Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Παιδοχειρουργικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Παίδων ξεκίνησε τη λειτουργία του από την ίδρυση της κλινικής το 2002. Το τμήμα είναι στελεχωμένο  με ιδιαίτερα έμπειρους ιατρούς όλων των βαθμίδων και διαθέτει άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις της σύγχρονης ιατρικής πρακτικής. Το σύνολο σχεδόν των περιστατικών της παιδοχειρουργικής που χρειάστηκαν νοσηλεία έγινε εφικτό να αντιμετωπιστούν με επιτυχία με αποτέλεσμα η Ευρωκλινική Παίδων να αποτελεί κλινική αναφοράς για τον παιδοχειρουργικό τομέα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Παιδοχειρουργικό Τμήμα συνεργάζεται στενά με όλα τα υπόλοιπα τμήματα και υποειδικότητες της κλινικής, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του μικρού ασθενή. Το Παιδοχειρουργό Τμήμα της κλινικής αποτελείται από:

Εδώ που γίνεται η υποδοχή των περιστατικών. Το τμήμα υποδοχής παιδοχειρουργικών περιστατικών στην Ευρωκλινική Παίδων λειτουργεί όλο το 24ωρο. Στο τμήμα εξετάζονται περιστατικά που προσέρχονται ως επείγοντα ή μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Το τμήμα λειτουργεί με τη συνεχή παρουσία ενός επιμελητή παιδοχειρουργού, ο οποίος έχει την εποπτεία και την ευθύνη για πιθανή εισαγωγή αλλά και γενικότερη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Εδώ νοσηλεύονται τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία. Στην παιδοχειρουργική κλινική νοσηλεύονται παιδιά που εισάγονται από τα εξωτερικά ιατρεία αλλά και παιδιά μετά από προγραμματισμένη εισαγωγή, εφόσον έχουν εξεταστεί εκτός κλινικής από παιδοχειρουργούς διευθυντές ή επιμελητές, συνεργάτες της κλινικής. Το κάθε παιδί έχει τον θεράποντα ιατρό του, αλλά όλη η παιδοχειρουργική ομάδα συνεργάζεται ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον μικρό ασθενή. Επίσης όπου χρειάζεται υπάρχει η συνεργασία και η συμβολή των άλλων ειδικοτήτων έτσι ώστε η διαγνωστική προσέγγιση να είναι σύμφωνη με τις νεότερες πρακτικές της διεθνούς ιατρικής κοινότητας.

Εδώ διενεργούνται οι χειρουργικές επεμβάσεις. Στο χειρουργείο διενεργούνται είτε προγραμματισμένες επεμβάσεις είτε επείγουσες. Αυτό σημαίνει ότι το χειρουργικό τμήμα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και να αντιμετωπίζει καθημερινά σε 24ωρη βάση όλο το φάσμα των χειρουργικών περιστατικών, εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Σήμερα, πλέον διεθνώς, πολλά περιστατικά τα οποία παλιότερα νοσηλεύονταν για χρονικά διαστήματα 2-3 ημερών, νοσηλεύονται σε ημερήσια βάση (νοσηλεία μίας ημέρας). Στην Κλινική μας ο μεγαλύτερος αριθμός των περιστατικών που αφορά ήπιες μη σηπτικές χειρουργικές παθήσεις (ενδεικτικά αναφέρουμε κρυψορχία, βουβωνοκήλη, φίμωση κ.τ.λ.) νοσηλεύονται σε ημερήσια βάση. Στην Ευρωκλινική Παίδων υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (Λαπαροσκοπικές Τεχνικές). Με τη μέθοδο της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής όχι μόνο επιτυγχάνεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου του παιδιού, αλλά επιτρέπεται και η γρηγορότερη επιστροφή του στις δραστηριότητές του και εξασφαλίζεται το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι περισσότερες από τις συνήθεις παιδοχειρουργικές πράξεις γίνονται και λαπαροσκοπικά στην Ευρωκλινική Παίδων, όπως για παράδειγμα η σκωληκοειδεκτομή, βουβωνοκήλη, η κύστη ωοθήκης, η κιρσοκήλη και οι κολεκτομές, αλλά και σπανιότερες όπως η ατρησία ορθού, το συγγενές μεγάκολο, η Nissen και η πυελοπλαστική.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ευρωκλινική Παίδων διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες. Oι σύγχρονες υποδομές των χειρουργείων της Ευρωκλινικής Παίδων εξασφαλίζουν την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας και ασφάλειας. Επιπλέον οι χειρουργικές αίθουσες είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονους λαπαρασκοπικούς πύργους οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα εφαρμογής της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Διευθυντής - Επιστημονικός Υπεύθυνος

Διευθυντές

Νίκας Κωνσταντίνος

Χειρουργός Παίδων

Επιμελητές

Παπαθανασίου Γεώργιος

Χειρουργός Παίδων

Τακαβίτη Μαρία

Χειρουργός Παίδων

Συνεργάτης - Διευθυντής Πλαστικός Χειρουργός

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801