Would you like to make an appointment?

Στρατηγική Συνεργασία Ευρωκλινικής και LaserVision

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ LASERVISION

 

Η Ευρωκλινική Αθηνών, κορυφαία ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Αθήνας και μέλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με το εξειδικευμένο κλινικό και ερευνητικό ινστιτούτο οφθαλμολογίας LaserVision, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που παρέχει.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρωκλινική Αθηνών επεμβάσεις αιχμής για τη θεραπεία καταρράκτη. Τις επεμβάσεις πραγματοποίησε ο ίδιος ο Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για επεμβάσεις καταρράκτη με χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, με μικροσκοπικές τομές, ένθεση τορικών φακών (δηλαδή με διόρθωση αστιγματισμού), και κυρίως άμεση επιστροφή των ασθενών στην καθημερινή τους δραστηριότητα, φεύγοντας από την κλινική μετά από 1-2 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις αυτές που πραγματοποιούνται πλέον και στην Ευρωκλινική Αθηνών γίνονται με προεργασία βασισμένη στο πλέον εξελιγμένο σύστημα προεπεμβατικών μελετών παγκοσμίως, διαδικασία για την οποία είναι γνωστή η επιστημονική ομάδα του Δρ. Κανελλόπουλου και πρωτοπόρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Εφαρμόζονται ειδικές μετρήσεις  ακόμη και με laser για να καθορίσουν τον αστιγματισμό με πολλαπλές τεχνολογίες, ειδικοί αλγόριθμοι υπολογισμού του ενδοφακού καθώς και χρήση του πιο εξελιγμένου ενδοφακού που εμπεριέχει και αστιγματισμό.

Για τη στρατηγική αυτή συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, κ. Αντώνης Βουκλαρής δήλωσε: «Για εμάς είναι στρατηγική προτεραιότητα η εξασφάλιση και προσφορά στον πολίτη υπηρεσιών υγείας ύψιστης ποιότητας, τόσο σε ιατρικό δυναμικό, όσο και σε τεχνολογία αιχμής. Η Ευρωκλινική Αθηνών παραμένει κορυφαία επιλογή στην προτίμηση του κόσμου και τώρα, η συνεργασία μας με το LaserVision δημιουργεί έναν ακόμα λόγο γι’αυτό.»

Από την πλευρά του ο Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι που συμβάλλουμε στις υπηρεσίες αιχμής του οφθαλμολογικού τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών. Με την εξαιρετική επιστημονική ομάδα της, καθώς και με τους συνεργάτες μας χειρουργούς-οφθαλμίατρους, θα αποτελέσει έναν απ’ τους πυλώνες παροχών οφθαλμολογικής υγείας, τόσο κλινικά αλλά όσο και επιστημονικά για την Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια.»