Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Η ρομποτική στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Η ρομποτική στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια στους άνδρες και αφορά μια ευρεία γκάμα ηλικιών που ξεκινά από τη σχετικά μικρή ηλικία των 45 ετών. Για το λόγο αυτό, όλοι οι άνδρες μετά τα 50 και αυτοί που έχουν θετικό κληρονομικό ιστορικό μετά τα 40, πρέπει να κάνουν την εξέταση αίματος για τον προστάτη, το PSA, και να εξετάζονται από ουρολόγο

Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά

Η όλη προσπάθεια είναι, εάν υπάρχει κακοήθεια στον προστάτη, η διάγνωσή της να γίνεται σε όσο πιο πρώιμο στάδιο είναι δυνατό, όπως λέμε στην ιατρική ο όγκος να είναι ενδοπροστατικός, περιορισμένος δηλαδή στο εσωτερικό του αδένα, μέσα από την εξωτερική του κάψα. Και όπως τονίζουμε στους ασθενείς μας, εάν καταφέρουμε να διαγνώσουμε τον όγκο σε αυτό το αρχικό στάδιο, που συνήθως έτσι γίνεται, τότε μπορούμε να επιτύχουμε την πλήρη ίαση του άνδρα από την κακοήθεια. Αυτό επιτυγχάνεται με την πλήρη αφαίρεση του προστάτη αδένα με τα περιβλήματα και τα εξαρτήματά του (σπερματοδόχεις κύστεις, πόροι), επέμβαση που καλείται ριζική προστατεκτομή.

Η Ρομποτική Χειρουργική , που αποτελεί ένα εξαιρετικό τεχνολογικό επίτευγμα της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας, έχει δώσει τη δυνατότητα η επέμβαση αυτή του προστάτη να είναι στις μέρες μας πολύ πιο απλή , αποτελεσματική και ασφαλής σε σχέση με το παρελθόν.

Με ρομποτική ακρίβεια

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε σήμερα ότι το Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci αποτελεί στα χέρια του εξειδικευμένου χειρουργού ένα εξαιρετικό εργαλείο. Του δίνει τη δυνατότητα λεπτότατων και ακριβέστατων χειρισμών με τέλεια τρισδιάστατη όραση και λεπτομέρεια, που εξασφαλίζουν την πλήρη αφαίρεση του καρκίνου και της ογκολογικής ίασης του ασθενούς αναίμακτα, ανώδυνα, με πολύ σύντομη μετεγχειρητική πορεία και επιστροφή στην καθημερινότητα.

Η πιο δημοφιλής μέθοδος

Για τα προφανή αυτά πλεονεκτήματα η Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή είναι καιρό τώρα πανευρωπαϊκά η συχνότερα πραγματοποιούμενη επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη (European Urology 2012) και πάνω από τα δύο τρίτα των ασθενών επιθυμούν να χειρουργηθούν με τη μέθοδο αυτή (European Urology 2008). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στους Νew York Times «ο ρυθμός εξάπλωσης συναγωνίζεται εκείνον του internet ενώ ξεπερνά εκείνους της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, των κινητών τηλεφώνων και των προσωπικών υπολογιστών»

Χωρίς επιπλοκές και κυρίως χωρίς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής

Έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ρομποτικών ριζικών προστατεκτομών για την αντιμετώπιση του προστατικού καρκίνου και σε συμφωνία με τη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς μας ότι η επέμβαση αυτή εξασφαλίζει το βέλτιστο ογκολογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα όμως, στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε τη φυσιολογική στυτική λειτουργία και την ομαλή ούρηση, χωρίς μετεγχειρητικά προβλήματα όπως η ακράτεια ούρων και τα στενώματα της αναστόμωσης. Η χρήση του ρομποτικού συστήματος Da vinci διασφαλίζει τα ανωτέρω. Με τη βοήθεια του ρομποτικού συστήματος μπορούμε να παρασκευάσουμε και να διαφυλάξουμε με λεπτούς και ακριβείς χειρισμούς και υπό συνεχή μεγενθυμένη τρισδιάστατη όραση τόσο τα αγγεία και τα νεύρα, που είναι υπεύθυνα για τη στύση και την ούρηση, όσο και το σφικτήρα της ουρήθρας, που είναι υπεύθυνος για τον πλήρη έλεγχο της ούρησης. Η πραγματοποίηση της αναστομώσεως κύστης ουρήθρας μετά την αφαίρεση του προστάτη γίνεται με συνεχή και υδατοστεγή ραφή με τη χρήση των ρομποτικών βραχιόνων και έτσι επιτυγχάνεται η ευρεία, χωρίς στενώματα αναστόμωση και η γρήγορη αφαίρεση του καθετήρα μετεγχειρητικά. Αυτά παλαιότερα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθούν, γι αυτό και ένας πολύ μεγάλος φόβος και ανησυχία των ασθενών που θα έκαναν επέμβαση προστάτη ήταν η μετεγχειρητική ακράτεια και στυτική διαταραχή, που ήταν σχετικά συχνές.

Η διάγνωση της κακοήθειας αιφνιδιάζει και σοκάρει τους ασθενείς και το περιβάλλον τους. Συχνότατα αφορά άνδρες χωρίς συμπτώματα και προβλήματα υγείας, πλήρως λειτουργικούς που επιδιώκουν την ίαση και τη διατήρηση της ποιότητας της ζωής τους. Αυτό που λέμε σε κάθε ασθενή μας, τονίζοντας ότι δεν είναι απλή αισιοδοξία ή διάθεση συμπαράστασης αλλά η πραγματικότητα, είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση μαζί και θα επιτύχουμε, με την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης της χειρουργικής δεξιότητας και της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας του Ρομποτικού Συστήματος, την πλήρη ίασή του.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801