Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Κρυολιπόλυση… Τι είναι;

κρυολιπόλυση

Κρυολιπόλυση: όσα πρέπει να ξέρετε

Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Είναι ιατρική μη επεμβατική μέθοδος, εγκεκριμένη από το 2010 από τον US Food and Drug Administration (FDA) γεγονός που πιστοποιεί την ασφάλεια της μεθόδου για την αποτελεσματική μείωση του τοπικού πάχους.

Πως λειτουργεί; 

Έχει διαπιστωθεί ότι τα λιποκύτταρα είναι πολύ ευαίσθητα στο ψύχος. Την εφαρμογή σε μία συγκεκριμένη περιοχή, για 1 ώρα υπο θερμοκρασία -9 οC, ακολουθεί η σταδιακή διάλυση των μεμβρανών των λιποκυττάρων και η απορρόφηση/ φαγοκυττάρωση των υπολειμμάτων τους από τον οργανισμό με φυσιολογική διαδικασία και χωρίς να προκληθεί βλάβη στην επιδερμίδα.

κρυολιπόλυση-τι-είναι

Υπάρχει αποτέλεσμα; Τι απώλεια λίπους θα έχω;

Σε όλες τις μελέτες, αλλά και από την εμπειρία μας, πραγματοποιώντας κρυολιπόλυση, μετά την εφαρμογή αναμένεται η απώλεια λίπους έως και 30% κατά μέσο όρο στη θεραπευόμενη περιοχή.

Γίνεται μόνο μία συνεδρία ή θα κάνω κάποια στιγμή και επαναλαμβανόμενες;

Σύμφωνα με τις μελέτες το ποσοστό των ατόμων που μένουν ικανοποιημένα με το αποτέλεσμα μετά από μόνο μία εφαρμογή, , είναι 85%. Ένα μικρό ποσοστό μόνο χρειάζεται επανάληψη για να γίνει αισθητή η μείωση του υποδορίου λίπους.

Γιατί δεν πρέπει να επαναλάβω τη συνεδρία στην ίδια περιοχή πριν το πέρας του τρίμηνου;

Η σταθερή ψύξη της περιοχής στους -9 οC που γίνεται με την κρυολιπόλυση, απαγορεύει επανάληψη συνεδρίας στην ίδια περιοχή πριν περάσουν 3 μήνες. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία απόπτωσης των λιποκυττάρων διαρκεί 3 μήνες, συνεπώς τότε μόνο μπορεί και έχει νόημα να γίνει επαναξιολόγηση της περιοχής από τον δερματολόγο και να αποφασιστεί ή όχι η επανάληψη της συνεδρίας.

Είναι η κατάλληλη θεραπεία για μένα;

Ιδανικός υποψήφιος για κρυολιπόλυση είναι ο υγιής ενήλικας που επιθυμεί να απαλλαγεί από το τοπικό λίπος. Η θεραπεία δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους. Αποκλείονται ενήλικες με ιστορικό κακοήθειας, αυτοανόσων σοβαρών νοσημάτων, υπερευαισθησίας στο ψύχος, έγκυες, θηλάζουσες και με τοπικές αντενδείξεις όπως π.χ. κιρσοί κάτω άκρων, κήλες κοιλιακού τοιχώματος κλπ. Είναι σημαντικό πριν προχωρήσετε με τη θεραπεία, για την ασφάλειά σας και την επίτευξη αποτελέσματος, να έχετε προ-εκτιμηθεί από έμπειρο και εξειδικευμένο Δερματολόγο. Σε περίπτωση που έχετε άλλα προβλήματα υγείας είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία με τον ιατρό σας.

Σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση μπορεί να εφαρμοστεί στα εξής σημεία: στα πλαϊνά ράχης, στην κοιλιακή χώρα, στο στομάχι, στα πλαϊνά οσφύος, στα πλαϊνά γλουτών, στην περιοχή των έσω μηρών, στην περιοχή των έσω γονάτων, στους βραχίονες, καθώς και σε παραπλήσιες περιοχές  που κρίνονται από τη δερματολόγο. Επιπλέον μπορεί να εφαρμοστεί και στο διπλοσάγονο καταπολεμώντας τη συγκέντρωση τοπικού λίπους στην περιοχή.

Γιατί να κάνω κρυολιπόλυση στην Ευρωκλινική Αθηνών; Το μηχάνημά σας είναι ιατρικό; Τι εγγυήσεις έχω;

Στο Δερματολογικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών η κρυολιπόλυση παρέχεται από το 2015 και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3.000 εφαρμογές, με άριστα αποτελέσματα, πάντα υπό την εποπτεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με το μηχάνημα CRYOLIPO II της εταιρείας CLATUU, με 2 ολοκεραμικές κεφαλές 360ο που ψύχουν περιμετρικά στην περιοχή που εφαρμόζονται.

Γιατί πρέπει να προηγηθεί ιατρική εκτίμηση;

ΌΛΑ τα περιστατικά ελέγχονται, εγκρίνονται και εξετάζονται από Δερματολόγο, Ενδοκρινολόγο και Σύμβουλο διατροφής, προτού προχωρήσουν σε θεραπεία. Ο ιατρικός προέλεγχος αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να αποκλειστούν τα άτομα στα οποία η θεραπεία αντενδείκνυται  και να διασφαλιστεί ότι πληρούνται όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να προχωρήσετε με την κρυολιπόλυση.

Θα προκύψει “χαλάρωση” του δέρματος;

Δεν έχει παρατηρηθεί καμία επιδείνωση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας ενώ  υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα στις περιοχές των βραχιόνων και εσωτερικού μηρών, δηλαδή στις κατ’ εξοχήν περιοχές ύποπτες για χαλάρωση.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η θεραπεία της κάθε περιοχής διαρκεί 60 λεπτά και σε όλη τη διάρκεια γίνεται καλά ανεκτή. Μικρή ενόχληση μπορεί να παρατηρηθεί στην έναρξη της θεραπείας λόγω της αρνητικής πίεσης που δημιουργείται από τις κεφαλές καθώς και στο τέλος κατά της διάρκεια της μάλαξης. Οι συχνότερα αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι το αίσθημα καύσου, μικρές μελανιές και «μούδιασμα» του δέρματος. Σπάνια ενόχληση με ήπιους-μέτριους πόνους στην περιοχή έως και 2 εβδομάδες μετά έχει αναφερθεί

Να θυμάστε:

Η κρυολιπόλυση αποτελεί την πιο καλά μελετημένη, ασφαλή, αποτελεσματική, μη-χειρουργική μέθοδο για τη  μείωση του τοπικού πάχους, ΑΡΚΕΙ να διενεργείται από υπεύθυνο ιατρικό προσωπικό και με έγκυρο – πιστοποιημένο μηχάνημα.


Ρωτήστε μας:

Θέλετε να πραγματοποιήσετε κρυολιπόλυση στην Ευρωκλινική, να πραγματοποιήσετε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης και εκτίμησης ή να δείτε τις τιμές μας; πατήστε ΕΔΩ


 

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801