Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Η Ευρωκλινική συνέπλευσε στον Άι Στράτη

Η Ευρωκλινική έδειξε για ακόμα μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο “συμπλέοντας”¨με το ΜΚΟ Σύμπλευση για την υγεία των κατοίκων των ακριτικών νησιών. Στην φθινοπωρινή εξόρμηση προορισμός μας ήταν ο Άι Στράτης, ένα μικρό νησί στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η Ευρωκλινική και ο εθελοντής ιατρός κος. Ψαρουδάξης Αντώνιος, Διευθυντής Αγγειοχειρουργός, προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Συγκεκριμένα προσφέρθηκαν 20 Τεστ ΠΑΠ, δωρεάν αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις και υπερηχογραφρήματα αγγείων.

Επιπλέον χάρη στην Σύμπλευση έγιναν εκατοντάδες εξειδικευμένες εξετάσεις σε 90 και πλέον κατοίκους, δηλαδή πάνω από το μισό μόνιμο πληθυσμό του νησιού, ελήφθησαν 70 δείγματα αίματος για μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις. Καταγράφηκαν οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, για την αντιμετώπιση της νοσηρότητας στα απομακρυσμένα νησιά της Μεσογείου. Διοργανώθηκαν επίσης ενημερωτικές και παιδαγωγικές εκδηλώσεις για το κάπνισμα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και για την εξοικίωση των μικρότερων με το σώμα τους.

Παράλληλα, το νησί ενισχύθηκε με ποικίλο εξοπλισμό και εφόδια για την υγεία και την εκπαίδευση: η +πλευση δώρισε στο σχολείο υπολογιστές, ηλεκτρονικό και γραφειακό εξοπλισμό και συναφή υλικά, στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο του νησιού έναν αυτόματο απινιδωτή εκπαιδεύοντας παράλληλα το ιατρικό προσωπικό στη χρήση του, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς έναν ψύκτη-αφαλατωτή.

Η +πλευση (σύμπλευση) είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων.

Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η +πλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά. Σκοπός η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.