Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Η Ουρολογία του Αύριο Σήμερα

ουρολογία

Ουρολογία: Στις μέρες μας, η εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας και της επιστημονικής γνώσης είναι αλματώδης. Έτσι, είναι δυνατή η λύση πολλών σημαντικών ουρολογικών προβλημάτων των ασθενών μας με ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές, που παλαιότερα θα θύμιζαν «επιστημονική» φαντασία. Οι ασθενείς μας χωρίς χειρουργικές τομές, χωρίς νυστέρι, αιμορραγία και πόνο, με την ελάχιστη επιβάρυνση επιστρέφουν ταχύτατα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Αυτό είναι εφικτό με τη χρήση ψηφιακών μέσων απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας, ειδικών εύκαμπτων χειρουργικών ενδοσκοπίων (λ.χ. εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο), πολύ λεπτών της τάξης χιλιοστών αλλά πανίσχυρων ινών laser και ενδοσκοπικών εργαλείων (λαβίδες, basket σύλληψης, οδηγά σύρματα). Έτσι, είναι δυνατή η πρόσβαση και θεραπευτική παρέμβαση μέσω της ουρήθρας σε κάθε σημείο του ουροποιητικού, ακόμη και στους μικρούς κάλυκες στο εσωτερικό του νεφρού. Αυτό, στο παρελθον θα απαιτούσε ανοικτές ή διαδερμικές προσπελάσεις με σημαντικά μεγαλύτερη ταλαιπωρία του ασθενούς, αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και παράταση της νοσηλείας του.

Πολλοί ασθενείς έχουν πέτρες στο εσωτερικό του νεφρού ή στον ουρητήρα, που μπορεί να τους προξενήσουν κωλικό, έναν αφόρητο πόνο λόγω της απόφραξης του νεφρού, ή πολύ σημαντικές επιπλοκές όπως πυελονεφρίτιδα ή και νεφρική ανεπάρκεια. Όχι πολύ καιρό πριν, οι ασθενείς αυτοί θα χειρουργούνταν με ανοικτό χειρουργείο ή θα σπάγαμε την πέτρα διαδερμικά τρυπώντας το νεφρό και αφήνοντας εξωτερική παροχέτευση για κάποιο διάστημα. Σήμερα, από τη στιγμή της διάγνωσης, μπορούμε να σπάσουμε και να αφαιρέσουμε ενδοσκοπικά, με το εύκαμπτο ουρητηροσκόπιο και το laser, πέτρες απο τον ουρητήρα και το εσωτερικό του νεφρού. Η δυνατότητα πρόσβασης, χειρισμών και παρέμβασης που μας εξασφαλίζουν τα εξελιγμένα ενδοσκοπικά όργανα διαμέτρου λίγων χιλιοστών που χρησιμοποιούμε είναι εντυπωσιακή. Λίγες ώρες μετά, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ο άσθενής φεύγει από το νοσοκομείο.

Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους την εικόνα κάποιου συγγενή που χειρουργήθηκε για υπερπλασία προστάτη με ανοιχτή τομή ή παλιότερες δουρηθρικές μεθόδους, μεταγγίστηκε στο χειρουργείο λόγω αιμορραγίας και αφού πέρασε αρκετές μέρες στο νοσοκομείο ταλαιπωρημένος επέστρεψε σπίτι και κάποιες φορές παρουσίαζε προβλήματα, όπως η ακράτεια ούρων. Αυτοί είναι οι λόγοι που πολλοί από τους άντρες που βλέπουμε ενώ έχουν σημαντικό πρόβλημα δειλιάζουν και αναβάλλουν την επέμβαση προστάτη. Η πραγματικότητα όμως σήμερα είναι τελείως διαφορετική, αφού χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Turis (πλάσμα εξάχνωση) ο προστάτης αλλά και τα θηλώματα της κύστεως (επιφανειακός καρκίνος) αφαιρούνται διουρηθρικά αναίμακτα, ανώδυνα, με απόλυτη ασφάλεια και ο ασθενής εξέρχεται την επόμενη ημέρα χωρίς προβλήματα ούρησης ή στύσης.

Και φυσικά, το μεγάλο μας όπλο, το ρομποτικό σύστημα Da Vinci, μας επιτρέπει χωρίς ανοικτό χειρουργείο να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια τον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της κύστεως. Μέσα από μικρές τρυπούλες στην κοιλιά κατευθύνουμε με απόλυτη ακρίβεια και τρισδιάστατη όραση τα ρομποτικά χειρουργικά εργαλεία σε περιοχές που είχαμε πολύ δύσκολη πρόσβαση με το ανοιχτό χειρουργείο. Να τονίσουμε ότι οι ρομποτικοί βραχίονες ελέγχονται και κατευθύνονται πλήρως από το χειρουργό που κάθεται στην κονσόλα κοντά στο χειρουργικό τραπέζι. Εξασφαλίζοντας άριστο ογκολογικό αποτέλεσμα και ελαχιστοποιώντας τις διεγχειρητικές και μετεγχειρητικές επιπλοκές αποτελεί τη μέθοδο επιλογής μας που προτείνουμε στους ασθενείς μας και αυτοί ακολουθούν με βέλτιστα αποτελέσματα. Εκτός από την ογκολογική χειρουργική, με το ρομποτικό σύστημα Da Vinciπαρεμβαίνουμε και σε καλοήθεις παθήσεις του νεφρού και του ουρητήρα, όπως η αφαίρεση μεγάλων κύστεων νεφρού και η διόρθωση της πυελοουρητηρικής συμβολής.

Οι ενημερωμένοι ασθενείς απαιτούν και επιλέγουν τις σύγχρονες αυτές μεθόδους. Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι από τα λίγα νοσοκομεία που έχουν συγκεντρώσει το σύνολο του απαραίτητου εξοπλισμού και η εφαρμογή των εξελιγμένων αυτών τεχνικών είναι η καθημερινή κλινική μας πρακτική και πρόκληση με στόχο την παροχή των πλέον εξελιγμένων και αποτελεσματικών ιατρικών θεραπειών στους ασθενείς μας.

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801