμπουργκ και στο Νοσοκομείο Saint Francis Hospital and Medical Center στο Hartford, Κοννέκτικατ. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος χειρουργός στις Η.Π.Α. (USA Board Certified in Surgery), είναι Fellow του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, διαθέτει ενεργή ιατρική άδεια στις Πολιτείες της Μασσαχουσέτης και Κοννέντικατ και είναι Διευθυντής του Weight Management Program του Νοσοκομείου Holyoke Medical Center της Μασσαχουσέτης. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο κος Ραυτόπουλος εργάζεται τόσο στις Η.Π.Α., όσο και στην Ελλάδα και έχει πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία και στην Ελλάδα πολλές περίπλοκες επεμβάσεις παχυσαρκίας, πολλές από τις οποίες δεν πραγματοποιούνται πουθενά αλλού στην χώρα μας. Το 2015 ο κος Ραυτόπουλος ήταν επιστημονικά υπεύθυνος μίας πολύ σημαντικής κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας σχετικά με την μοναδική στον κόσμο αναίμακτη μέθοδο απώλειας βάρους που αφορά το γαστρικό μπαλόνι-χάπι Elipse της αμερικανικής εταιρίας Allurion Technologies. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκόπο την απόκτηση έγκρισης CE. Αυτό πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα ο κος Ραυτόπουλος συμμετέχει και στην αντίστοιχη κλινική μελέτη στις Η.Π.Α. για την έγκριση της μεθόδου Elipse και από το F.D.A. (Federal Drug Administration). Τον κο Ραυτόπουλο πλαισιώνει μια πολύ έμπειρη και επιστημονικά αξιόλογη ομάδα που περιλαμβάνει τον κο Τσεχπενάκη, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών και Fellow του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, τον Κο Γεράσιμο Στεφανίδη, Γαστρεντερολόγο, καθώς και άλλους επιστήμονες της Ευρωκλινικής.

Χάπι Elipse & Πρόγραμμα Απώλειας Βάρους

Το Πρόγραμμα Απώλειας Βάρους συνδυαζόμενο με το Γαστρικό μπαλόνι Elipse, αποτελεί μια ιδιαίτερα καινοτόμο και αποτελεσματική μέθοδο απώλειας βάρους, η οποία προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα μόνο στην Ευρωκλινική από τον κο Ραυτόπουλο, και αποτελεί το πρώτο βήμα και ένα εργαλείο με στόχο τη μακροπρόθεσμη στροφή προς έναν πιο υγιεινό, πιο θετικό τρόπο ζωής. Το Πρόγραμμα Απώλειας Βάρους αρχίζει με την επίσκεψη στους ειδικούς επιστήμονες της Κλινικής, Ιατρό, Διατροφολόγο και Ψυχολόγο με σκοπό την εξατομίκευση του προγράμματος στις ανάγκες σας. Η τοποθέτηση του μπαλονιού που ακολουθεί, συνοδεύεται από αναλυτικές διατροφικές οδηγίες  και τακτική παρακολούθηση από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μηνών με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής απώλεια βάρους, αλλά και της καλύτερης διατήρησής του μακροπρόθεσμα. Μετά το τέλος του προγράμματος ο σκοπός μας είναι να έχετε αναλάβει τον έλεγχο της φυσικής σας κατάστασης και των νέων διατροφικών σας συνηθειών, να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους και να συνεχίσετε τον νέο τρόπο ζωής που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας.

Το γαστρικό μπαλόνι Elipse καταπίνεται σε μορφή μαλακής κάψουλας κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στην κλινική. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είναι η μοναδική επεμβατική μέθοδος απώλειας βάρους πέραν της δίαιτας, άσκησης και φαρμακοθεραπείας, για την οποία δεν απαιτείται οποιασδήποτε μορφής αναισθησία, γαστροσκόπηση, ή χειρουργική επέμβαση. Μόλις καταποθεί, ο ιατρός θα χρησιμοποιήσει πρώτα μια ακτινογραφία για να επιβεβαιωθεί ότι το μπαλόνι βρίσκεται εντός του στομάχου και στην συνέχεια θα φουσκώσει το μπαλόνι με υγρό με ένα λεπτό σωληνάκι. Το σωληνάκι αφαιρείται μόλις το μπαλόνι φουσκώσει και η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Το μπαλόνι παραμένει στο στομάχι για 16 εβδομάδες (4 μήνες) περιορίζοντας την χωρητικότητα του στομαχιού σε φαγητό. Μετά, ξεφουσκώνει μόνο του, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, και αποβάλλεται από τον οργανισμό φυσιολογικά με τα κόπρανα.

Με τη βοήθεια ειδικής ψηφιακής ζυγαριάς, που θα σας δοθεί στην έναρξη του προγράμματος και την ειδική εφαρμογή (application) για το κινητό σας τηλέφωνο, ή απλά τηλεφωνώντας μας, μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Οι μετρήσεις σας θα αποστέλλονται σε εμάς σε εβδομαδιαία βάση, έτσι ώστε η επιστημονική ομάδα του προγράμματος να είναι σε θέση να σας παρέχει την κατάλληλη καθοδήγηση στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση. Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες με συνεχή διατροφική και ψυχοεκπαιδευτική καθοδήγηση από τον κο Ραυτόπουλο και την ομάδα του χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος Απώλειας Βάρους με το γαστρικό μπαλόνι Elipse

Σύμφωνα με την εμπειρία του κου Ραυτόπουλου με την συγκεκριμένη μέθοδο στα πλαίσια της κλινικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, ο συνδυασμός του ειδικού Προγράμματος Απώλειας Βάρους του κου Ραυτόπουλου και του γαστρικού μπαλονιού Elipse εξασφαλίζει κατά μέσο όρο απώλεια βάρους 18 kg (με μέγιστη απώλεια βάρους τα 72kg) και μείωση της περίμετρου της μέσης σας κατά περίπου 15 εκατοστά. Τα ευρήματα της κλινικής μελέτης έδειξαν επίσης σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και αιματολογικών αποτελεσμάτων σχετικά με τον διαβήτη, την αρτηριακή πίεση, της χοληστερίνης, του ήπατος και του θυρεοειδούς. Τα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης έχουν ανακοινωθεί από τον κο Ραυτόπουλο τους τελευταίους μήνες στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια στον χώρο της Παχυσαρκίας, όπως το International Congress of Obesity, Βανκούβερ, Καναδάς, European Obesity Summit, Γκετέμποργκ, Σουηδία, American Society for Metabolic and Bariatric Surgery, Las Vegas, Η.Π.Α., American College of Surgeons, Washington D.C., Η.Π.Α. και International Federation of Surgical Obesity, Ρίο ντε Τζανέϊρο, Βραζιλία.

Η μέθοδος χάπι Elipse είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους στοχεύουν να χάσουν με ασφάλεια μέχρι 30 kg σε 16 εβδομάδες, ενώ σκοπεύει να χρησιμεύσει ως το σημείο εκκίνησης για όσους χρειάζονται ένα εναρκτήριο λάκτισμα για ένα νέο υγιεινό τρόπο ζωής. Το γαστρικό μπαλόνι Elipse δεν είναι ένα μαγικό χάπι και από μόνο του δεν θα κάνει θαύματα. Η θέλησή σας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής σας με την βοήθεια της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος Απώλειας Βάρους θα σας οδηγήσουν με επιτυχία στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801