Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο, εξειδικευμένο Τμήμα που στελεχώνεται από κλινικούς διαιτολόγους-διατροφολόγους με πολυετή εμπειρία και σημαντικό επιστημονικό έργο στον Τομέα της Κλινικής Διατροφής στην Ελλάδα. Με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο την εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση κάθε περιστατικού, το Διαιτολογικό Τμήμα καλύπτει όλο το φάσμα των διατροφικών αναγκών ενός ατόμου.

Το υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, η πανεπιστημιακή κατάρτιση και η πολυετής εμπειρία σε συνδυασμό με τη διαρκή και συστηματική επιμόρφωση (Long Life Learning) στις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές συστάσεις (ESPEN) αποτελούν ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ομάδας του Διαιτολογικού Τμήματος της Ευρωκλινικής.

Βασικός πυλώνας της λειτουργίας του Τμήματος είναι η συνεργασία των διαιτολόγων με όλες τις ιατρικές ομάδες, με στόχο την καταλληλότερη, εξειδικευμένη και ταχύτερη εκτίμηση, αλλά και την σφαιρική διατροφική αντιμετώπιση του ασθενούς. Ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ασθενή ή της ασθένειάς του ο κλινικός διαιτολόγος είναι δυνατόν να υπολογίσει και να καταρτίσει σωστά το διαιτολόγιο του.

Το διοικητικό προσωπικό του Πολυιατρείου βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή και την οικογένειά του προσφέροντας τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα γραμματειακής υποστήριξης, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης με επαγγελματική επιμέλεια, ευαισθησία και κατανόηση  για τις αυξημένες ανάγκες  του σύγχρονου τρόπου ζωής.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο Σημείο 2 του Πολυιατρείου της Ευρωκλινικής λειτουργεί το διαιτολογικό τμήμα, παρέχοντας εξατομικευμένη διαιτολογική υποστήριξη σε όσους το επιθυμούν. Το διαιτολογικό τμήμα μπορούν να επισκεφτούν άτομα με παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, νεφροπάθεια, νευροπάθεια, καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθεια, παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, καρκίνο, δυσθρεψία, δυσκαταποσία. Επίσης, μπορούν να το συμβουλευτούν αθλούμενοι, εγκυμονούσες, θηλάζουσες, παιδιά, ηλικιωμένοι.

Στο διαιτολογικό τμήμα υπάρχει μηχάνημα βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) για την πραγματοποίηση αξιόπιστης και τμηματικής ανάλυσης σύστασης σώματος (λιπομέτρηση).

Επίσης, οι κλινικοί διαιτολόγοι πραγματοποιούν διατροφική αξιολόγηση και διατροφική φροντίδα στους νοσηλευόμενους ασθενείς , ενώ δίνεται και γραπτό διαιτολόγιο για να ακολουθήσουν στο σπίτι μετά το εξιτήριο.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ

Το διαιτολογικό τμήμα δέχεται ασθενείς καθημερινά, κατόπιν ραντεβού. Στην πρώτη επίσκεψη λαμβάνεται πλήρες και αναλυτικό διαιτολογικό ιστορικό και στη συνέχεια καταρτίζεται το διαιτολόγιο με βάση τις διατροφικές συστάσεις και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου. Η παρακολούθηση συνήθως γίνεται κάθε 2 εβδομάδες, ενώ η  λιπομέτρηση πραγματοποιείται σε κάθε συνεδρία.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ e-diet

Σε άτομα που έχουν δυσκολία να μετακινηθούν ή το επιθυμούν οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Υπάρχει η ευελιξία της απλής τηλεφωνικής επικοινωνίας σε άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία. Στην εξ αποστάσεως παρακολούθηση δεν μπορεί να γίνει η λιπομέτρηση και όσοι πεθυμούν να ενταχθούν στο e-diet πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αυτο-παρακολουθούν το σωματικό τους βάρος. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ

Οι κλινικοί διαιτολόγοι επισκέπτονται τις νοσηλευτικές πτέρυγες καθημερινά και σε συνεννόηση με το νοσηλευτικό προσωπικό και τους θεράποντες ιατρούς, πραγματοποιούν εξατομικευμένη διατροφική υποστήριξη στους ασθενείς που βρίσκονται σε διατροφικό κίνδυνο. Η κατάλληλη διατροφή πολύ συχνά αποτελεί μέρος της θεραπείας μιας ασθένειας και πλέον έχει αναγνωριστεί ο καθοριστικός ρόλος της καλής θρέψης στην θετική έκβαση πολλών ασθενειών. Για αυτό κοι οι κλινικοί διαιτολόγοι ολοένα και περισσότερο παρέχουν συμβουλευτική και υποστηρικτική διατροφή σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες. Επίσης, όπου κρίνει ο θεράπων ιατρός δίνονται και διατροφικές οδηγίες εξόδου, για να γνωρίζει ο ασθενής ακριβώς τι πρέπει να τρώει μετά την νοσηλεία του.

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801