Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι διαταραχές του αίματος και οι νεοπλασίες είναι ευτυχώς πολύ σπάνιες στα παιδιά και τους εφήβους. Όταν όμως συμβαίνουν, απαιτούν εξειδικευμένη προσέγγιση για την διάγνωσή τους, ολιστική και εξατομικευμένη θεραπευτική διαχείριση και μακροχρόνια παρακολούθηση. Στο τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες από εξειδικευμένο Παιδίατρο Αιματολόγο-Ογκολόγο, με πολυετή εμπειρία στον κλάδο της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας. Στόχος του τμήματος είναι η ίαση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ο περιορισμός της νοσηρότητας και η ελαχιστοποίηση των άμεσων και μακροπρόθεσμων επιπλοκών της θεραπείας. Η θεραπευτική αντιμετώπιση περιλαμβάνει γρήγορη διερεύνηση, ορθή διάγνωση, σταδιοποίηση των αιματολογικών νοσημάτων και συμπαγών όγκων, επιλογή της πιο κατάλληλης και εξατομικευμένης θεραπείας, μακροχρόνια παρακολούθηση ασθενών σε εξωτερική βάση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Τμήμα της Παιδιατρικής Ογκολογίας – Αιματολογίας της Ευρωκλινικής Παίδων αντιμετωπίζει περιστατικά όπως οι αναιμίες, θρομβοπενίες, λευκοπενίες, λεμφαδενοπάθειες, αιμορραγικές διαθέσεις και θρομβώσεις, αλλά και σοβαρότερες παθήσεις, όπως λευχαιμίες, λεμφώματα και συμπαγείς όγκοι (νεφροβλάστωμα-νευροβλάστωμα-σαρκώματα, όγκοι οστών). Η θεραπεία των ασθενών διενεργείται αυστηρά σύμφωνα με διεθνώς εγκεκριμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς και το επιλεγμένο θεραπευτικό σχήμα, πραγματοποιείται στενή συνεργασία και ταυτόχρονη αντιμετώπιση και φροντίδα από ομάδα διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως Ακτινοθεραπευτές Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, Λοιμωξιολόγους, Παιδοχειρουργούς, Παιδονευρολόγους, Παιδο-ορθοπεδικούς, Παιδο-ουρολόγους, Παιδονευροχειρουργούς.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Τμήμα υποστηρίζεται πλήρως από τα εργαστήρια της Ευρωκλινικής Παίδων (Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό, κ.λ.π.). Επίσης, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, συνεργάζεται με εξειδικευμένα εργαστηριακά κέντρα για τη διενέργεια επιπλέον εξετάσεων, όπως για παράδειγμα μοριακή ταυτοποίηση του νοσήματος για την επιλογή της ορθότερης θεραπευτικής αντιμετώπισης. Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης των ασθενών με μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και της οικογένειας τους σε όλη διάρκεια της θεραπείας και παρακολούθησής τους.

Διευθύντρια Παιδίατρος, Αιματολόγος - Ογκολόγος

Στασινοπούλου Αναστασία

Αιματολόγος/Ογκολόγος

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801