Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες ασθενείς με ορθοπαιδικά περιστατικά επιλέγουν την Ευρωκλινική γιατί συνδυάζει:

 • Κορυφαίους ορθοπαιδικούς ιατρούς
 • Εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό
 • Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και διαγνωστικές μεθόδους (Αξονική-Μαγνητική Τομογραφία, σπινθηρογράφημα οστών, ακτινοσκοπικοί μέθοδοι κ.λπ.)
 • Υψηλού επιπέδου νοσοκομειακές υποδομές και σύγχρονα χειρουργεία

Οι Ορθοπαιδικοί ιατροί της Ευρωκλινικής διαθέτουν πολυετή νοσοκομειακή εμπειρία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης, επιμορφώνονται συστηματικά και συμμετέχουν σε παγκόσμια ιατρικά συνέδρια με σκοπό την πιστοποίησή τους στην εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων της Ορθοπαιδικής, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή ιατρικά πρότυπα. Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργούν 7 Ορθοπεδικές Κλινικές που φημίζονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τη θεραπεία ορθοπαιδικών παθήσεων, όπως ενδεικτικά είναι:

 • η ρήξη μηνίσκου
 • η αντικατάσταση αρθρώσεων
 • οι επιμηκύνσεις οστών
 • τα συντριπτικά ενδαρθρικά κατάγματα
 • οι τραυματισμοί νεύρων
 • τα θλαστικά τραύματα
 • τα χόνδρινα ή οστικά ελλείμματα
 • τα αιματώματα
 • οι τενοντίτιδες
 • ο εκτινασσόμενος δάκτυλος
 • οι εξοστώσεις

Η μετεγχειρητική νοσηλεία των ασθενών συνδυάζεται με την υπεύθυνη παρακολούθηση από το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό όλο το εικοσιτετράωρο, με τη φροντίδα και τη φιλικότητα που χαρακτηρίζει την Ευρωκλινική σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της. Ο θεράπων ορθοπαιδικός ιατρός υποστηρίζεται από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όπου αυτό απαιτείται, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Ευρωκλινικής είναι σε διαρκή ετοιμότητα για τη νοσηλεία και την αντιμετώπιση περιστατικών αυξημένης ιατρικής φροντίδας. Στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ευρωκλινικής εφημερεύουν εξειδικευμένοι ορθοπαιδικοί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, για να προσφέρουν άμεση ιατρική φροντίδα σε κάθε έκτακτο ορθοπαιδικό περιστατικό.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι ορθοπαιδικές κλινικές της Ευρωκλινικής Αθηνών προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, καλύπτοντας όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής παθολογίας και χειρουργικής. Πέρα από τη γενική ορθοπαιδική υπάρχει υψηλού βαθμού εξειδίκευση στα παρακάτω:

Αφορούν σε όλες τις αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος: στον ώμο, τον αγκώνα, τον καρπό, το ισχίο, το γόνατο & την ποδοκνημική. Οι συνήθεις αθλητικές κακώσεις, αλλά και οι πιο σύνθετες βλάβες (πολλαπλές ρήξεις συνδέσμων, τενόντων, μηνίσκων, χόνδρινα ελλείμματα) μπορούν να αντιμετωπιστούν αρθροσκοπικά χωρίς τραυματισμούς μαλακών μορίων, χωρίς απώλεια αίματος, και με πολύ μικρό χρόνο νοσηλείας (1-2 ημέρες), χωρίς πόνο,  γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση και επάνοδο σε αθλητικές δραστηριότητες.

Οι τραυματισμοί αυτοί αφορούν συνήθως τένοντες, νεύρα και αγγεία στα άνω αλλά και κάτω άκρα. Η επανορθωτική μικροχειρουργική χρησιμοποιείται όχι μόνο για την αποκατάσταση μεμονωμένου τραυματισμού τενόντων νευρών και αγγείων, αλλά και για την επανασυγκόλληση μέρους (π.χ. δακτύλων) αλλά και μεγαλύτερων τμημάτων των άνω και κάτω άκρων.

Αφορά κυρίως στο ισχίο και στο γόνατο και γίνεται με τις προηγμένες τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας. Έτσι, για την Ολική Αρθροπλαστική του ισχίου εφαρμόζονται εκτενώς οι τεχνικές AMIS (Anterior Minimally Invasive Surgery) και ALMIS (Antero-Lateral Minimal Invasive Surgery), ενώ για την Ολική Αρθροπλαστική του γόνατος εφαρμόζεται  η τεχνική  PSI: Εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος στην οποία εφαρμόζεται προεγχειρητικός σχεδιασμός με  αξονική τομογραφία και δημιουργία πλήρως custom made οδηγών. Οι μέθοδοι αυτές για τις ολικές αρθροπλαστικές εφαρμόζονται ευρύτατα στην Ευρωκλινική Αθηνών προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα (γρήγορη ανώδυνη κινητοποίηση, ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρός χρόνος νοσηλείας, μικρή χειρουργική τομή –τραύμα κ.λπ.) στους ασθενείς που θα επιλέξουν τις συγκεκριμένες μεθόδους.

Είναι μια εξελιγμένη μέθοδος ολικής αρθροπλαστικής γόνατος που δίνει τη δυνατότητα στον ιατρό χρησιμοποιώντας σύστημα πλοήγησης κατά τη διάρκεια της επέμβασης, να βλέπει ψηφιοποιημένα το τελικό αποτέλεσμα του χειρουργείου πριν αυτό επιτευχθεί και να προχωρά σε επιμέρους βελτιώσεις αυτού. Τούτο μεταφράζεται στον ασθενή ως ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα (άψογη ανώδυνη κινητικότητα της άρθρωσης).

Εκτός από τις ολικές αρθροπλαστικές η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική εφαρμόζεται και σε πολλές άλλες επεμβάσεις όπως στην αποκατάσταση του βλαισού μεγάλου δακτύλου (Hallux Valgus), στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (carpal tunnel – ενδοσκοπική διάνοιξη,) στη διαδερμική οστεοσύνθεση καταγμάτων (χρήση βελονών Kirchners ή βιδών) κ.λπ.

Όσον αφορά στην τραυματολογία και στην αποκατάσταση σοβαρών τραυματισμών των οστών, των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων, εκτός από τις κλασικές τεχνικές, η χρησιμοποίηση του συστήματος εξωτερικής οστεοσύνθεσης Illizarov  (μια τεχνική που απαιτεί ιδιαίτερη γνώση και  εμπειρία)  μπορεί να δώσει λύση σε δύσκολα και σύνθετα κατάγματα με συμμετοχή μαλακών μορίων  (επιπεπλεγμένα  κατάγματα) με ή χωρίς συμμετοχή αρθρικών επιφανειών όπως και σε επιμένουσες φλεγμονές οστών (οστεομυελίτιδα).

ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση κάθε ορθοπαιδικού περιστατικού προϋποθέτει λεπτομερή έλεγχο με αιματολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπικές μεθόδους. Για το σκοπό αυτό οι Ορθοπαιδικές Κλινικές της Ευρωκλινικής χρησιμοποιούν ιατρικές υποδομές που είναι στην αιχμή της τεχνολογίας και πληρούν τα διεθνή πρότυπα. Η Ευρωκλινική διαθέτει αξονικό και μαγνητικό τομογράφο τελευταίας γενιάς, εκτός από τον κλασικό ακτινολογικό εξοπλισμό, προσφέροντας άμεσα διαγνωστικά αποτελέσματα στον ορθοπαιδικό ιατρό προκειμένου να καθορίσει αν ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία ή να χειρουργηθεί. Τα χειρουργεία της Ευρωκλινικής είναι εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα μέσα και υψηλής ποιότητας εξοπλισμό όπως ενδεικτικά είναι:

 • Αρθροσκοπικοί πύργοι
 • Ειδικά χειρουργικά κρεβάτια για κατάγματα ή ολικές αρθροπλαστικές με την τεχνική AMIS
 • Ακτινοσκοπικά μηχανήματα
 • Ηλεκτρονικά μικροσκόπια για αποκατάσταση τραυματισμού νεύρων ή αγγείων
 • Ολοκληρωμένα χειρουργικά σετ ανάλογα με τον τύπο της κάθε χειρουργικής επέμβασης.

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ Β': ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ Γ'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ Δ'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ

Καλλιώρας Γεώργιος

Ορθοπαιδικός

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ Ε'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤ'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ

Βρασάμη Ειρήνη

Ορθοπαιδικός

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ Ζ'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ Η': ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ Θ'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ Ι'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΑΚΡΑΣ ΧΕΙΡΑΣ Β'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Ηλιάδης Χρίστος

Ορθοπαιδικός

Μπούχλης Γεώργιος

Ορθοπαιδικός

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Δεμπεγιώτης Πέτρος

Ορθοπαιδικός

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Τράγκας Αδαμάντιος

Ορθοπαιδικός

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801