Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Η Ευρωκλινική Αθηνών προσφέρει άριστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους ασθενείς και τους επισκέπτες, εφαρμόζοντας πιστά όλα τα διεθνή συστήματα ελέγχου και πρόληψης νοσοκομειακών λοιμώξεων. Επιπλέον για την περίοδο της πανδημίας ακολουθούνται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα τα οποία συστήνονται από τον ΕΟΔΥ.

Για τον σκοπό αυτό κατά την εισαγωγή του ασθενή πραγματοποιείται έλεγχος ώστε έγκαιρα να εντοπίζονται  περιστατικά με λοιμώδη νοσήματα ή  παθογόνα μικρόβια και άμεσα να εφαρμόζονται  μέτρα προστασίας για την αποφυγή πιθανότητας μετάδοσης σε άλλους ασθενείς.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για την εφαρμογή όλων των κανόνων και διαδικασιών υγιεινής, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει συνεχής ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες πρόληψης των λοιμώξεων.

 

Η συμβολή των νοσηλευόμενων και των επισκεπτών, εφαρμόζοντας τις παρακάτω απλές οδηγίες, είναι απαραίτητη στην προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πρόληψη νοσοκομειακών λοιμώξεων.

 • Να φοράτε απλή χειρουργική μάσκα εφόσον η κατάστασή σας το επιτρέπει όταν βγαίνετε από το δωμάτιο ή όταν έχετε επισκέπτες .
 • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να χρησιμοποιείτε τακτικά τα ειδικά αντισηπτικά πλυσίματος χεριών που βρίσκονται σε όλους τους χώρους της κλινικής και στους θαλάμους νοσηλείας, για να προστατευτείτε από τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων και λοιμώξεων μέσω των χεριών.
 • Να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε αντικείμενα άλλων ασθενών και να κάθεστε εσείς ή οι συνοδοί-επισκέπτες σας σε κρεβάτια άλλων ασθενών.
 • Να υπενθυμίζετε στους επισκέπτες σας ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραμονή τους στην κλινική, να τηρούν τους κανονισμούς υγιεινής των επισκεπτηρίων και να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά χεριών.
 • Να ενημερώνετε τους επισκέπτες σας ότι σε περίπτωση που έχουν συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης δεν επιτρέπεται να σας επισκεφτούν.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Βασικό μέλημα της κλινικής είναι η παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος στους ασθενείς και τους επισκέπτες. Το προσωπικό ασφαλείας της κλινικής χρησιμοποιεί κλειστό σύστημα επιτήρησης των κοινόχρηστων χώρων της κλινικής που εγγυάται την ασφαλή παραμονή στην κλινική σε 24ωρη βάση. Για οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας παρακαλείσθε να επικοινωνείτε άμεσα με την Υπηρεσία Ασφαλείας στο εσωτερικό τηλέφωνο 94200.

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801