Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;
Έλεγχος άκρου ποδός – Κότσι

Έλεγχος άκρου ποδός – Κότσι

10.00

(0)

Είσαι γυναίκα; Έχεις κουπόνι!

Συμπλήρωσε στο ειδικό πεδίο της φόρμας ραντεβού (παρακάτω) το κουπόνι GYNAIKA και κέρδισε επιπλέον 15% έκπτωση στις αναγραφόμενες τιμές! Η προσφορά ισχύει έως τις 31 Μαρτίου!

Κότσι – έλεγχος συμπτωμάτων από εξειδικευμένο ορθοπαιδικό

Ο έλεγχος περιλαμβάνει:
 • Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο Διευθυντή ορθοπαιδικό
 • Ακτινογραφία άκρου ποδός
 • Συμβουλευτική και σύσταση θεραπείας
 

Τι είναι το κότσι; Το κότσι είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις του ποδιού. Σχηματίζεται όταν το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού παρεκλίνει προς το δεύτερο δάκτυλο ή και το τρίτο δάκτυλο του ποδιού. Αυτό προκαλεί ένα εξόγκωμα (προπέτεια) στη εσωτερική πλευρά του ποδιού που πολλές φορές είναι επώδυνο.

Πως δημιουργείται το κότσι; Η εμφάνιση του μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Συνήθως ενοχοποιούνται η ασυμετρία δυνάμεων που ασκούνται στο δάκτυλο. Υπάρχει όμως και κληρονομική προδιάθεση και μπορεί να οφείλεται και σε αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοειδής αρθρίτιδα) ή σε νευρογενείς διαταραχές. Από τις πιο συχνές αιτίες επιδείνωσης στο κότσι είναι τα στενά και με ψηλό τακούνι παπούτσια. Γι’ αυτό το λόγο και η πάθηση είναι πολύ πιο συχνή στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες (αναλογία 9 προς 1)

Πότε θα πρέπει να εξεταστώ από ιατρό;

 • Όταν η διόγκωση κατά μήκος του εσωτερικού τμήματος του μεγάλου δακτύλου είναι έντονα κόκκινη και σκληρή
 • Όταν εμφανίζεται ένα οστέινο εξόγκωμα στο σημείο αυτό
 • Όταν το μεγάλο δάκτυλο είναι στραμμένο προς τα υπόλοιπα δάκτυλα
 • Όταν εμφανίζεται πόνος στο σημείο, που μπορεί να επιδεινώνεται από την πίεση που ασκούν τα παπούτσια, και σας εμποδίζει να κάνετε τις συνήθεις δραστηριότητές σας

Πως διαγνώσκεται το κότσι; Ο ορθοπαιδικός μπορεί να διαγνώσει ένα κότσι πραγματοποιώντας κλινική εξέταση. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πραγματοποιείται ακτινογραφία του ποδιού για να υπολογιστεί αν η γωνία μεταξύ μεγάλου δακτύλου και υπολοίπων δακτύλων είναι παθολογική.

Πως αντιμετωπίζεται; Ο ορθοπαιδικός ιατρός θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα σας προτείνει την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση αναλόγως με το στάδιο του προβλήματος. Σε περίπτωση που η παραμόρφωση δεν διορθώνεται με κάποιο άλλο τρόπο, υπάρχει η λύση της χειρουργικής επέμβασης. Στην Ευρωκλινική πραγματοποιείται πιο σύγχρονη μέθοδος που αφορά την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός. Είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης η οποία γίνεται με περιοχική αναισθησία (block), διαρκεί μόλις 20 λεπτά, είναι ανώδυνη μέθοδος, δεν αφήνει σημάδια ή ουλές και η ασθενής πολύ γρήγορα επανέρχεται στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

  Ζητήστε ραντεβού online

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64.16.800 & 210 64.16.801