Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί Τμήμα Αλλεργιολογίας, στελεχωμένο με εξειδικευμένους αλλεργιολόγους, οι οποίοι εκτός από το υψηλό επιστημονικό επίπεδο και τη μακρόχρονη εμπειρία διακρίνονται για την επαγγελματική επιμέλεια και την εξατομικευμένη φροντίδα με την οποία αντιμετωπίζουν κάθε ασθενή.

Η ορθολογική αντιμετώπιση των αλλεργικών ασθενών στο εξωτερικό ιατρείο και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων μειώνουν σημαντικά την ανάγκη για ενδονοσοκομειακή φροντίδα, περιορίζοντας  τις γνωστές κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις των αλλεργιολογικών παθήσεων τόσο στους πάσχοντες όσο και στην οικογένειά τους. Οι ιατροί λειτουργούν ως ομάδα, τα μέλη της οποίας μετέχουν από κοινού στη διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση όλων των ασθενών με αποτέλεσμα την ολοκληρωμένη και συνεχή παρακολούθηση των ασθενών. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει περίπτωση διακοπής στη συνεχή παρακολούθηση των ασθενών, ακόμη και στην διάρκεια αδειών ή άλλου τύπου απουσίας ενός ιατρού.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εξωτερικά ιατρεία

Εκτός από το τακτικό ιατρείο, στο οποίο προσέρχονται οι για πρώτη φορά οι ασθενείς κατόπιν ραντεβού λειτουργούν και ειδικά ιατρεία, στα οποία εντάσσονται διαγνωσμένοι ασθενείς με ειδικά προβλήματα, που χρήζουν μακροχρόνιας παρακολούθησης με εξειδικευμένη φροντίδα. Συγκεκριμένα λειτουργεί:

 • Ειδικό ιατρείο Αλλεργίας στα Υμενόπτερα και Φάρμακα (με ή χωρίς υποκείμενη Μαστοκυττάρωση)
 • Ιατρείο Άσθματος, με ή χωρίς Ρινοκολπίτιδα και ευαισθησία στην Ασπιρίνη
 • Ιατρείο Κνίδωσης και Κληρονομικού Αγγειοοιδήματος

Διαγνωστικές Εξετάσεις

 • Για τον προσδιορισμό του υπεύθυνου αλλεργιογόνου σε περιπτώσεις αναπνευστικής αλλεργίας (αλλεργικό Άσθμα, Ρινίτιδα με ή χωρίς Επιπεφυκίτιδα). Ελέγχονται τα πιο κοινά εισπνεόμενα αλλεργιογόνα του Ελλαδικού χώρου (ενδοοικιακά και ατμοσφαιρικού αέρα).
 • Σε περιπτώσεις τροφικής αλλεργίας ο αριθμός των αλλεργιογόνων που ελέγχεται καθορίζεται από το ιστορικό του ασθενούς και συνήθως αφορά σχετικά μικρό αριθμό τροφών.
 • Για την ταυτοποίηση του υπεύθυνου εντόμου σε περιπτώσεις αναφυλαξίας από νυγμούς (τσιμπήματα) σφηκών ή μέλισσας.
 • Για συγκεκριμένες ομάδες φαρμάκων ή άλλων ουσιών, που έχουν προκαλέσει αλλεργική αντίδραση
 • Για την ταυτοποίηση ουσιών που ευθύνονται για αλλεργικές αντιδράσεις κατά την επαφή με το δέρμα ή/και βλεννογόνους.
 • Για την διερεύνηση ειδικών μορφών τροφικής αλλεργίας επιτελούνται ειδικές δοκιμασίες (Αtopy Patch Tests).

Ειδική ανοσοθεραπεία για ασθενείς με αναπνευστική αλλεργία ή αναφυλαξία από νυγμούς σφηκών και μέλισσας επιτελείται – με εξαίρεση ειδικών περιπτώσεων- στο εξωτερικό ιατρείο.

Επιτελείται προς:

 • επιβεβαίωση ή αποκλεισμό – με δοκιμασία πρόκλησης – αναφυλαξίας από συγκεκριμένα τροφικά – φαρμακευτικά ή άλλα αλλεργιογόνα (π.χ. σφήκες μέλισσες) και φυσικά αίτια.
 • ταχεία απευαισθητοποίηση σε: Υμενόπτερα (σφήκες μέλισσα) ή φάρμακα.
 • χoρήγηση ειδικών φαρμακευτικών ουσιών.

Επί πλέον οι ιατροί του Αλλεργιολογικού Τμήματος βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αξιολόγηση αλλεργιολογικών προβλημάτων σε νοσηλευόμενους ασθενείς άλλων ειδικοτήτων, πάντοτε σε συμβουλευτικό ρόλο και μετά από πρόσκληση των θεραπόντων ιατρών τους.

ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801