Καραφώκα Ελένη

Τίτλοι

Διευθύντρια Χειρουργικής Κλινικής, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Εξειδίκευση
Λαπαροσκοπική Ρομποτική Χειρουργική
Χειρουργική Ογκολογία

Ερευνητικό Ενδιαφέρον
“ Η ανοσοϊστοχημική έκφραση του Υποδοχέα του Επιδερμικού Αυξητικού Παράγοντα (EGF-r) και της Ογκοκατασταλτικής πρωτεΐνης p53 στον καρκίνο του Παχέος Εντέρου”.

Επαγγελματική Προϋπηρεσία

  • Χειρουργός ελεύθερος επαγγελματίας, εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα 1996-2009
  • Επιμελητής Χειρουργός στην Ευρωκλινική Αθηνών 2009-2013
  • Διευθύντρια Χειρουργικού τμήματος « Ευρωκλινική Αθηνών» 2013 έως σήμερα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης μου ως ειδικευόμενη χειρουργός, αλλά και μετέπειτα ως ειδικευμένη ελεύθερη επαγγελματίας χειρουργός, έως και σήμερα, εργάζομαι δίπλα στον προσωπικό μου δάσκαλο και μέντορα, διεθνούς φήμης καθηγητή χειρουργικής κύριο Ιωάννη Μπράμη. Η συνεργασία με έναν μεγάλο και έμπειρο χειρουργό με έφερε σε επαφή με δύσκολα και περίπλοκα ογκολογικά περιστατικά. Αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εξελίξω τις ικανότητες μου στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών. Ταυτόχρονα είχα την ευκαιρία να εφαρμόζω τις δυνατότητες που μου δίνει η λαπαροσκοπική και η ρομποτική χειρουργική σε περιστατικά υψηλών χειρουργικών απαιτήσεων.

Πτυχίο Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1990)

Γενική Χειρουργική Α’ Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 1996

  • Clinical Fellow Λαπαροσκοπική Χειρουργική στο Νοσοκομείο Clementinen, στο Ανόβερο της Γερμανίας, υπό την επίβλεψη του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Dr Andreas Kuthe, με υποτροφία της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας. Απόκτηση εμπειρίας στην εξελιγμένη λαπαροσκοπική αντιμετώπιση των παθήσεων του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού, του κοιλιακού τοιχώματος και των ενδοκοιλιακών οργάνων (5/9/2002 έως 5/3/2003)
  • Κατά την διάρκεια της ειδικότητας απόσπαση στη γναθοχειρουργική κλινική του Ογκολογικού Νοσοκομείου “ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ”, υπό την διεύθυνση του Δρ Αλέξανδρου Ραπίδη, κατά την οποία απέκτησα ειδική εμπειρία στην χειρουργική ΚΕΦΑΛΗΣ και ΤΡΑΧΗΛΟΥ.
  • Πιστοποίηση στη χρήση του Ρομποτικού Χειρουργικού συστήματος Da Vinci (Intuitive Surgical), IRCAT – EITS, Strasbourg, France
  • Ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Endogastric Solutions™ στη χρήση της συσκευής EsophyX™ για την ενδογαστρική αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.