r-TMS Θεραπεία κατάθλιψης

r-TMS Θεραπεία κατάθλιψης

(0)

Νικήστε την κατάθλιψη χωρίς φάρμακα και παρενέργειες. Γνωρίστε τη πρωτοποριακή μέθοδο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης r-TMS και διαλέξτε τον καλύτερό σας εαυτό!

Κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης και εκτίμησης από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό

r-TMS: νέα, ασφαλής, πρωτοποριακή μέθοδος αντιμετώπισης της κατάθλιψης

Τί είναι το r-TMS που εφαρμόζεται στην Ευρωκλινική και σε ποιους απευθύνεται;

Το r-TMS (repetιtive Transcranial Magnetic Stimulation ή επαναλαμβανόμενος Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός), είναι μία νέα, πρωτοποριακή θεραπευτική μέθοδος, που απευθύνεται σε άτομα με συμπτώματα κατάθλιψης. Παρέχει λύση σε άτομα που τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα έχουν αποτύχει στην ικανοποιητική ανακούφιση και βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Πώς λειτουργεί;

Η θεραπεία, λειτουργεί στο πλαίσιο ενός ιατρείου με τη χρήση συσκευής που εφαρμόζει σύντομους παλμούς ενός μαγνητικού πεδίου στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της διάθεσης. Η θεραπεία, στην κύρια φάση της διαρκεί για 30 καθημερινές (εκτός Σαββατοκύριακου) συνεδρίες των 45 περίπου λεπτών. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ο ασθενής κάθεται άνετα σε πολυθρόνα, ενώ η συσκευή που εφαρμόζει τη θεραπεία ακουμπά ελαφρά στο κεφάλι του. Ένας επαναλαμβανόμενος ήχος ακούγεται, καθώς ασκείται ο ερεθισμός στο σημείο εφαρμογής της θεραπείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας, ο ασθενής μπορεί να παρακολουθεί τηλεόραση ή να συζητά. Μετά το πέρας της συνεδρίας, μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Είναι ασφαλής; Τι ισχύει σε διεθνές επίπεδο;

Από το 2008, η μέθοδος έχει λάβει Έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Εκτελείται σε κορυφαία νοσοκομεία και κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής όπως Johns Hopkins, Mayo Clinic, University of British Columbia, Camh Καναδά, The London Psychiatry Centre, κ.α..

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του r-TMS σε σχέση με τις συμβατικές θεραπείες για την κατάθλιψη και τί πρέπει να αναμένει ο ασθενής;

Μέχρι σήμερα, κύριες θεραπείες για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, ήταν η φαρμακοθεραπεία και η ψυχοθεραπεία. Όμως, πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών, παρουσιάζει ανθεκτικότητα στη φαρμακοθεραπεία, γεγονός που φορτώνει συχνά με απογοήτευση το ήδη επιβαρυμένο συναίσθημα των ασθενών. Το r-TMS, δεν παρουσιάζει σχεδόν καθόλου παρενέργειες και δεν επιτείνει καμία από αυτές που προκαλούν τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Έχει γρήγορη έναρξη θεραπευτικού αποτελέσματος (συνήθως εντός των δύο πρώτων εβδομάδων), είναι μη επεμβατική μέθοδος και οι ασθενείς δε χρειάζεται να σταματήσουν τη φαρμακευτική τους αγωγή. Μέχρι και το 75% περίπου των ασθενών, αναφέρουν αισθητή μείωση των συμπτωμάτων, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, αναφέρουν μέχρι και πλήρη αποδρομή της νόσου. Η θεραπεία εφαρμόζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες του κέντρου «ΝΟΟΣ ΕΥΔΙΑ» σε συνεργασία με τον όμιλο Ευρωκλινικής Αθηνών, στα πρότυπα του Centre for Addiction and Mental Health στον Καναδά, όπου εφαρμόζεται από το 2003, από τον κορυφαίο στη θεραπεία, Dr. J.Z. Daskalakis. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.rtmstherapy.gr

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και ποιό είναι το κόστος της μεθόδου;

Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται 30 συνεδρίες. Το συνολικό κόστους του προγράμματος είναι 1.400€. Για περισσότερες πληροφορίες για το κόστος και τις πιθανές διευκολύνσεις πληρωμών ή εκπτώσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα που αναγράφονται.

Αξιολογήσεις

Γράψτε Κριτική

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

    Ζητήστε ραντεβού online

    Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα & ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801