Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Επιτυχής χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση παραμόρφωσης άκρου ποδός σε αγοράκι με συγγενή ραιβοϊποπποδία.

Με επιτυχία χειρουργήθηκε, την περασμένη εβδομάδα στην Ευρωκλινική Παίδων, αγόρι 4 μηνών με μονόπλευρη συγγενή ραιβοϊποπποδία (Ρ.Ι.Π), από τον κ. Νικόλαο Πέττα, Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής. Το αποτέλεσμα διόρθωσης της παραμόρφωσης ήταν πολύ καλό ενώ το αγοράκι θα παρακολουθείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η συγγενής Ρ.Ι.Π είναι μία σοβαρή και σύνθετη παραμόρφωση του άκρου ποδός, που δημιουργείται κατά την ενδομήτριο ζωή. Είναι νόσος αγνώστου αιτιολογίας με πιθανή επίδραση γενετικών και εξωτερικών παραγόντων που δρουν κατά την ενδομήτριο ζωή και η συχνότητά της είναι 1-2 0/00. Σε ποσοστό 33% είναι αμφοτερόπλευρη και παρουσιάζεται με ραιβότητα, υπτιασμό και ιπποποδία, ενώ συνυπάρχει προσαγωγή του προσθίου τμήματος του άκρου ποδός που αρκετές φορές συνοδεύεται με εσωτερική στροφή της κνήμης.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Παίδων, χειρουργός κ. Πέττας, «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της επέμβασης, ο μικρός ασθενής εξήλθε από την κλινική έπειτα από δύο 24ωρα με άριστη μετεγχειρητική πορεία και είμαστε βέβαιοι ότι η διόρθωση αυτή θα διατηρηθεί καθώς το παιδί θα μεγαλώνει».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωκλινικής Παίδων κ. Πέτρος Λούκας, τόνισε «Είμαστε πολύ περήφανοι που η κλινική μας στελεχώνεται από ιατρούς με υψηλό επιστημονικό επίπεδο, οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίζουν επιτυχώς δύσκολα και σπάνια περιστατικά όπως αυτό. Κύριο μέλημά μας είναι πάντοτε η άριστη φροντίδα των μικρών μας ασθενών».