Έλεγχος Επίκτητης Θρομβοφιλίας

ΥΨΗΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

μοιραστείτε το:

Έλεγχος Επίκτητης Θρομβοφιλίας

60.00

Η Ευρωκλινική με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης σας προσφέρει τον αρχικό έλεγχο για επίκτητη θρομβοφιλία, σε προνομιακή τιμή, ο οποίος περιλαμβάνει:

Αιματολογική εξέταση για έλεγχο πήξεως που περιλαμβάνει:

  • APPT (Χρόνος Μερικής Ενεργοποιημένης Προθρομβίνης)
  • PT (Χρόνος Προθρομβίνης)
  • επίπεδα Ινωδογόνου
  • DD-Dimers (προιόντα αποδομήσεως Ινώδους)
  • προσδιορισμό επιπέδων ομοκυστείνης (μετά από δωδεκάωρη νηστεία)

Εξέταση και εκτίμηση από αιματολόγο

Για πληροφορίες ή για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο 210 64.16.800,801 και 139 (Δευτ.-Παρ. 08:00-17:00)

Η προσφορά ισχύει έως τις 24/10/2017

 

Περιγραφή Υπηρεσίας

Λίγα λόγια για την Θρόμβωση:

Θρόμβωση είναι η παθολογική δημιουργία πήγματος του αίματος σε αρτηρία ή φλέβα που έχει σαν αποτέλεσμα διαταραχή της κυκλοφορίας διαφόρων οργάνων ανάλογα με το σημείο της θρόμβωσης. Θρόμβωση σε  οποιαδήποτε φλέβα ονομάζεται εν τω Βάθει Φλεβική Θρόμβωση (ΕΦΘ) ενώ η θρόμβωση στους πνεύμονες ονομάζεται Πνευμονική Εμβολή (ΠΕ). Οι δύο αυτές παθολογικές καταστάσεις αναφέρονται ως Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος (ΦΤΝ).   Η δημιουργία θρόμβου στις αρτηρίες με πιο συχνές και  γνωστές τις  αρτηρίες της καρδιάς (Ισχαιμική Καρδιοπάθεια) και του εγκεφάλου (Ισχαιμικά Εγκεφαλικά), ονομάζεται Αρτηριακή  Θρομβοεμβολική Νόσος (ΑΤΝ)

Η Ισχαιμική Καρδιοπάθεια είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, ακολουθούμενη από τα ισχαιμικά εγκεφαλικά. Ο τρίτος παράγων στο φορτίο της θρόμβωσης παγκοσμίως είναι η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος (Φ.Θ.Ν.). Η ΦΘΝ δύναται να προληφθεί και όταν διαγνωσθεί θα πρέπει να θεραπεύεται άμεσα με αντιπηκτική αγωγή.

Τα δύο τρίτα των περιστατικών  με Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος (Φ.Θ.Ν.)  έχουν  εκλυτικούς παράγοντες, όπως  χειρουργικές επεμβάσεις, νοσοκομειακή νοσηλεία, ακινητοποίηση και καρκίνο. Εκτός όμως από την ύπαρξη των ανωτέρω εκλυτικών παραγόντων, το 1/3 των περιπτώσεων συμβαίνει αυτόματα χωρίς την παρουσία τους.  Σε αυτές τι περιπτώσεις αναζητούμε άλλους επιβαρυντικούς κληρονομικούς ή επίκτητους επιβαρυντικούς παράγοντες.  Είναι γνωστό ότι η Φ.Τ.Ν. είναι υψηλότερη σε πληθυσμούς που φέρουν διάφορους γενετικούς πολυμορφισμούς και μεταλλάξεις. Επιπλέον, είναι υψηλότερη σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα, υπό θεραπεία με αντισυλληπτικά και στις έγκυες. Έτσι οι παράγοντες κινδύνου για Φ.Θ.Ν. είναι γενετικοί και αναπόφευκτοι και επίκτητοι και αποφευκτέοι .

Για τους δεύτερους υπάρχουν κάποιοι προληπτικοί δείκτες που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα και να μας δώσουν προβλεπτικές πληροφορίες. Έχοντας αυτά κατά νου δημιουργήσαμε ένα πακέτο προληπτικών εξετάσεων που θα εκτιμηθούν μαζί με τα βιομετρικά στοιχεία του ασθενή από αιματολόγο για να μας δώσουν πληροφορίες κατάταξης του εξεταζομένου σε ομάδα υψηλού, μεσαίου ή χαμηλού κινδύνου.

Σχετικές Υπηρεσίες