Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκατοντάδες γονείς έχουν εμπιστευτεί, από το 2002 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Παίδο-Καρδιολογικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Παίδων.. Διαθέτει τακτικό εξωτερικό ιατρείο και αντιμετωπίζει τα Καρδιολογικά περιστατικά σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα τμήματα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σε όλο αυτό το διάστημα λειτουργίας του τμήματος έχουν διαγνωστεί συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες, οι οποίες παρακολουθούνται τακτικά (follow-up). Έχουν επίσης νοσηλευτεί παιδιά που χρειάζεται να λάβουν φαρμακευτική αγωγή υπό παρακολούθηση.

Το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος, πάντα σε συνεργασία με το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό, καλύπτει καθημερινά τα περιστατικά του παιδιατρικού τομέα, του χειρουργικού τομέα και αυτά του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται πάντα δίπλα στον μικρό ασθενή και στην οικογένειά του προσφέροντας υψηλού επιπέδου φροντίδα υγείας και ψυχολογική στήριξη.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο Παιδο-Καρδιολογικο Τμήμα αντιμετωπίζεται με επιτυχία ένα ευρύτατο φάσμα περιστατικών:

 • Συγγενείς καρδιοπάθειες (απλές και σύμπλοκες),
 • Επίκτητες καρδιοπάθειες,
 • Περιπτώσεις αρρυθμιών,
 • Περιστατικά με υπέρταση,
 • Υπερλιπιδαιμίες,
 • Περιστατικά με συμμετοχή του κυκλοφορικού συστήματος στα πλαίσια γενικότερης νόσου,
 • Προκάρδια άλγη

Στο πλαίσιο της παιδοκαρδιολογικής εκτίμησης, γίνεται παιδιατρική εξέταση, κλινική καρδιολογική εξέταση, έλεγχος της αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα και έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφημα Doppler (Triplex).

Επίσης λειτουργεί Αρρυθμιολογικό Ιατρείο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης παιδιών με κάθε μορφής αρρυθμία, με 24ωρη ή 48ωρη ηλεκτροκαρδιογραφική καταγραφή (Holter ρυθμού).

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο τμήμα υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και τεχνολογική υποστήριξη για την αντιμετώπιση όλου σχεδόν του φάσματος των συγγενών και επίκτητων καρδιοπαθειών της παιδικής ηλικίας.

Διευθυντές

Παϊλόπουλος Βασίλειος

Παιδίατρος/Παιδοκαρδιολόγος

Eπιμελητής Καρδιολόγος

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801