Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το φάσμα των αιματολογικών νοσημάτων είναι ευρύτατο. Περιλαμβάνει από απλά και συνηθισμένα περιστατικά, όπως οι αναιμίες, θρομβοπενίες, λευκοπενίες, λεμφαδενοπάθειες, αιμορραγικές διαθέσεις και θρομβώσεις, μέχρι πιο σοβαρά και πολύπλοκα, όπως οι λευχαιμίες, πολλαπλούν μυέλωμα και τα λεμφώματα που χρήζουν εξειδικευμένης διάγνωσης, διαχείρισης και φροντίδας.

Η παρέμβαση ειδικού αιματολόγου είναι απαραίτητη σχεδόν σε όλα τα παθολογικά νοσήματα αλλά και σε πολλές χειρουργικές παθήσεις ή επιπλοκές τους, οι οποίες εμφανίζουν διάφορες διαταραχές του αιμοποιητικού ιστού και χρήζουν αξιολόγησης και σωστής αντιμετώπισης.

Το Κέντρο Αιματολογικών Νοσημάτων της Ευρωκλινικής Αθηνών στελεχώνεται από ένα επιτελείο ιατρών εξειδικευμένων στην αιματολογία και υποστηρίζεται από σύγχρονες εργαστηριακές υποδομές με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Το αιματολογικό επιτελείο της Κλινικής περιλαμβάνει τρείς ομάδες εξειδικευμένων αιματολόγων με υψηλό επιστημονικό επίπεδο και μακρόχρονη εμπειρία σε μεγάλα Κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των αιματολόγων της Κλινικής, σε περιπτώσεις ασθενών που πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες ή να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και με όλες τις άλλες ειδικότητες που εμπλέκονται στη διάγνωση, τη νοσηλεία και τη θεραπεία των ασθενών, με κύρια παραδείγματα τους κάθε είδους απεικονιστές, τους επεμβατικούς ακτινολόγους και τους χειρουργούς, τους λοιμωξιολόγους και γενικά όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της Κλινικής.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο Κέντρο Αιματολογικών Νοσημάτων πραγματοποιείται μορφολογικός, ανοσοφαινοτυπικός, κυτταρογενετικός και μοριακός έλεγχος του μυελού των οστών, που γίνεται με παρακέντηση ή βιοψία μυελού, με στόχο τη διάγνωση αιματολογικών νοσημάτων.. Οι πράξεις αυτές διενεργούνται στην Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας με μέθη ή με τοπική αναισθησία, γρήγορα, ανώδυνα και αποτελεσματικά ώστε να ελαχιστοποιείται το στρες του ασθενή.

Η χημειοθεραπεία σε βαριές περιπτώσεις λεμφωμάτων και πολλαπλού μυελώματος ακολουθείται από αυτομεταμόσχευση στελεχιαίων αιμοποιητικών κυττάρων.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι ασθενείς με oξείες λευχαιμίες και λεμφώματα νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του 4ου ορόφου με κατάλληλα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Όταν υπάρχουν οι αντίστοιχες ενδείξεις, η νοσηλεία γίνεται σε μονόκλινους θαλάμους με αυστηρά μέτρα προστασίας και την κατάλληλη τεχνική υποδομή. Για τους ασθενείς, οι οποίοι θα χρειαστεί να συνεχίσουν τη θεραπεία τους και εκτός νοσοκομείου, λειτουργεί καθημερινά Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, όπου γίνονται μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων καθώς και χημειοθεραπείες κάθε τύπου χωρίς να χρειάζεται εισαγωγή του ασθενούς στην Κλινική.

Ακόμα, η κάλυψη πολλών αιματολογικών νοσημάτων ή η επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το αιμοποιητικό σύστημα γίνεται και στο εξωτερικό αιματολογικό ιατρείο της Ευρωκλινικής.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις γίνεται ταχύτατα και αξιόπιστα στα άριστα οργανωμένα εργαστήρια της Κλινικής, όπου οι αιματολόγοι έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν μόνοι τους το αίμα και τον μυελό των ασθενών τους.

Τέλος, η Ευρωκλινική διαθέτει άριστα οργανωμένη Υπηρεσία Αιμοδοσίας, η οποία υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλήθος των αιματολογικών και παθολογικών καταστάσεων που απαιτούν μεταγγίσεις αίματος ή παραγώγων του.

ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801