Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Τιμητική διάκριση για τον Διευθυντή Χειρουργικής Σταύρο Καρακόζη

Τιμητική διάκριση για τον Διευθυντή Χειρουργικής Σταύρο Καρακόζη

Η Ευρωκλινική Αθηνών συμμετείχε ενεργά στο 43ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδους Διαβήτη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 20-23 Απριλίου 2016 στο Ξενοδοχειο Divani Caravel στην Αθήνα. Ο διευθυντής της Ε΄ Χειρουργικής Κλινικής, κύριος Σταύρος Καρακόζης και η ομάδα του, παρουσίασαν τρεις ηλεκτρονικά ανηρτημένες ανακοινώσεις (poster) με θέμα τη χειρουργική του θυρεοειδούς αδένα.

Η μία από τις επιστημονικές εργασίες επιλέχτηκε ως η καλύτερη του Συνεδρίου και για το λόγο αυτό απονεμήθηκε το Βραβείο Α.Φαρμακιώτη στον κύριο Καρακόζη. Η συγκεκριμένη εργασία παρουσίαζε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου συνεχούς παρακολούθησης της λειτουργίας των «νεύρων της φωνής», κατά τη διάρκεια εγχείρησης στο θυρεοειδή αδένα. Το Βραβείο αυτό, μαζί με το χρηματικό έπαθλο, αποτελεί μία έμπρακτη αναγνώριση της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας για τις προηγμένες και σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Επιπλέον, ο ιατρός- χειρουργός θυρεοειδούς, κύριος Καρακόζης, προσκλήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας να παρουσιάσει στο παραπάνω συνέδριο τη διάλεξη με θέμα:” Προφυλακτικός λεμφαδενικός καθαρισμός στο διαφοροποιημένο καρκίνο του θυρεοειδούς αδένα”.