ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣH;

Home / Άρθρα / Ευρωκλινική Αθηνών / ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣH;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΤΗΝ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ; Η κρυολιπόλυση αποτελεί το πιο αποτελεσματικό χαρτί έναντι του τοπικού πάχους χωρίς τη βοήθεια του «νυστεριού» που όλοι προσπαθούν να αποφύγουν. Μελετώντας την τάση προτίμησης του κοινού από το 2000 και έπειτα, σημειώνεται μία μεγάλη ανοδική τάση για τις ελάχιστα επεμβατικές κοσμητικές πράξεις και αντίστοιχα μία μείωση για τις χειρουργικές. Όλοι μας επιθυμούμε μία «lunch time treatment» χωρίς μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, ταλαιπωρία και φόβο παρενεργειών.

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ Ή ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ; Από τις μεθόδους που ανακαλύφθηκαν και εφαρμόστηκαν, η κρυολιπόλυση παραμένει ηγετικά η πιο εμπορικά αποδεκτή και η πιο καλά μελετημένη σε βάθος χρόνου, καθώς στοιχεία μελετών επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της. Η τεχνική εγκρίθηκε το 2010 από τον US Food and Drug Administration (FDA) για εφαρμογή στην περιοχή της κοιλιάς και τα πλαϊνά και τον Απρίλιο του 2014 πήρε έγκριση για εφαρμογή και στους μηρούς. Πρόσφατη επιβεβαίωση των έως τώρα δεδομένων από το παγκόσμιο συνέδριο αισθητικής IMCAS 2018  επιβεβαιώνουν πως η κρυολιπόλυση εκτελεί την πιο αποτελεσματική μείωση του τοπικού πάχους και επικουρικά προστίθεται άλλη τεχνολογία όπως HIFU, υπέρηχοι ή ραδιοσυχνότητες, όπου χρειάζεται περαιτέρω σύσφιξη στο δέρμα.

ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ; Στο Δερματολογικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών παρέχεται η κρυολιπόλυση από το 2015 και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1200 εφαρμογές με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και υπό την άμεση εποπτεία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. ΌΛΑ τα περιστατικά ελέγχονται, εγκρίνονται και εξετάζονται από Δερματολόγο, Ενδοκρινολόγο και Σύμβουλο διατροφής, προτού προχωρήσουν σε θεραπεία. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται με το μηχάνημα CRYOLIPO II με τις αξιόπιστες κεφαλές 360ο CLATUU της εταιρείας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η σταθερή ψύξη στους -9οC με τις ολοκεραμικές κεφαλές που ψύχουν τα λιποκύτταρα από όλες τις διευθύνσεις απαγορεύοντας άλλη επανάληψη συνεδρίας στην ίδια περιοχή πριν περάσουν 3 μήνες, υποδεικνύει τη δύναμη του μηχανήματος και επιτρέπει την επαναξιολόγηση των αποτελεσμάτων μετά το τρίμηνο με μία μόνο εφαρμογή.

ΠΏΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ; Έχει μελετηθεί ότι τα λιποκύτταρα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στο ψύχος και καταστρέφονται πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, όπως οι ραδιοσυχνότητες, οι υπέρηχοι, τα ακουστικά κύματα, τα lasers κλπ. Μετά την εφαρμογή ακριβείας του ψύχους των -9ο C στην προς θεραπεία περιοχή για διάρκεια  1 ώρας, ακολουθεί σταδιακά η διάλυση των μεμβρανών των λιποκυττάρων και η σταδιακή απορρόφηση/ φαγοκυττάρωση των υπολειμμάτων από τον οργανισμό με φυσιολογική διαδικασία και χωρίς να προκληθεί βλάβη στην επιδερμίδα.

-ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ; Σε όλες τις μελέτες, αλλά και από την εμπειρία μας μετά την εφαρμογή των κεφαλών αναμένεται η απώλεια του 30% κατά μέσο όρο του θεραπευόμενου όγκου. Για να γίνει κατανοητό αυτό υπολογίζουμε ότι π.χ. στην κάτω κοιλιά τοποθετούνται 2 κεφαλές, που η κάθε μία επικαλύπτει την περιοχή από τον ομφαλό και κάτω έως τα πλαϊνά του κορμού στα λαγόνια οστά. Σε όλες τις μελέτες αναφέρεται ποσοστό 85% ικανοποιημένων με το αποτέλεσμα, και μικρό ποσοστό που χρειάζεται επανάληψη για να γίνει αισθητή η μείωση του υποδορίου λίπους.

-ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ; Ιδανικός υποψήφιος της κρυολιπόλυσης αποτελεί ο υγιής ενήλικας, με σωστό βάρος για το ύψος του, που συνοδεύει τη θεραπεία του με συχνή άσκηση και μεσογειακή διατροφή! Στην πραγματικότητα όμως, και χωρίς να υποδεικνύουμε ότι υπάρχει περίπτωση χρήσης της κρυολιπόλυσης ως μέθοδος απώλειας βάρους, κάθε τοπικό πάχος στην περιοχή του κορμού, μηρών και βραχιόνων μπορεί να μειωθεί με αυτή τη μέθοδο. Αποκλείονται ενήλικες με ιστορικό κακοήθειας, αυτοανόσων και μη σοβαρών νοσημάτων, υπερευαισθησίας στο ψύχος, έγκυες, θηλάζουσες και με τοπικές αντενδείξεις όπως π.χ. κιρσοί κάτω άκρων, κήλες κοιλιακού τοιχώματος κλπ.

-ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ «ΧΑΛΑΡΩΣΗ» ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ;  Δεν έχει παρατηρηθεί καμία επιδείνωση του σφρίγους της επιδερμίδας και υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα  στις περιοχές των βραχιόνων και εσωτερικού μηρών, δηλαδή στις κατεξοχήν δύσκολές περιοχές για χαλάρωση.

-ΘΑ ΠΟΝΈΣΩ; ΤΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;  Η θεραπεία της κάθε περιοχής διαρκεί 60 λεπτά και σε όλη τη διάρκεια γίνεται καλά ανεκτή. Μικρή ενόχληση παρατηρείται στην έναρξη της εισρόφησης της προς θεραπείας περιοχής λόγω της αρνητικής πίεσης καθώς και πιθανά στο τέλος κατά της διάρκεια της μάλαξης. Οι συχνότερα αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι το αίσθημα κάυσου, μικρές μελανιές και «μούδιασμα» του δέρματος. Σπάνια ενόχληση με ήπιους-μέτριους πόνους στην περιοχή έως και 2 εβδομάδες μετά έχει αναφερθεί, χωρίς όμως να εγκυμονεί κινδύνους.

Η κρυολιπόλυση αποτελεί την πιο καλά μελετημένη, ασφαλή, αποτελεσματική, μη-χειρουργική τεχνική για μείωση του τοπικού πάχους, ΑΡΚΕΙ να διενεργείται από υπεύθυνο ιατρικό προσωπικό και με έγκυρο – πιστοποιημένο μηχάνημα ψύξης.

Δερματολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Τμήματος Αισθητικής Δερματολογίας, Ευρωκλινική Αθηνών


Για να κλείσετε ραντεβού ή να ενημερωθείτε περαιτέρω καλέστε στο 210 64.16.139 (Δευτ. – Παρ. 9:00-17:00) ή πατήστε:

  • Share This