Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο, εξειδικευμένο Κέντρο που στελεχώνεται από ιατρούς με πολυετή εκπαίδευση και εμπειρία στο εξωτερικό, και σημαντικό επιστημονικό έργο στον Τομέα της Καρδιολογίας των Συγγενών Παθήσεων, όλων των ηλικιών. Με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση κάθε περιστατικού, το Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών που εκτείνονται από τη διάγνωση, τη θεραπεία και την δια βίου παρακολούθηση ασθενών με ΣΚ.

Το υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο και η πολυετής εμπειρία σε συνδυασμό με τη συστηματική εκπαίδευση στις πλέον σύγχρονες ιατρικές τεχνικές αποτελούν ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ιατρικής ομάδας του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών της Ευρωκλινικής.

Οι εξειδικευμένοι μας ιατροί συμμετέχουν σε διεθνείς επιτροπές καθορισμού κατευθυντηρίων οδηγιών αντιμετώπισης συγγενών καρδιοπαθειών Παίδων και ενηλίκων, όπως American Heart Association (AHA), American College of Cardiology (ACC), European Society of Cardiology (ESC), European Society of Intensive Medical Care (ESIMC), The Association of European Pediatric and Congenital Cardiology (APC), το World Society of Pediatric and Congenital Heart Disease, το European Society of Pediatric and Neonatal Intensive Care Medicine (ESPINC) καθώς και το Pediatric Cardiac Intensive Care Society (PCICS).

Βασικός πυλώνας της λειτουργίας του Κέντρου είναι η διεπιστημονική ιατρική ομάδα η οποία καλύπτει τις θεραπευτικές ανάγκες του ασθενή. Αποτελείται από ειδικότητες όπως ο εμβρυοκαρδιολόγος, ο παιδοκαρδιολόγος, ο καρδιολόγος Συγγενών Παθήσεων Ενηλίκων, ο εξειδικευμένος ακτινοδιαγνώστης (για μελέτες καρδιάς με τεχνικές CT, MRI), ο αρρυθμιολόγος, ο καρδιοαναισθησιολόγος, οι επεμβατικοί καρδιολόγοι, οι καρδιοχειρουργοί με πολυετή εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των ΣΚ όλων των ηλικιών και εξειδίκευση στις παθήσεις καρδιάς εντατικολόγοι. Στην ομάδα συμμετέχουν οι ειδικοί εξωσωματικής κυκλοφορίας, η συντονίστρια νοσηλεύτρια και η γραμματέας του Κέντρου μας.

Ανάλογα με τη συνοσηρότητα του ασθενή, η ομάδα εμπλουτίζεται επικουρικά από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που απαιτούνται ανά περίπτωση. Όλοι οι ασθενείς, μετά τη διερεύνησή τους και πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπευτικής προσεγγίσεως, παρουσιάζονται στο ιατρικό συμβούλιο του τμήματος με σκοπό να επιλεχθεί μετά από διάλογο η κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση και ο χρονικός προσδιορισμός της.

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή και την οικογένειά του προσφέροντας τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα νοσηλευτικής φροντίδας με επαγγελματική επιμέλεια, ευαισθησία και κατανόηση για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας τους.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, καλύπτοντας το φάσμα των αναγκών που εκτείνονται από τη διάγνωση, τη συντηρητική και επεμβατική πιθανή θεραπεία και τη χειρουργική διόρθωση εάν αυτή απαιτείται. Παράλληλα με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών, αιματολόγων, γαστρεντερολόγων-ηπατολόγων, διατροφολόγων, ενδοκρινολόγων, νευρολόγων, πνευμονολόγων, φυσιάτρων και ψυχιάτρων της Ευρωκλινικής, παρακολουθούμε δια βίου τις συνοσηρότητες που παρουσιάζουν οι ασθενείς με ΣΚ και επεμβαίνουμε θεραπευτικά όπου απαιτείται με σκοπό τη διατήρηση της καταστάσεως υγείας των ασθενών αυτών στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Σε ότι αφορά την καρδιολογική διάγνωση και παρακολούθηση των ασθενών με ΣΚ, στο Κέντρο μας λειτουργεί:

 • Εξωτερικό ιατρείο για ΣΚ, νεογνικής, βρεφικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας,
 • Εξωτερικό ιατρείο για ΣΚ ενηλίκων
 • Αναίμακτο εργαστήριο καρδιολογικής διάγνωσης με υπηρεσίες υπερηχοκαρδιογραφήματος – triplex, Holter ΗΚΓ, Holter αρτηριακής πιέσεως, δοκιμασία καρδιοαναπνευστικής κοπώσεως, 6 minute walk test, stress echo.
 • Αιμοδυναμικό εργαστήριο που προσφέρει αιμοδυναμική μελέτη με δεξιό και αριστερό καθετηριασμό και εισπνεόμενο ΝΟ με σκοπό την διαπίστωση πνευμονικής υπέρτασης. Το εν λόγω εργαστήριο παρέχει και πλειάδα επεμβατικών θεραπευτικών τεχνικών που αφορά καρδιακά ελλείματα, βαλβιδοπάθειες και στενώσεις βασικών αρτηριών (αρτηριοπλαστικές αορτής και πνευμονικής αρτηρίας)
 • Αρρυθμιολογικό εξωτερικό ιατρείο με την δυνατότητα ΗΦΕ και Ablation για σοβαρές και επίμονες αρρυθμίες συνυπάρχουσες με ΣΚ
 • Εξωτερικό καρδιοχειρουργικό ιατρείο για καρδιοχειρουργική εκτίμηση των ασθενών με ΣΚ και θεραπεία ανευρυσμάτων θωρακικής και κοιλιακής αορτής
 • Παρέχει 24ηωρη υποστήριξη για κάθε ανάγκη των ασθενών μας μέσω επικοινωνίας με την συντονίστρια – νοσηλεύτρια της ομάδος μας και την γραμματέα του τμήματός μας
 • Ψυχολογική υποστήριξη μέσω ειδικού επιστήμονος

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Κέντρο Συγγενών καρδιοπαθειών της Ευρωκλινικής Αθηνών, διαθέτει υπερσύγχρονα διαγνωστικά ιατρικά μηχανήματα που εξασφαλίζουν ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, την παρακολούθηση των περιστατικών με ΣΚ. Ενδεικτικά αναφέρονται ο σύγχρονος μαγνητικός και ψηφιακός τομογράφος, αλλά και ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός τομογράφος που διασφαλίζουν τον καλύτερο απεικονιστικό έλεγχο.

Παράλληλα διαθέτει αιμοδυναμικό εργαστήριο που μπορεί να προσφέρει πλειάδα επεμβατικών πράξεων που δύναται να απαιτηθούν για την θεραπεία των ασθενών μας. Τέλος, η πολυδύναμη ΜΕΘ της Ευρωκλινικής, διαθέτει προσωπικό και τεχνογνωσία κατάλληλη για την υποστήριξη των άμεσα χειρουργηθέντων ασθενών μας. Η χειρουργική ομάδα μας στην οποία προΐσταται ο παγκοσμίου φήμης αγγειο-καρδιο-θωρακοχειρουργός Παίδων και Ενηλίκων, καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σχεδόν στο σύνολο – με μόνη εξαίρεση την μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων- τις πιο σύγχρονες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΧΕΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Πετρόπουλος Ανδρέας

Καρδιολόγος

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αζαριάδης Πρόδρομος

Καρδιοχειρουργός

Κατσιάνης Άγγελος

Καρδιοχειρουργός

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801