Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Τα πολλαπλά πρόσωπα της Γυναικείας Φροντίδας

γυναικεία φροντίδα

Η σημερινή γυναίκα αναλαμβάνει πολλούς ρόλους στην καθημερινή της ζωή. Οι πολλαπλοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας απαιτούν και αντίστοιχα σφαιρική προσέγγιση όσον αφορά την “γυναικεία” φροντίδα της υγείας της.

Γυναικεία Φροντίδα: Αναρίθμητα ερωτήματα

Οι απορίες που προβληματίζουν τη σύγχρονη γυναίκα και αφορούν την υγεία της είναι πολλές και διαφορετικές:
-Κάνω δίαιτα, γιατί δεν αδυνατίζω; Μήπως έχω θυρεοειδή;
-Νοιώθω συνεχώς κουρασμένη, τι μου συμβαίνει;
-Έχω δοκιμάσει πολλαπλές μεθόδους αποτρίχωσης χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, σημαίνει κάτι αυτό;
-Έχω ευρυαγγείες, μπορώ να πάρω αντισυλληπτικά;
-Δυσκολεύομαι να κοιμηθώ, μήπως έχω μπει στην εμμηνόπαυση;
-Έχω διαβήτη από μικρή, τι πρέπει να προσέξω στην εγκυμοσύνη;
-Βγήκα νικήτρια από την μάχη μου με τον «καρκίνο» αλλά με ταλαιπωρούν καθημερινά προβλήματα ψυχολογικά, διατροφικά και ορμονικά. Μπορώ να ξανανιώσω γυναίκα;
– Μπορώ να έχω μια συνολική προσέγγιση, έναν γιατρό που να επικοινωνεί άμεσα και γρήγορα με τους άλλους ειδικούς και να με κατευθύνουν κερδίζοντας έτσι ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά μου;

Αναζητώντας τις απαντήσεις

Όλα αυτά είναι προβλήματα πολλών γυναικών ξεχωριστά αλλά ίσως και μιας μόνο γυναίκας! Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα απαιτούν σφαιρική προσέγγιση και στη συνέχεια ατομική φροντίδα. Η καθολική ματιά και το εξατομικευμένο ιστορικό είναι καθοριστικά για τη σωστή παροχή υπηρεσιών φροντίζοντας τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία της γυναίκας.

Για παράδειγμα, μια γυναίκα, πρέπει να γνωρίζει ότι πρώτα, πριν από οποιαδήποτε συνεδρία αποτρίχωσης, πρέπει να προηγηθεί ο ορμονολογικός έλεγχος, ώστε στη συνέχεια με τη στενή συνεργασία του δερματολόγου να επιλεγεί ο σωστός τρόπος αποτρίχωσης.

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών με διαταραχές περιόδου που καταλήγουν να παίρνουν αντισυλληπτική αγωγή, χωρίς να γνωρίζουν αν έχουν πρόβλημα πηκτικότητας, διαταραχής μεταβολισμού ή αρτηριακής υπέρτασης. Η σωστή λοιπόν συνεργασία ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρει ασφαλή προσέγγιση και σωστή θεραπεία.

Τέλος, γυναίκες οι οποίες έχουν βγει νικήτριες από τον καρκίνο, είτε αυτές έχουν υποβληθεί σε χειρουργείο, είτε σε χημειοθεραπεία είτε σε ακτινοβολία, πρέπει να γνωρίζουν ότι χρήζουν παρακολούθησης για θέματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής όπως αμηνόρροια, οστεοπόρωση, διαταραχές λειτουργίας θυρεοειδούς, κλπ. Διότι οι προηγηθείσες θεραπείες τις καθιστούν πιο ευάλωτες σε συνήθη προβλήματα υγείας που είναι πιο συχνά στις γυναίκες.

Συνολική φροντίδα

Η σημερινή γυναίκα έχει μάθει να φροντίζει τους άλλους, πόσο όμως βρίσκει χρόνο να φροντίσει τον εαυτό της; Στην ΅Ευρωκλινική Αθηνών , η κάθε γυναίκα έχει το χώρο και το χρόνο να λάβει συνολική φροντίδα από μια εξειδικευμένη ομάδα, ενδοκρινολόγων, γυναικολόγων, δερματολόγων, παθολόγων, ψυχολόγων και διατροφολόγων. Μια ομάδα η οποία συνεργάζεται αρμονικά , επικοινωνεί άμεσα και παραμένει διαθέσιμη να συζητήσει , να κατανοήσει και να επιλύσει προβλήματα που μπορεί να απασχολούν και να δυσκολεύουν τη σωματική και ψυχική υγεία της γυναίκας.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801