Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ

 • Το κουδούνι κλήσης νοσηλευτών είναι βασικό μέσο επικοινωνίας με το νοσηλευτικό προσωπικό του ορόφου σας. Χρησιμοποιείστε το όταν χρειάζεστε βοήθεια.
 • Είναι σημαντικό ο μικρός ασθενής να φοράει σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην κλινική το βραχιολάκι με τα στοιχεία του, το οποίο εκδόθηκε αμέσως μετά την εισαγωγή σας. Σε περίπτωση που αλλοιωθεί ζητήστε από το νοσηλευτικό προσωπικό να σας εκδώσουν καινούριο.
 • Είναι σημαντικό οι μικροί ασθενείς να βρίσκονται υπό την εποπτεία ενός συνοδού καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Φροντίστε να ενημερώνετε το νοσηλευτικό προσωπικό σε κάθε περίπτωση απομάκρυνσής σας από το θάλαμο νοσηλείας.
 • Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψή σας οποιαδήποτε δυσλειτουργία ιατρικού μηχανισμού ή εξοπλισμού επικοινωνήστε άμεσα με το νοσηλευτικό προσωπικό του ορόφου σας ή χρησιμοποιήστε το κουδούνι κλήσης νοσηλευτών.
 • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης παραμείνετε ψύχραιμοι και ακολουθήστε τις οδηγίες του προσωπικού, το οποίο είναι ειδικά εκπαιδευμένο για τέτοιες περιπτώσεις. Τα «Σχέδια Διαδρομών Διαφυγής», τα οποία μπορείτε να βρείτε πίσω από την πόρτα του θαλάμου σας και σε διάφορα σημεία της κλινικής, παρέχουν τις ακριβείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
 • Μη χρησιμοποιείτε τα ασανσέρ σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού. Οι έξοδοι κινδύνου έχουν σημανθεί ευκρινώς.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το διαιτολογικό τμήμα της κλινικής, σχεδιάζει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής για κάθε μικρό ασθενή με βάση τις ιατρικές και θεραπευτικές οδηγίες του θεράποντος ιατρού. Τα γεύματα παρασκευάζονται καθημερινά με τα ποιοτικότερα υλικά και κάτω από τα αυστηρότερα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων στις εγκαταστάσεις τις κλινικής, με στόχο την παροχή μίας ισορροπημένης και υψηλής διατροφικής αξίας δίαιτας.

Τα γεύματα προσφέρονται στις ακόλουθες ώρες*

Πρωινό 07:30 – 08:30
Δεκατιανό** 10:00 – 10:30
Μεσημεριανό 12:30 – 13:30
Απογευματινό 16:30 – 17:30
Δείπνο 18:30 – 19:30

* Διαφοροποιήσεις στις ώρες των γευμάτων μπορεί να προκύψουν λόγω των
ιατρικών οδηγιών και των διατροφικών αναγκών.
** Μόνο για τους μικρούς ασθενείς

Η κλινική παρέχει τη δυνατότητα πλήρους διατροφής των συνοδών σε προνομιακή τιμή. Σε περίπτωση που η διατροφή του συνοδού καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τότε παρέχεται χωρίς χρέωση. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να το αναφέρετε στο Γραφείο Κίνησης κατά την εισαγωγή σας . Για όσες μητέρες θηλάζουν υπάρχει η δυνατότητα διατροφής χωρίς χρέωση.

Εφόσον το επιθυμείτε και ενημερώσετε εγκαίρως την προϊσταμένη του νοσηλευτικού ορόφου, μπορείτε με τα γεύματά σας να έχετε ειδική διατροφή, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξουν οι διατροφικές συνήθειες του μικρού ασθενούς.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να ετοιμάζουν το γάλα των παιδιών τους στο office κουζίνας κάθε νοσηλευτικού ορόφου, ακολουθώντας τους κανόνες υγιεινής που βρίσκονται ανηρτημένοι στον αντίστοιχο χώρο και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά την παρασκευή του γάλακτος (μάσκα και μπλούζα μιας χρήσεως).

Δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση του προγράμματος διατροφής με τρόφιμα και ποτά που δεν παρασκευάζονται και σερβίρονται από την κλινική, καθώς το διαιτολόγιο των νοσηλευομένων παιδιών είναι αυστηρά καθορισμένο σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες.

Η Ευρωκλινική Παίδων έχει πιστοποιηθεί για την παραγωγή, διάθεση των προϊόντων διατροφής με την πιστοποίηση H.A.C.C.P

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ

Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται στην Ευρωκλινική Παίδων κατά τη διάρκεια της Πανδημίας

ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Η Ευρωκλινική Παίδων προσφέρει άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους μικρούς ασθενείς και τους συνοδούς τους, εφαρμόζοντας πιστά όλα τα διεθνή συστήματα ελέγχου και πρόληψης νοσοκομειακών λοιμώξεων. Επιπλέον κατά τη περίοδο της πανδημίας ακολουθούνται αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για την εφαρμογή όλων των κανόνων και διαδικασιών υγιεινής, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες πρόληψης των λοιμώξεων.

Η συμβολή σας στην προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πρόληψη νοσοκομειακών λοιμώξεων είναι απαραίτητη, εφαρμόζοντας τις παρακάτω απλές οδηγίες:

 • Η χρήση απλής χειρουργικής μάσκας , είναι υποχρεωτική εντός της κλινικής .
 • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να χρησιμοποιείτε τακτικά τα ειδικά αντισηπτικά πλυσίματος χεριών που βρίσκονται σε όλους τους χώρους της κλινικής και στους θαλάμους νοσηλείας, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη σωστή χρήση του αντισηπτικού χεριών καθώς επίσης και τον ενδεδειγμένο τρόπο πλυσίματος χεριών.
 • Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε αντικείμενα άλλων ασθενών και να κάθεστε εσείς ή οι επισκέπτες σας σε κρεβάτια άλλων ασθενών.
 • Να υπενθυμίζετε στους επισκέπτες σας ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραμονή τους στην κλινική, να τηρούν τους κανονισμούς υγιεινής και να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά χεριών.
 • Να ενημερώνετε τους επισκέπτες σας ότι σε περίπτωση που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης δεν επιτρέπεται να σας επισκεφτούν.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Βασικό μέλημα της κλινικής είναι η παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Για οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας υποπέσει στην αντίληψή σας, παρακαλούμε να επικοινωνείτε άμεσα με την Υπηρεσία Ασφαλείας στο εσωτερικό τηλέφωνο 678 ή 94200.

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801