Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Η αρχή

Το “ταξίδι” της Ευρωκλινικής Παίδων ξεκίνησε το 2002, όταν μία ομάδα Παιδιάτρων, Νοσηλευτών και Διοικητικού προσωπικού ενώθηκε, με κύριο γνώμονα την αγάπη της για την φροντίδα του μικρού ασθενούς και δημιούργησε την πρώτη ιδιωτική Παιδιατρική Κλινική στην Αθήνα.

Το κτίριο της Ευρωκλινικής Παίδων στην οδό Λεμεσού, Αχαρνών, το 2002

Η Ευρωκλινική Παίδων ξεκίνησε τη λειτουργία της στην οδό Λεμεσού (Αχαρνών) σε ένα κτίριο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο για να υποδέχεται παιδιά και να μετατρέπει τη επίσκεψη στον ιατρό σε παιχνίδι!

Στόχος ήταν η δημιουργία μία πλήρους παιδιατρική κλινική στην Αθήνα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων, με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων.

Οι πρωτεργάτες

Οι άνθρωποι που αποτέλεσαν την αρχή της Ευρωκλινικής Παίδων

Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειες ήταν ο κος Παναγιώτης Λαγός, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ευρωκλινικής Παίδων από το 2002 έως το 2010 καθοδηγώντας το ιατρικό team της Παιδιατρικής Κλινικής και συντονίζοντας όλες τις παιδιατρικές ειδικότητες και υποειδικότητες και η κα Μαρία Παπαδοπούλου η οποία διετέλεσε Διευθύντρια Νοσηλευτικής φροντίζοντας να δημιουργήσει μία ομάδα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών που θα κάνει πάντα το κάτι παραπάνω για τον μικρό ασθενή και τη φροντίδα του. Από τότε πολλοί ιατροί και προσωπικό έχουν περάσει από την Οικογένεια της Ευρωκλινικής Παίδων, αλλά η συνταγή παραμένει η ίδια, η αγάπη για το παιδί.

Η Ευρωκλινική Παίδων με νούμερα

Στα 20 χρόνια πορείας της Ευρωκλινικής Παίδων περισσότεροι από 1.900 παιδίατροι διαφόρων ειδικοτήτων έχουν συνεργαστεί με την Ευρωκλινική Παίδων και έχουν εμπιστευτεί την Κλινική μας για τη νοσηλεία, τις εξετάσεις και τις επεμβάσεις των μικρών μας φίλων. Η Ευρωκλινική Παίδων έχει “φιλοξενήσει” στις εγκαταστάσεις της και έχει απασχολήσει σε μόνιμη βάση περισσότερους από 250 παιδιάτρους οι οποίοι καθημερινά με τις εφημερίες τους, τα ιατρεία τους, τις επισκέψεις στα δωμάτια των λιλιπούτειων ασθενών, τις κουβέντες με τους γονείς και τους συνοδούς και την άριστη συνεργασία με τους νοσηλευτές, έκαναν την Ευρωκλινική Παίδων να κατέχει σήμερα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στις προτιμήσεις των γονιών. Και το αποτέλεσμα αυτών; περισσότερα από 450.000 παιδιά έχουν λάβει

Η μεγάλη αλλαγή “Μεταφερόμαστε!”

Μετά από 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το 2017 ήταν μια χρονιά σταθμός για την Ευρωκλινική Παίδων. Η Παιδιατρική Κλινική “μετακόμισε” σε νέες εγκαταστάσεις και σε ένα εντελώς νέο κτίριο από την Αχαρνών όπου στεγαζόταν όλα αυτά τα χρόνια στην οδό Αθανασιάδου, στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα ακριβώς στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Η όλη προσπάθεια μεταφοράς της Κλινικής χρειάστηκε το συντονισμό και την προσπάθεια πολλών ανθρώπων καθώς ήταν η πρώτη φορά που μεταφέρεται εξ ολοκλήρου μία Κλινική, χωρίς να σταματήσει ούτε μία ημέρα η λειτουργία της. Στις 13 Φεβρουαρίου η Ευρωκλινική Παίδων άρχισε να υποδέχεται τους μικρούς ασθενείς στους νέους της χώρους, σε ένα κτίριο 4 ορόφων, ειδικά διαμορφωμένων για παιδιά, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και το πιο χαμογελαστό προσωπικό!

Η μεταφορά της Ευρωκλινικής Παίδων σηματοδότησε τη νέα εποχή για την Παιδιατρική Κλινική, έχοντας στρατηγική θέση στο Κέντρο της Αθήνας, καλύπτοντας ακόμα περισσότερες περιοχές και έχοντας σημαντική θέση δίπλα στα σημαντικότερα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

Η μεταφορά “γιορτάστηκε” με τα επίσημα εγκαίνια που έγιναν τον Ιούνιο του 2017, σε μία εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρών σημαντικά πρόσωπα της Παιδιατρικής, του πολιτικού χώρου και της παιδιατρικής καθώς και όλοι οι ιατροί και το προσωπικό της Παίδων που βοήθησαν σε αυτό το τεράστιο εγχείρημα, συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο “πάρτι” που στήθηκε στο προαύλιο της Παίδων

Εικόνα από τα επίσημα εγκαίνια το 2017

Η πιο φιλική Κλινική προς τους μικρούς ασθενείς με αποδείξεις!

Η Ευρωκλινική Παίδων έγινε, η πρώτη παιδιατρική κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη πιστοποιημένη ως «Φιλική προς τους μικρούς ασθενείς» (Patients’Friendly Hospitals) από την εξωτερική, ανεξάρτητη εταιρεία πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το τρίπτυχο Εμπιστοσύνη – Ασφάλεια – Φροντίδα, που θέτει τον μικρό ασθενή και την οικογένειά του στο κέντρο του ενδιαφέροντος και ικανοποιώντας κάθε τους ανάγκη.

Για την δημιουργία των συνθηκών που την πιστοποιήσαν ως Κλινική “Φιλική προς τους μικρούς Ασθενείς” η Ευρωκλινική Παίδων επιλέγει με συγκεκριμένα κριτήρια το προσωπικό της και φροντίζει για τη συνεχή εκπαίδευση του. Επίσης, έχει δημιουργήσει σημεία εξυπηρέτησης για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, ενώ “εκπαιδεύει’’ και ενημερώνει γονείς και συνοδούς για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Οι σημαντικές συνεργασίες

Όλα αυτά τα χρόνια η Ευρωκλινική Πάιδων έχει σταθεί δίπλα σε κάθε παιδί που την έχει ανάγκη, έχοντας δημιουργήσει συνεργασίες και προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες όπως εξετάσεις, φάρμακα, επισκέψεις σε ιατρούς και επεμβάσεις σε παιδιά που φιλοξενούνται σε οργανισμούς προστασίας και φροντίδας παιδιών. Η Ευρωκλινική Παίδων δημιούργησε μία αγκαλιά φροντίδας και για πρώτη φορά ένωσε κάτω από την ίδια αγκαλιά το Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και το Σύλλογο Μαζί για το Παιδί, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές τους στην Αττική. Τα τελευταία χρόνια η Ευρωκλινική Παίδων έχει προσφέρει:

  • Ιατρική κάλυψη σε περισσότερα από 1.100 παιδιά
  • Εξετάσεις σε ανασφάλιστα παιδιά
  • Υπηρεσίες υγείας σε παιδιά αξίας άνω των 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση
  • Προληπτικούς παιδιατρικούς ελέγχους
  • Εξειδικευμένες εξετάσεις για χρόνια νοσήματα

Επιπλέον έχει προσφέρει περισσότερα από 320 εμβόλια σε παιδιά του Χαμόγελου του Παιδιού συνεισφέροντας στην εμβολιαστική κάλυψη ανασφάλιστων παιδιών

Παροχή δωρεάν εμβολίων στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ταυτόχρονα πολλές φορές η Ευρωκλινική Παίδων έχει φροντίσει εκτός από τη φυσική τους υγεία και την πνευματική τους υγεία διοργανώνοντας και υλοποιώντας διάφορες ενέργειες αφιερωμένες στα παιδιά με κεντρικό άξονα την Υγεία, τη Ρομποτική και τον Αθλητισμό, χαρίζοντας αμέτρητα χαμόγελα. Συνολικά περισσότερα από εκατό παιδιά που φιλοξενούνται στο Χαμόγελο του Παιδιού, τη Κιβωτό του Κόσμου και το Μαζί για το Παιδί είχαν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν σε μικρούς γιατρούς, επιστήμονες και αναρριχητές. Κοινός παρονομαστής όλων των δράσεων ήταν μέσα από ένα πλήθος βιωματικών δραστηριοτήτων τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την πρόληψη, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.

Οι Επιστημονικές Ημερίδες

Η Ευρωκλινική Παίδων ήταν πρωτοπόρος και στον θεσμό των Επιστημονικών Ημερίδων φροντίζοντας για τη δια βίου εκπαίδευση, επιμόρφωση της επιστημονικής κοινότητας. Η Ευρωκλινική Πάιδων ξεκίνησε πρώτη το θεσμό των παιδιατρικών ημερίδων, σε σχέση με τις ιδιωτικές κλινικές, και τα τελευταία 18 χρόνια οι Επιστημονικές Ημερίδες της Ευρωκλινικής Παίδων αποτελούν μία εκδήλωση θεσμό για την παιδιατρική κοινότητα δίνοντας μία πρώτης τάξης ευκαιρία στους παιδιάτρους, αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα επείγοντα και μη παιδιατρικά προβλήματα που αφορούν όλες τις παιδιατρικές ειδικότητες και υποειδικότητες συγκεντρώνοντας περισσότερους από 300 – 350 παιδιάτρους ανά εκδήλωση.

Ταυτόχρονα οι Επιστημονικές Ημερίδες της Ευρωκλινικής είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν σημαντικές προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, όπως ο κος Ευγένιος Τριβιζάς, ο εθνικός μας “παραμυθάς” και η θεατρική συγγραφές κα Κάρμεν Ρουγγέρη, οι οποίοι με τις ομιλίες τους και την παρουσία τους όχι απλά κόσμησαν τις Ημερίδες μας αλλά έδωσαν το στίγμα ότι η υγεία του παιδιού επιτυγχάνεται μόνο όταν υπάρχει ισορροπία μεταξύ σώματος και πνεύματος.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς και η Κάρμεν Ρουγγέρη στις Επιστημονικές Συναντήσεις της Ευρωκλινικής Παίδων

Η Ευρωκλινική Παίδων Σήμερα

Η Ευρωκλινική Παίδων παραμένει και σήμερα μία αμιγώς παιδιατρική κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Οι καταξιωμένοι ιατροί της και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με την ίδια ευαισθησία και αγάπη όπως και την πρώτη μέρα λειτουργίας της, δίνοντας το κάτι παραπάνω για τη φροντίδα του μικρού ασθενούς.

Η Ευρωκλινική Παίδων καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων όπως ενδεικτικά είναι το Παιδιατρικό, το Παιδοχειρουργικό, το τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, το Καρδιολογικό, το Πνευμονολογικό, το Ορθοπεδικό, το Οφθαλμολογικό, το Ωτορινολαρυγγολογικό, το Γαστρεντερολογικό, το Διαβητολογικό κ.α. ενώ απασχολεί μία πλήρης και εξειδικευμένη ομάδα παιδιάτρων

Εικόνες και στιγμές από τα 20 Χρόνια Ευρωκλινικής Παίδων

Αν και 20 χρόνια δεν χωρούν σε ένα βίντεο μαζέψαμε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές μας σε ένα βίντεο: