Χειρουργική Αντιμετώπιση της Κυστεοκήλης – Μητροκήλης – Ορθοκήλης

ΥΨΗΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

μοιραστείτε το:

Χειρουργική Αντιμετώπιση της Κυστεοκήλης – Μητροκήλης – Ορθοκήλης

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε στο 210 64.16.101- 139 (Δευτ. - Παρ. 08:00-16:00) ή πατήστε:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για να ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης των στοιχείων επικοινωνίας σας κάντε κλικ εδώ


Αποτελεσματική και οριστική λύση στο πρόβλημα  της ακράτειας των ούρων και βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών με την βοήθεια της Ρομποτικής Χειρουργικής.

Εάν ανήκετε στην ομάδα των γυναικών που ταλαιπωρούνται από ακράτεια ούρων ή χρόνια δυσκοιλιότητα, κλείστε τώρα ραντεβού και ενημερωθείτε για την χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Περιγραφή Υπηρεσίας

Η ακράτεια ούρων στις γυναίκες είναι πολύ πιο συχνή από ότι φανταζόμαστε. Μελέτες αναφέρουν ποσοστά που κυμαίνονται από 25% έως και 45% ανάμεσα σε διαφορετικούς πληθυσμούς και διαφορετικές ηλικίες. Ως ακράτεια ορίζεται η έστω και μία φορά  ανεξέλεγκτη απώλεια ούρων. Μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες ωστόσο η γυναικεία ακράτεια συνήθως σχετίζεται με την διαδικασία του τοκετού και με τις αλλοιώσεις που μπορεί να προκαλέσει στους μύες και τους συνδέσμους της πυέλου ένας παρατεταμένος και εργώδης τοκετός. Αν οι μυς και οι σύνδεσμοι δεν επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση, αδυνατούν να υποστηρίξουν τα όργανα της πυέλου στην θέση τους και έτσι σταδιακά δημιουργείται “πρόπτωση των οργάνων της πυέλου” προς τα κάτω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει η φυσιολογική θέση της ουροδόχου κύστεως ή οποία είναι απαραίτητη για την φυσιολογική λειτουργία της.  Ο ίδιος μηχανισμός ενοχοποιείται και για την δημιουργία ενός τύπου χρόνιας δυσκοιλιότητας. Άλλα πιθανά αίτια είναι η παχυσαρκία, ο χρόνιος βήχας, η χρόνια δυσκοιλιότητα και η αφαίρεση της μήτρας.

Ανάλογα με το ποιο τμήμα του κόλπου προπίπτει και προβάλει προς τα έξω και ποιο όργανο της πυέλου παρασύρει μαζί του, μια γυναίκα μπορεί να εμφανίζει “κυστεοκήλη”, ή “ορθοκήλη”, ή “μητροκήλη” ‘η συνδυασμό των πιο πάνω . Σε κάποιες περιπτώσεις προβάλει το έντερο μέσα από τον πρωκτό ( σαν αναποδογυρισμένο μανίκι) και η πάθηση ονομάζεται “πρόπτωση του ορθού”.

Οι ασθενείς αυτές, εκτός από ακράτεια ούρων και χρόνια δυσκοιλιότητα, μπορεί να εμφανίζουν, συχνουρία, κατακράτηση ούρων και υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, πόνο στην μέση, αίσθημα πίεσης στο περίνεο, ή πόνο στην διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Επιπλέον προβλήματα δημιουργούνται από την τριβή του κόλπου που προβάλει στα ρούχα και τη δημιουργία ερεθισμού ή/και αιμορραγίας.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η  χειρουργική αποκατάσταση των οργάνων της πυέλου στην θέση τους, προσφέρει αποτελεσματική και οριστική λύση στο πρόβλημα  (pelvic reconstruction  – πυελική ανακατασκευή ή πυελική  αναδόμηση)

Η επέμβαση που γίνεται ονομάζεται “Κολποκοκκυγοπηξία”,  που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “καθήλωση του κόλπου στον κόκκυγα”  και σήμερα πλέον γίνεται με Ρομποτική Χειρουργική  με το σύστημα Da Vinci . Με την βοήθεια ενός συνθετικού πλέγματος, ο κόλπος αναρτάται και καθηλώνεται στον κόκκυγα που είναι σταθερό και αμετακίνητο σημείο της πυέλου. Μαζί με αυτόν η ουροδόχος κύστη και το έντερο επανέρχονται στην φυσιολογική τους θέση  με αποτέλεσμα η λειτουργία τους να επανέρχεται στο φυσιολογικό

Το χειρουργείο έχει πολύ καλά και μόνιμα αποτελέσματα. Ο χρόνος νοσηλείας είναι δύο έως τρείς το πολύ ημέρες. Για την πλήρη αποκατάσταση απαιτείται διάστημα δεκαπέντε με τριάντα ημερών, αναλόγως με το μέγεθος του προβλήματος.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Ελένη Καραφώκα Μαύρου είναι Διευθύντρια Χειρουργικής στην Ευρωκλινική και μεγάλη εμπειρία στην Ρομποτική Χειρουργική. Στην Ευρωκλινική Αθηνών της δίνεται η δυνατότητα να επιστρατεύει το Ρομποτικό Χειρουργικό σύστημα Da Vinci στην χειρουργική αποκατάσταση ανατομικών προβλημάτων σε περιορισμένους χώρους, όπως είναι η πύελος.

Πολύτιμοι συνεργάτες  στην ομάδα είναι η κυρία Κελγιώργη Διονυσία, επιμελητής χειρουργός και η κυρία Ίσσαρη Αντιγόνη Αναισθησιολόγος. Γραμματέας και συντονίστρια της ομάδας είναι η κυρία Πατρικίου Αγγελική

Η αντιμετώπιση της πρόπτωσης των οργάνων της πυέλου είναι δύσκολή και  απαιτεί γνώση και εμπειρία ωστόσο  προσφέρει αποτελεσματική και οριστική λύση στο πρόβλημα  και βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών   που ταλαιπωρούνται από τις φοβερές  επιπτώσεις της ακράτειας ούρων.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ “Χειρουργική Αντιμετώπιση της Κυστεοκήλης – Μητροκήλης – Ορθοκήλης”

Σχετικές Υπηρεσίες