Έλεγχος άκρου ποδός – Κότσι

Κατηγορία:

Ετικέτες: ,

μοιραστείτε το:

Έλεγχος άκρου ποδός – Κότσι

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο 210 64.16.800, 801 (Δευτ.-Παρ. 9:00-16:00) ή πατήστε:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για να ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης των στοιχείων επικοινωνίας σας κάντε κλικ εδώ

10.00

Κότσι – έλεγχος συμπτωμάτων από εξειδικευμένο ορθοπαιδικό στην Ευρωκλινική

Ο έλεγχος περιλαμβάνει:

  • Κλινική εξέταση από εξειδικευμένο Διευθυντή ορθοπαιδικό
  • Ακτινογραφία άκρου ποδός
  • Συμβουλευτική και σύσταση θεραπείας

Η εξέταση – προσφορά είναι προσωρινά μη διαθέσιμη

Για να κλείστετε ραντεβού και να αγοράσετε τη προσφορά online πατήστε:

Περιγραφή Υπηρεσίας

Τι είναι το κότσι; Το κότσι είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις του ποδιού. Σχηματίζεται όταν το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού παρεκλίνει προς το δεύτερο δάκτυλο ή και το τρίτο δάκτυλο του ποδιού. Αυτό προκαλεί ένα εξόγκωμα (προπέτεια) στη εσωτερική πλευρά του ποδιού που πολλές φορές είναι επώδυνο.

Πως δημιουργείται το κότσι; Η εμφάνιση του μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Συνήθως ενοχοποιούνται η ασυμετρία δυνάμεων που ασκούνται στο δάκτυλο. Υπάρχει όμως και κληρονομική προδιάθεση και μπορεί να οφείλεται και σε αυτοάνοσα νοσήματα (ρευματοειδής αρθρίτιδα) ή σε νευρογενείς διαταραχές. Από τις πιο συχνές αιτίες επιδείνωσης στο κότσι είναι τα στενά και με ψηλό τακούνι παπούτσια. Γι’ αυτό το λόγο και η πάθηση είναι πολύ πιο συχνή στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες (αναλογία 9 προς 1)

Πότε θα πρέπει να εξεταστώ από ιατρό;

  • Όταν η διόγκωση κατά μήκος του εσωτερικού τμήματος του μεγάλου δακτύλου είναι έντονα κόκκινη και σκληρή
  • Όταν εμφανίζεται ένα οστέινο εξόγκωμα στο σημείο αυτό
  • Όταν το μεγάλο δάκτυλο είναι στραμμένο προς τα υπόλοιπα δάκτυλα
  • Όταν εμφανίζεται πόνος στο σημείο, που μπορεί να επιδεινώνεται από την πίεση που ασκούν τα παπούτσια, και σας εμποδίζει να κάνετε τις συνήθεις δραστηριότητές σας

Πως διαγνώσκεται το κότσι; Ο ορθοπαιδικός μπορεί να διαγνώσει ένα κότσι πραγματοποιώντας κλινική εξέταση. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πραγματοποιείται ακτινογραφία του ποδιού για να υπολογιστεί αν η γωνία μεταξύ μεγάλου δακτύλου και υπολοίπων δακτύλων είναι παθολογική.

Πως αντιμετωπίζεται; Ο ορθοπαιδικός ιατρός θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα σας προτείνει την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση αναλόγως με το στάδιο του προβλήματος. Σε περίπτωση που η παραμόρφωση δεν διορθώνεται με κάποιο άλλο τρόπο, υπάρχει η λύση της χειρουργικής επέμβασης. Στην Ευρωκλινική πραγματοποιείται πιο σύγχρονη μέθοδος που αφορά την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός. Είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης η οποία γίνεται με περιοχική αναισθησία (block), διαρκεί μόλις 20 λεπτά, είναι ανώδυνη μέθοδος, δεν αφήνει σημάδια ή ουλές και η ασθενής πολύ γρήγορα επανέρχεται στις καθημερινές της δραστηριότητες.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ “Έλεγχος άκρου ποδός – Κότσι”

Σχετικές Υπηρεσίες