Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: Πρωτοποριακή Μέθοδος Προσπέλασης Όγκων Βάσεως Κρανίου «Four Hands Technic»

Στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τη βάση κρανίου (Μακροαδένωμα Υπόφυσης), με την τεχνική της Ενδοσκοπικής «Four Hands Technic».

Αρχικά διενεργήθηκε ενδορρινική – διασφηνοειδική προσπέλαση από τον ενδοσκόπο ρινοχειρουργό, μέσω των φυσιολογικών στομίων φτάνοντας στη βάση του κρανίου με ασφάλεια, χωρίς καταστροφές στο βλεννογόνο, τα αγγεία και τα νεύρα της μύτης. Στη συνέχεια, εφαρμόζοντας την «four hands» τεχνική και δουλεύοντας παράλληλα με τον ενδοσκόπο ρινοχειρουργό, ο νευροχειρουργός αφαίρεσε με επιτυχία τον όγκο της υπόφυσης.

Την επέμβαση πραγματοποίησαν από κοινού, ο κ. Σπύρος Σπυράτος, Διευθυντής Νευροχειρουργός της Ευρωκλινικής Αθηνών και ο κ. Γεωργιος Βοΐλας Διευθυντής Ωτορινολαρυγγολόγος της κλινικής.

Όπως δήλωσε ο κ. Βοίλας: «Η συνεργασία μέσω αυτής της τεχνικής επιτυγχάνει ένα ασφαλές αποτέλεσμα, αφού αυτή διασφαλίζει λόγω της ενδοσκοπικής εικόνας, κοντινή απόσταση εργασίας, ακρίβεια χειρισμού, υψηλή ευκρίνεια και οπτική προς όλες τις γωνίες». Από την πλευρά του ο κ Σπυράτος τόνισε: «Με τη μέθοδο αυτή, ο όγκος αφαιρείται εξ’ολοκλήρου χωρίς επιπλοκές, όπως ροή ΕΝΥ ή τραυματισμοί μεγάλων αγγείων και νεύρων της βάσης του κρανίου. Έτσι ο ασθενής μετά το χειρουργείο δεν εισάγεται στη ΜΕΘ, ενώ η παρακολούθησή του γίνεται για 24 ώρες στο κρεβάτι νοσηλείας από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών- νοσηλευτών, με αποτέλεσμα τη γρήγορη έξοδό του αλλά και την μείωση του συνολικού κόστους νοσηλείας του».