Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Μοντέρνο Face-lift

face lift

Μπορείτε να μας δώσετε μια επίκαιρη ματιά για το σύγχρονο, μοντέρνο face lift;

Το σημερινό, μοντέρνο face lift, είναι μια επέμβαση εξατομικευμένη και σχεδιασμένη να αντιμετωπίσει τις προσωπικές ανάγκες του καθενός.Περιλαμβάνει την επανατοποθέτηση των μαλακών μορίων (μυών, λίπους, περιτονίας) στην αρχική τους θέση (νεανική), χωρίς να τεντώσουμε το δέρμα.Αν παράλληλα υπάρχει και ατροφία των ιστών (λίπους) είναι αναγκαίο να προσθέσουμε όγκο μεταφέροντας λίπος από άλλο μέρος του σώματος στο πρόσωπο.

Πολλοί άνθρωποι συσχετίζουν το facelift με ένα αφύσικα τραβηγμένο πρόσωπο (windblownappearance). Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σήμερα, αυτή η εμφάνιση μπορεί και πρέπει να αποφεύγεται. Το «τραβηγμένο πρόσωπο» είναι αποτέλεσμα των παλιότερων τεχνικών που το δέρμα τραβιόταν πολύ.
Σήμερα, επανατοποθετούμε τους ιστούς κάτω από το δέρμα στην νεανική τους θέση χωρίς να τραβάμε το δέρμα.

Ποια μέρη του προσώπου συμπεριλαμβάνονται στο face lift;

Λέγοντας face lift εννοούμε τη διόρθωση τoυ γερασμένου προσώπου από τα μάτια μέχρι την κλείδα. Αυτό περιλαμβάνει το μέσο τριτημόριο του προσώπου, τα μάγουλα, την περιοχή της κάτω γνάθου και τον λαιμό.
Σε μερικές περιπτώσεις είναι απαραίτητο να γίνει και επανατοποθέτηση του μετώπου και των φρυδιών στην νεανική τους θέση.

Τι είναι το minilift;

Συνήθως εννοούμε μια επέμβαση που έχει σκοπό να διορθώσει τα μάγουλα, το μέσο τριτημόριο του προσώπου και την περιοχή της κάτω γνάθου μέσα από μια μικρή τομή. Το αποκαλούμενο «mini-lift» δεν διορθώνει την χαλάρωση του λαιμού.
Σε κατάλληλους αρρώστους χρησιμοποιώ το face lift με την μικρή ουλή (short scar facelift, MACS lift). Η τομή ξεκινάει από την κροταφική περιοχή λίγο πιο πάνω από το αυτί, και κατεβαίνει μπροστά από το αυτί ακολουθώντας το περίγραμμα του μέχρι το κάτω μέρος. Στο κλασσικό face lift, η τομή συνεχίζει πίσω από το αυτί προς τα πάνω και μετά γυρίζει προς τα μαλλιά με τρόπο που να μην φαίνεται.
Μέσα από αυτές τις τομές γίνεται όλη η προσεκτική και εξειδικευμένη επανατοποθέτηση των ιστών στην νεανική τους θέση.

Οι μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, πόσο αποτελεσματικές είναι;

Υπάρχει τον τελευταίο καιρό πολύ συζήτηση γύρω από αυτές τις τεχνικές. Η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα αρχικά είναι καλά, αλλά δεν κρατούν για πολύ καιρό. Μόνο το λίπος μπορεί να δώσει μακροχρόνια αποτελέσματα αν γίνει με τη σωστή τεχνική.

face lift: Δώστε μας μερικά παραδείγματα αυτών των τεχνικών.

Μη επεμβατικές τεχνικές είναι κυρίως τα ενέσιμα, όπως το υαλουρονικό οξύ και το Botox. Τα ενέσιμα βιολογικά υλικά είναι αποροφήσιμα και κρατούν 9-12 μήνες. Η δράση του Botox κρατάει 4-5 μήνες. Υπάρχουν βέβαια και μόνιμα ενέσιμα υλικά τα οποία δεν συνιστώ γιατί παρουσιάζονται επιπλοκές μερικές φορές.

Πόσο καιρό κάνει να επιστρέψει κάποιος στις φυσιολογικές του δραστηριότητες μετά από ένα face lift;

Οι περισσότεροι μπορούν να επιστρέψουν σε πλήρη κοινωνική και αθλητική δραστηριότητα 3 εβδομάδες μετά το χειρουργείο.

Είναι καλύτερα κάποιος να κάνει face lift όταν είναι νέος;

Η κατάλληλη περίοδος για να χειρουργηθεί κάποιος είναι όταν θέλει να διορθώσει αλλαγές στο πρόσωπο του που είναι αποτέλεσμα του περάσματος του χρόνου.
Η ηλικία δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας, οι κύριοι παράγοντες έχουν σχέση με τα γονίδια, τον τρόπο ζωής, αυξομειώσεις βάρους, και κάπνισμα. Αυτοί οι τέσσερις παράγοντες είναι καθοριστικοί για την εμφάνιση μας και για το πόσο γρήγορα γερνάμε.
Βέβαια, είναι καλύτερα να κάνουμε το face lift όταν οι ιστοί είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όταν το κολλαγόνο στο δέρμα μας παραμένει σε καλή κατάσταση και αρκετή ποσότητα.

Πόσο καιρό κρατάει ένα face lift;

Όποιος χειρουργηθεί έχει καλύτερη εμφάνιση για το υπόλοιπο της ζωής του. Βέβαια σε 10 χρόνια από το χειρουργείο η εμφάνιση δεν είναι τόσο καλή όσο τα πρώτα χρόνια γιατί ο χρόνος δεν σταματά και συνεχίζουμε να γερνάμε.

Είναι δυνατό το face lift να αποτύχει και οι ιστοί να πέσουν;

Όχι, οι ιστοί δεν πέφτουν σε ένα πραγματικό face lift. Οι αλλαγές που κάνουμε κατά το χειρουργείο με την επανατοποθέτηση των ιστών από τα βαθύτερα στρώματα είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς.

Γιατί υπάρχουν αναφορές στον τύπο για face lift που πέφτουν;

Μερικοί προσπαθούν να σηκώσουν τους ιστούς τοποθετώντας 1-3 ράμματα υπό τοπική αναισθησία σχετικά επιφανειακά. Πολλές φορές αυτά σπάνε και το πρόσωπο πέφτει κάτω. Σε κάθε περίπτωση είναι γνωστό ότι με αυτή την τεχνική (threadlift) το πρόσωπο γυρνάει στην προηγούμενη εμφάνιση του πολύ γρήγορα.

Τι είδους αναισθησία είναι απαραίτητη;

Face lifts μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία, και τα δύο είναι αποτελεσματικά. Μερικές φορές η έκταση της επέμβασης και οι επιθυμίες του αρρώστου καθορίζει και το είδος της αναισθησίας.

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801