Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ωτοπλαστική για αισθητική αρμονία

ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική & Πλαστική χειρουργική 

Η ωτοπλαστική μπορεί να γίνει από την ηλικία των 6 – 8 ετών, όπου η ανάπτυξη των αυτιών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Όταν η δυσμορφία είναι έντονη, (προκειμένου για παιδί), είναι προτιμότερο να χειρουργείται νωρίτερα χρονικά, ούτως ώστε να αποφευχθεί το ψυχολογικό στρες με την είσοδό του στο σχολείο.

Η πλαστική χειρουργική είναι μία ιατρική ειδικότητα, που σκοπό έχει την βελτίωση η επανόρθωση της φυσικής εμφάνισης, και την ελαχιστοποίηση δυσμορφιών ή ουλών, που οφείλονται σε ατυχήματα, ασθένειες, ή γενετικά ελαττώματα. Η λέξη «πλαστική» προέρχεται από τα Ελληνικά και σημαίνει καλούπι – μορφή. Στην πλαστική χειρουργική περιλαμβάνεται και η αισθητική χειρουργική. Παρόλο που η αισθητική χειρουργική δεν είναι απαραίτητη για την υγιή κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού, υπάρχει, για να βελτιώνει την εξωτερική μας εμφάνιση. Η ωτοπλαστική είναι μία χειρουργική μέθοδος, που σκοπό έχει να πλησιάσει πιο κοντά στο κεφάλι τα προεξέχοντα αυτιά, ή να μικρύνει δυσανάλογα μεγάλα αυτιά ή να διορθώσει άλλες τραυματικές ή και συγγενείς ανωμαλίες του σχήματος, του μεγέθους ή της μορφής των αυτιών.

Τι πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν πριν αποφασίσουμε την ωτοπλαστική

Συζήτηση με τον Πλαστικό Χειρουργό, είναι το πρώτο βήμα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος, πριν αποφασίσει την ωτοπλαστική. Ο ενδιαφερόμενος, ή σε περίπτωση παιδιού η οικογένειά του, θα πρέπει να συζητήσει με ειλικρίνεια και ευθύτητα τι προσδοκίες έχει από αυτήν την επέμβαση, ποια είναι τα συναισθήματα και ο ψυχισμός του, έχοντας πάντα υπ’ όψιν πως το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι η βελτίωση και όχι η τελειότητα. Βασικός παράγοντας για την επίτευξη της αισθητικής χειρουργικής πράξης είναι η σταθερή ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση του ενδιαφερόμενου.

Ο πλαστικός χειρουργός θα συζητήσει μαζί σας για τους παράγοντες που πιθανώς να επηρεάσουν την απόφασή σας σχετικά με τη διαδικασία της επέμβασης.
Κατά την πρώτη επίσκεψη ο χειρουργός θα σας εξηγήσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την περίπτωσή σας, καθώς και την χειρουργική τεχνική που θα ακολουθήσει, την αναισθησία, το που θα γίνει η επέμβαση και ποιο πραγματικά θα είναι το αποτέλεσμα της.

Επίσης θα πρέπει να συζητηθούν με τον χειρουργό οι συμπληρωματικοί παράγοντες που θα πρέπει να σκεφθείτε πριν αποφασίσετε την ωτοπλαστική, όπως το κόστος και οι πιθανές δυσκολίες αυτής της επέμβασης.

Εκατοντάδες επεμβάσεις ωτοπλαστικής γίνονται επιτυχώς κάθε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι από το γιατρό σας για όλη τη διαδικασία αυτής της πλαστικής χειρουργικής επέμβασης.

Μετεγχειρητικές επιπλοκές, όπως μολύνσεις, οιδήματα ή αιματώματα είναι σπάνια φαινόμενα. Η πιθανότητα επιπλοκών μπορεί να ελαχιστοποιηθεί εφ’ όσον ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές του γιατρού σας, όσον αφορά το μετεγχειρητικό στάδιο της αποθεραπείας.

Το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης ποικίλει. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το επηρεάζουν, όπως η έκταση και η πολυπλοκότητα της επέμβασης, καθώς και ορισμένα επιπρόσθετα έξοδα, εξαρτώμενα από το πού θα γίνει η επέμβαση καθώς και από το είδος της αναισθησίας. Γενικά η ωτοπλαστική είναι συνήθως μία επέμβαση που γίνεται για αισθητικούς λόγους, γι’ αυτό και τα περισσότερα ασφαλιστικά προγράμματα δεν παρέχουν κάλυψη. Εάν όμως η επέμβαση θεωρηθεί απαραίτητη για την διόρθωση μιας παραμόρφωσης που οφείλεται σε επίκτητη τραυματική βλάβη ή σε γενετική συγγενή δυσμορφία, τα έξοδα μπορούν να καλυφθούν μερικώς ή και ολικώς από την ασφαλιστική σας εταιρεία.

Ωτοπλαστική: Η διαδικασία της επέμβασης

Η ωτοπλαστική σκοπό έχει να δημιουργήσει και να επαναφέρει την κεντρική πτυχή του πτερυγίου στα προεξέχοντα ώτα ή και να μικρύνει δυσανάλογα μεγάλα ώτα. Η έκταση της επέμβασης εξαρτάται από το ποιες αλλαγές είναι επιθυμητές και από το τι ο χειρουργός κρίνει ότι χρειάζεται. Ύστερα από σύσταση του πλαστικού χειρουργού σας, η επέμβαση μπορεί να γίνει είτε στο ιδιωτικό ιατρείο του, είτε σε κλινική ως εξωτερικός ασθενής.

Η ωτοπλαστική γίνεται είτε με τοπική αναισθησία, αναισθητοποιώντας την περιοχή γύρω από τα αυτιά, είτε με γενική αναισθησία οπότε κοιμάστε καθ’ όλη την διάρκεια της επέμβασης.
Υπάρχουν αρκετές χειρουργικές τεχνικές που αφορούν την ωτοπλαστική. Χρησιμοποιώντας την πιο γνωστή και διαδεδομένη τεχνική, ο Πλαστικός Χειρουργός κάνει μία σφηνοειδή εκτομή του δέρματος στο πίσω μέρος του αυτιού, με σκοπό την εμφάνιση του χόνδρου. Στη συνέχεια, λεπτύνεται ο χόνδρος και με ράμματα συμπλησιάζονται οι κοίτες του χόνδρου ώστε να μετασχηματιστεί το αυτί. Κατόπιν χρησιμοποιώντας άλλο ράμμα, κλείνει το δέρμα.

Δημιουργώντας μία πιο εμφανή πτυχή στο κεντρικό τμήμα του πτερυγίου του αυτιού, ο πλαστικός χειρουργός φέρνει το αυτί πιο κοντά στο κεφάλι. Η επέμβαση κρατά περίπου δύο ώρες, εξαρτωμένου του χρόνου από την έκταση της δυσμορφίας.

Μετεγχειρητική πορεία

Μετά την επέμβαση τα αυτιά καλύπτονται από γάζες και επιδέσμους. Υπάρχει περίπτωση το πρώτο 24ωρο να εμφανιστεί ελαφρύς πόνος, ο οποίος αντιμετωπίζεται εύκολα με ήπια παυσίπονα. Εάν έχετε εισαχθεί σε νοσοκομείο και η επέμβαση έχει γίνει με γενική αναισθησία, εξέρχεστε την επόμενη ημέρα.

Σε λίγες ημέρες οι επίδεσμοι αφαιρούνται, εκτιμάται από τον Πλαστικό Χειρουργό το αποτέλεσμα και τοποθετούνται πάλι γάζες και επίδεσμοι ή φοράτε μία ελαστική κορδέλα. Η ελαστική αυτή κορδέλα θα φορεθεί ανελλιπώς για αρκετές εβδομάδες, με σκοπό να εξασφαλιστεί το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο σκοπός της ωτοπλαστικής είναι πιο φυσικά και καλοσχηματισμένα αυτιά. Από τη στιγμή που οι τομές γίνονται στο πίσω μέρος του αυτιού, οι αμυδρές ουλές που πιθανόν να υπάρχουν, δεν είναι εμφανείς.

Παρ’ όλο που θα μπορείτε να επανέλθετε στις συνήθεις ασχολίες σας μετά από 1 – 2 ημέρες, ο Πλαστικός Χειρουργός είναι αυτός που θα σας συμβουλεύσει για το πότε θα γίνει αυτό. Η απόφαση να γυρίσετε στη δουλειά σας, εξαρτάται από το ρυθμό ανάρρωσης και από το πόσο εσείς νιώθετε άνετα.

 

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801