Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Σεξ και προστάτης: όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άνδρας!

σεξ και προστάτης

Τι είναι ο προστάτης και ποια η σημασία του για τον άνδρα;

Ο προστάτης είναι ένας αδένας που σχετίζεται άμεσα με τη σεξουαλική λειτουργία  των ανδρών. Βρίσκεται στην έξοδο της ουροδόχου κύστεως και ακριβώς στην πίσω επιφάνειά του περνούν τα νεύρα και τα αγγεία της στύσης και της ούρησης. Όταν ουρούμε ανοίγει για να περάσουν με ευκολία τα ούρα, γι’ αυτό και οι παθήσεις του προστάτη επηρεάζουν την ούρηση.  Η λειτουργία του όμως έχει να κάνει με την εκσπερμάτιση, καθώς όταν εκσπερματίζουμε συσπάται ο προστάτης και παράγει το υγρό του, που αναμιγνύεται με το σπέρμα προσδίδοντας του απαραίτητα συστατικά για τη φυσιολογική γονιμότητα.

Πώς οι παθήσεις του προστάτη επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή;

Όλες οι παθήσεις του προστάτη μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την εκσπερμάτιση αλλά και τη στύση συνεπώς την αντρική σεξουαλική λειτουργία. Οι φλεγμονές του προστάτη  προστατίτιδες, που ταλαιπωρούν συχνά πολλούς νέους αλλά και μεγαλύτερους άντρες μπορεί να προκαλούν πόνο και αίμα στην εκσπερμάτιση και σε όλη την περιοχή και να επηρεάσουν αρνητικά τη στύση. Η θεραπεία της προστατίτιδας βελτιώνει όποια σεξουαλικά προβλήματα  προήλθαν από αυτή. Τόσο η καλοήθης υπερπλασία όσο και ο καρκίνος του προστάτη επιδρούν αρνητικά στη στύση και την εκσπερμάτιση καθώς αλλοιώνουν τη λειτουργία του αδένα και πιέζουν το νευραγγειακό μίσχο που τις ελέγχει. Δυστυχώς οι επιβεβλημένες θεραπείες με φάρμακα ή χειρουργεία καθώς οι παθήσεις αυτές προχωρούν συχνά επηρεάζουν την εκσπερμάτιση και τη στύση.

Σεξ μετά από επέμβαση προστάτη; Κι όμως γίνεται! 

Βέβαια πρώτη μας επιλογή είναι φάρμακα που προστατεύουν την εκσπερμάτιση και τη στύση. Εφαρμόζοντας τις σύγχρονες επεμβάσεις στον προστάτη με χρήση ελάχιστα παρεμβατικών ενδοσκοπικών μεθόδων και με το ρομποτικό σύστημα Da Vinci διαφυλάσσουμε τη σεξουαλική λειτουργία των ασθενών μας στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Είναι ξεκάθαρο ότι η σεξουαλική μας συμπεριφορά καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την υγεία του προστάτη μας. Έτσι ελεύθερες κυρίως επαφές σε μεγάλη συχνότητα και με διαφορετικούς συντρόφους πολλαπλασιάζουν την πιθανότητα έκθεσης και μόλυνσης από λοιμογόνους παράγοντες που μεταφέρονται κατά την επαφή και προκαλώντας φλεγμονές του προστάτη, του πέους και της ουρήθρας, στενώματα και υπολείμματα ούρων με υποτροπιάζουσες λοιμώξεις, σχετίζονται με χρόνιες διαταραχές της ούρησης και υπερπλασία ακόμη και καρκίνο του προστάτη.

Ποια είναι τα οφέλη του σεξ για τον προστάτη; 

Φαίνεται όμως από την άλλη μεριά ότι η συχνή εκσπερμάτιση και φυσιολογική λειτουργία του προστάτη μπορεί να προστατέψει από την καρκινογένεση καθώς ανανεώνει και απομακρύνει δυνητικά καρκινογόνες ουσίες .Παν μέτρον άριστον λοιπόν και ας μην ξεχνάμε ότι το σεξ και η εκσπερμάτιση αποτελούν μια σημαντική φυσιολογική λειτουργία που πέρα από  τον προστάτη είναι μια καλή καρδαγγειακή άσκηση, ελαττώνουν το στρες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801