Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην Ευρωκλινική Παίδων λειτουργεί εξειδικευμένο τμήμα όπου αντιμετωπίζονται περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.

Τα πιο συχνά νοσήματα στην παιδική ηλικία είναι: η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η δυσκοιλιότητα, η χρόνια διάρροια, τα χρόνια κοιλιακά άλγη, οι Φλεγμονώδεις παθήσεις του Εντέρου (ελκώδης κολίτιδα, νόσος Crohn), η τροφική αλλεργία του πεπτικού, η γαστρίτιδα και το πεπτικό έλκος, τα σύνδρομα δυσαπορρόφησης όπως η κοιλιοκάκη και το βραχύ έντερο, η αιμορραγία πεπτικού, οι πολύποδες εντέρου, η κατάποση ξένου σώματος και καυστικών ουσιών και τα νοσήματα του ήπατος και χοληφόρων.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο Γαστρεντερολογικό Ιατρείο  προσφέρονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

Γίνεται 24ωρη καταγραφή του οισοφαγικού ph για τη διάγνωση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Η εμπεδησιομετρία βασίζεται στη μέτρηση της ηλεκτρικής ενδοαυλικής αντίστασης (impedance) μεταξύ κοντινών ηλεκτροδίων ενός καθετήρα παράλληλα με τη μέτρηση του ph. Η μέθοδος έχει μεγάλη ευαισθησία και ακρίβεια στην ανίχνευση παλινδρόμησης και στην ενδοαυλική πορεία του βλωμού. Επίσης μπορεί να ανιχνεύσει και τη φύση της ΓΟΠ (αέρια, υγρά ή συνδυασμός) και αν είναι όξινη ή μη. Απαιτείται 24ωρη νοσηλεία στην Κλινική.

Χρησιμοποιείται για τη διάγνωση λοίμωξης του πεπτικού από το βακτηρίδιο Helicobacter pylori  (urea breath test). Η διαδικασία της εξέτασης διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Αποτελεί την πιο αξιόπιστη εξέταση  για τη διάγνωση της δυσανεξίας στη λακτόζη. Χορηγείται στον ασθενή ποσότητα λακτόζης η οποία διαλύεται σε  νερό. Η αποβολή υδρογόνου στην εκπνοή μετριέται σε ειδικό μηχάνημα ανά 30 λεπτά και η εξέταση ολοκληρώνεται σε 3 ώρες.

Διενεργείται για τη διάγνωση διαταραχών κατάποσης και κινητικότητας του οισοφάγου. Η μανομετρία είναι η μέθοδος καταγραφής των πιέσεων, τόσο στατικών (π.χ. σφιγκτήρες) όσο και μεταβολών των ενδοαυλικών πιέσεων. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις ασχολίες του άμεσα, χωρίς κανένα περιορισμό.

Διενεργείται για τη μελέτη της δυσκοιλιότητας. Με την εξέταση αυτή διερευνάται αν η δυσκοιλιότητα οφείλεται σε μη φυσιολογική λειτουργία του ορθού ή του πρωκτού (ορθοπρωκτική λειτουργία). Αναλυτικότερα, η εξέταση γίνεται στο γαστρεντερολογικό ιατρείο. Διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Η γαστροσκόπηση θεωρείται η σπουδαιότερη εξέταση για τη διάγνωση και τη θεραπεία των περισσότερων νοσημάτων του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου. Όχι μόνο εξασφαλίζει άμεση επισκόπηση των οργάνων αυτών, αλλά επιτρέπει ακόμα και τη λήψη μικρών τεμαχιδίων από τον βλεννογόνο του στομάχου μέσω μιας ειδικής λαβίδας που διέρχεται από το κανάλι βιοψίας του ενδοσκοπίου. Αυτά τα δείγματα στέλνονται για τη λεγόμενη ιστολογική εξέταση (βιοψία). Ακόμα, προσφέρει τη δυνατότητα θεραπευτικής παρέμβασης μέσω του ενδοσκοπίου (αφαίρεση ξένων σωμάτων, γαστροστομία).

Η διαδικασία αυτή γίνεται με εισαγωγή μιας μέρας (dayclinic) στην Κλινική, με γενική αναισθησία από εξειδικευμένο παιδοαναισθησιολόγο.

Η κολονοσκόπηση επιτρέπει την άμεση επισκόπηση του βλεννογόνου του παχέος εντέρου και του τελικού ειλεού. Δίνεται επίσης η δυνατότητα για λήψη βιοψιών και αφαίρεση πολυπόδων. Την παραμονή της εξέτασης ο μικρός ασθενής υποβάλλεται σε μια προετοιμασία του εντέρου στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδογαστρεντερολόγου.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονης τεχνολογίας διαγνωστικά μηχανήματα για τη διενέργεια όλων των τεχνικών και ειδικών εξετάσεων. Οι περισσότερες τεχνικές και εξετάσεις γίνονται στα Εξωτερικά Ιατρεία ή με Βραχεία Νοσηλεία λίγων ωρών στην Κλινική.

Διευθύντρια

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801