Would you like to make an appointment?

Η πρώτη κλινική “Φιλική προς τους Ασθενείς”

Η Ευρωκλινική Αθηνών, σταθερά πρωτοπόρος στις παροχές υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, είναι η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη που πιστοποιείται ως “Φιλική προς τους Ασθενείς Κλινική” (“Patients’ Friendly Hospitals”). Σε συνεργασία µε τον πλέον αξιόπιστο φορέα πιστοποίησης, την TÜV AUSTRIA HELLAS, η Ευρωκλινική ανοίγει πρώτη το δρόμο που βάζει τον ασθενή στο κέντρο της φροντίδας.

Η Διεθνής Κατευθυντήρια Οδηγία “Patients’ Friendly Hospitals” αφορά το σχεδιασμό και την εφαρμογή πρακτικής σε Νοσοκομεία και Κλινικές, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα περιβάλλον φιλικό σε ασθενείς , συγγενείς και συνοδούς. Ως η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη με τη διεθνή αυτή πιστοποίηση από την TÜV AUSTRIA HELLAS, η Ευρωκλινική Αθηνών φιλοδοξεί να εξασφαλίσει στους ασθενείς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κατά τη νοσηλεία τους.
Βασικός στόχος να αισθάνονται όλοι οι ασθενείς, αλλά και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον, άνεση, ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται ώστε οι ασθενείς να μην βρίσκονται ποτέ μόνοι τους σε δύσκολες στιγμές και να ικανοποιούνται οι ανάγκες και οι προσδοκίες τους. Παράλληλα ενθαρρύνονται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις και τα παράπονα τους, συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία διαρκούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Για την δημιουργία των συνθηκών που την πιστοποιούν ως Κλινική “Φιλική προς τους Ασθενείς” η Ευρωκλινική Αθηνών επιλέγει με συγκεκριμένα κριτήρια το προσωπικό της και φροντίζει για τη συνεχή εκπαίδευση του. Επίσης, έχει δημιουργήσει σημεία εξυπηρέτησης για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, ενώ “εκπαιδεύει’’ και ενημερώνει τους συγγενείς και συνοδούς για τις ισχύουσες πολιτικές και διαδικασίες.
Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ για την απονομή της πιστοποίησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωκλινικής Αθηνών κ. Αντώνης Βουκλαρής ανέφερε σχετικά:
«Η διεθνής πιστοποίηση “Patients’ Friendly Hospitals” μας γεμίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς που μας εμπιστεύονται, αλλά και στους συνοδούς τους, που μοιράζονται την ίδια αγωνία. Η ανάγκη για αυτονομία, ζεστή ατμόσφαιρα, φιλικά πρόσωπα, άνεση, ασφάλεια, ανθρώπινο ενδιαφέρον, σωστή καθοδήγηση και ουσιαστική υποστήριξη σε κάθε ιατρική πράξη, βρίσκονται στην καθημερινή µας πρακτική μέσα στην κλινική και εφαρμόζονται σε κάθε ασθενή µας ξεχωριστά και εξατομικευμένα. Για εμάς ο ασθενής είναι στο κέντρο της φροντίδας».
Την απονομή της πιστοποίησης έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA HELLAS κ. Γιάννης Καλλιάς, ο οποίος δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Ευρωκλινική αποτελεί κάτι παραπάνω από μια πρωτοποριακή κίνηση. Πάει ένα βήμα πέρα από την διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας, βάζοντας τον ασθενή στο επίκεντρο. Υιοθετείται ένα καινοτόμο, διεθνές πρότυπο με πολιτικές που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους ασθενείς- και στο περιβάλλον τους- αναβαθμίζοντας σημαντικά τις υπηρεσίες της, αλλά κυρίως την καθημερινότητα ανθρώπων που έχουν ανάγκη φροντίδας σε πολλά επίπεδα. Ουσιαστικά αξιοποιεί μια καινοτόμα διαδικασία πιστοποίησης, ως εργαλείο περαιτέρω ανάπτυξης των υπηρεσιών της».

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με 159 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000 ενώ διατηρεί και την πιστοποίηση ISO 9001:2008.

Σχετικά με την TÜV AUSTRIA HELLAS:

H TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Παρέχει ένα ευρύ και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που εστιάζουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ασφάλειας, της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, του εξοπλισμού και των υπηρεσιών τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από μια ευρύτατη γκάμα τομέων, όπως ο αγρο-διατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, των κατασκευών και υποδομών, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου TÜV AUSTRIA ACADEMY, το οποίο είναι αναγνωρισμένο και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.