Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2022

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2022 του Ομίλου Ευρωκλινικής αναδεικνύει τη συνεχή πρόοδο και τη δέσμευσή μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσα στο 2022, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για περιβαλλοντική ευθύνη, ενισχύσαμε τις πρωτοβουλίες μας στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Θέσαμε στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε όλους τους χώρους του Ομίλου μας. Εφαρμόσαμε μέτρα ανακύκλωσης και μείωσης των αποβλήτων και προωθήσαμε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μειώσαμε σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, κατά 25% ενώ στόχος μας παραμένει η συνεχής βελτίωση των περιβαλλοντικών μας επιδόσεων για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.
Επιπλέον, ενισχύσαμε τις προγραμματισμένες μας δράσεις για την κοινωνική ευθύνη, προσφέροντας υποστήριξη σε τοπικές κοινότητες και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κοινωνική ευημερία. Με την αμέριστη εθελοντική προσφορά των εργαζομένων μας και των συνεργατών ιατρών μας, καταφέραμε να φέρουμε τη φροντίδα υγείας πιο κοντά σε ανθρώπους που είχαν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, η αφοσιωμένη ομάδα επαγγελματιών μας προσέφερε εθελοντικά τις ιατρικές υπηρεσίες της σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

Δείτε αναλυτικά την έκθεση:

Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2021

H δεύτερη Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Ευρωκλινικής αναδεικνύει την αξία που δημιουργούμε για όλους, συνεργάτες, εργαζόμενους, προμηθευτές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά και τις προσπάθειές μας να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Το 2021, με την πανδημία να συνεχίζει να απειλεί τις ζωές μας, διατηρήσαμε ως μέγιστη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων μας και παραμείναμε σε εγρήγορση εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας του προσωπικού και των ασθενών μας.

Τηρήσαμε τη δέσμευσή μας για διαμόρφωση κουλτούρας, πρόληψης και ασφαλούς εργασιακής συμπεριφοράς, υιοθετήσαμε αυστηρές διαδικασίες και κανόνες, ενώ επενδύσαμε σε δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων μας για ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία. Παράλληλα φροντίσαμε να διατηρήσουμε ένα αξιοκρατικό εργασιακό περιβάλλον που προάγει τον αλληλοσεβασμό και προσφέρει δυνατότητες συνεχούς εξέλιξης με στόχο να είμαστε εργοδότης πρώτης επιλογής για εκείνους.

Δείτε αναλυτικά την Έκθεση:

Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2019-2020

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η προσφορά προς την κοινωνία αποτελεί βασική αξία του Ομίλου Ευρωκλινικής. Ο Όμιλος Ευρωκλινικής πραγματοποιεί μία σειρά από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες απολαμβάνουν της πλήρους στήριξης και συμμετοχής του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ευρωκλινικής και αποδεικνύουν στην πράξη το αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης προς την κοινωνία.

Δράσεις 2020

Η Ευρωκλινική Παίδων, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του Oργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, δώρισε δύο φορές μέσα στο 2020 περισσότερα από 300 εμβόλια σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο του ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί από τον Ιούλιο του 2018 σε παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», της «Κιβωτού του Κόσμου» και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»  στην Αττική, η Ευρωκλινική Παίδων παραμένει, ακόμα και μέσα στην πανδημία, πιστή στη δέσμευσή της, στηρίζοντας έμπρακτα την άμεση ανάγκη για εμβολιασμό των παιδιών που φροντίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα εμβόλια στην πλειοψηφία τους αξιοποιήθηκαν από παιδιά προσφύγων, μεταναστών, έως 2 ετών, που στερούνται της πρόσβασης στην υγεία, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόληψη της υγείας τους για δεκάδες σοβαρά και δυνητικά θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τον εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων κατά την 2η έξαρση της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν πρέπει να παραμένει ανεμβολίαστος πληθυσμός για κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια.

To εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής Αθηνών συμμετείχε στην έκτακτη επιχειρησιακή δράση της Axion Hellas σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την πραγματοποίηση 794 διαγνωστικών τεστ για την COVID-19 (413 τεστ αντισωμάτων και 381 μοριακά τεστ) σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου. Το ταξίδι διήρκησε από τις 5 έως 12 Ιουνίου 2020, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δειγματοληψίες στην Ανάφη, το Κουφονήσι, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, τη Δονούσα, την Αμοργό, την Κίναρο, τα Λέβιθα, την Πάτμο, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, τη Ψέριμο, την Τήλο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη. Ο Όμιλος Ευρωκλινικής θα συνεχίσει να παρέχει εθελοντικά τις ιατρικές του υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία σε όλους τους κατοίκους των ακριτικών και απομονωμένων ελληνικών νησιών.

O Όμιλος Ευρωκλινικής στέκεται δίπλα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, προσφέροντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για το σύνολο των εργαζομένων του. Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος προσέφερε, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020, δωρεάν σε περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, πλήρη αιματολογικό έλεγχο, τεστ PAP για τις γυναίκες εργαζόμενες, έλεγχο PSA για τους άνδρες εργαζόμενους, καθώς και δωρεάν επισκέψεις σε δερματολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο. Το σύνολο των εξετάσεων θα διεξαχθεί με τη χρήση του πλέον σύγχρονου και άρτιου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Ευρωκλινικής Αθηνών από ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό με υψηλό επιστημονικό επίπεδο και εξειδίκευση.

ο Όμιλος Ευρωκλινικής, από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, διέθεσε στο ΕΣΥ 10 κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) , μία ολόκληρη πτέρυγα της Ευρωκλινικής Αθηνών πλήρως στελεχωμένη, δυναμικότητας 20 κλινών για την κάλυψη περιστατικών μη σχετιζόμενα με τον COVID-19, καθώς και το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για όλους τους ασθενείς με μη λοιμώδη νοσήματα (όπως καρδιολογικά, ορθοπαιδικά κ.ά), συμβάλλοντας περαιτέρω στην αποδέσμευση κλινών από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ. Αξίζει να σημειωθεί, πως για τα νευρολογικά επείγοντα περιστατικά, όπως τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που χρειάζονται άμεση και επείγουσα αντιμετώπιση, η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει εξειδικευμένη Μονάδα Εγκεφαλικών, η οποία εφημερεύει όλο το 24ωρο. Μέχρι και σήμερα, ανάλογα με τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Όμιλος προσφέρει την έμπρακτη στήριξή του.

 

 Στις δύσκολες συνθήκες αυτό που μετράει είναι οι πράξεις και ως  Ευρωκλινική δεν θα μπορούσαμε να μην συμμετέχουμε ενεργά στην εθνική προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής

Επιπλέον, ο Όμιλος Ευρωκλινικής, με γνώμονα το υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προάσπιση της υγείας των πολιτών, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ στην εθνική πρόκληση αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, ο Όμιλος έστειλε τον Δεκέμβριο του 2020 αποστολή εθελοντών ιατρών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα, με στόχο να συνδράμουν το δοκιμαζόμενο ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής (Φλώρινας, Δράμας και Ξάνθης), δίνοντας το «παρών» στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στην υψηλής κατάρτισης και έμπειρη ιατρική ομάδα του Ομίλου συμμετείχαν έμπειροι και καταξιωμένοι ιατροί παθολόγοι και λοιμωξιολόγοι.

Τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς πλησίαζαν οι γιορτές των Χριστουγέννων, το προσωπικό του πέμπτου Νοσηλευτικού ορόφου της Ευρωκλινικής Αθηνών, προχώρησε με δική του πρωτοβουλία στην αγορά τροφίμων για το Κοινωνικό Μαγειρείο  «Ο Άλλος Άνθρωπος – Κοινωνική Κουζίνα», συμβάλλοντας στην προσπάθεια για επισιτισμό όσων ανθρώπων το έχουν ανάγκη.

Το προσωπικό ασφαλείας του Ομίλου Ευρωκλινικής, συμμετείχε δυο φορές – τον Απρίλιο και τον Δεκέμβρη του 2020 – σε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου.

 

O Όμιλος Ευρωκλινικής υποστηρίζει και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καλύπτοντας όχι μόνο διαγνωστικές και ιατρικές εξετάσεις, αλλά και τη νοσηλεία και τις επεμβάσεις (σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος) των αθλητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε έναν αθλητή στον δρόμο για το ΤΟΚΥΟ».

 

Δράσεις 2019

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Όμιλος διοργάνωσε και υλοποίησε ένα τριήμερο δράσεων αφιερωμένες στα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Χαμόγελου του Παιδιού». Για τρεις ημέρες, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, διοργανώθηκαν τρεις διαφορετικές δραστηριότητες με θεματικές την υγεία, τη ρομποτική και τον εναλλακτικό αθλητισμό, οι οποίες χάρισαν  στα παιδιά αμέτρητα χαμόγελα. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων, με την ενεργή συμμετοχή εκπροσώπων και από τις τρεις οργανώσεις, δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερα από εκατό παιδιά να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες και να μεταμορφωθούν σε μικρούς γιατρούς, επιστήμονες και αναρριχητές.

 

Υποστηρίζοντας με έμπρακτο τρόπο τους κατοίκους ακριτικών και απομονωμένων νησιών για ισότιμη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, o Όμιλος Ευρωκλινικής υποστήριξε τη μη κερδοσκοπική εταιρεία +Πλεύση (Σύμπλευση), συμμετέχοντας στις δράσεις της. Το 2019, κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής αποστολής της «Σύμπλευσης» στη Σαμοθράκη, ο Όμιλος διέθεσε τα εργαστήριά του για την πραγματοποίηση γυναικολογικών εξετάσεων (Τεστ PAP) σε περισσότερες από 40 γυναίκες. Μέσω της συμμετοχής του, ο Όμιλος θα συνεχίσει να προσφέρει εθελοντικά τις ιατρικές του υπηρεσίες, ενισχύοντας ουσιαστικά την προσπάθεια για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ακριτικών και απομονωμένων ελληνικών νησιών.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής ενώνει τις δυνάμεις του με την Axion Hellas, ενισχύοντας τις προσπάθειες του οργανισμού για ιατρική υποστήριξη των κατοίκων ακριτικών περιοχών με περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η δυναμική αποστολή ιατρών και νοσηλευτών της Ευρωκλινικής ταξίδεψε το 2019 στην Αστυπάλαια, την Τήλο, τη Χάλκη και το Καστελόριζο, προσφέροντας 700 δωρεάν μικροβιολογικές και 20 ιστολογικές εξετάσεις, καθώς και 110 τεστ PAP σε συνανθρώπους μας, κάνοντας πράξη έναν από τους βασικούς στόχους του Ομίλου Ευρωκλινικής, την ισότιμη πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες και την ιατρική περίθαλψη

Κατά τη διάρκεια του 2019, ο Όμιλος Ευρωκλινικής προσέφερε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις (υπερηχογράφημα μαστών και Ψηφιακή μαστογραφία) σε δεκάδες γυναίκες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης Γυναικών 20-39 ετών, του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Με τον τρόπο αυτόν, στηρίζει τις προσπάθειες του συλλόγου για ενίσχυση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, καθώς και της ιατρικής κάλυψης των εξόδων για γυναίκες με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής συνδράμει το σημαντικό έργο εθελοντικών ομάδων που έχουν στόχο την προστασία του πολίτη και του φυσικού μας περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια του 2019, ο Όμιλος παρείχε ουσιαστική βοήθεια στην εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας Αφιδνών (Σ.Ε.Α.Δ), προσφέροντας σε όλα τα μέλη του συλλόγου τον απαραίτητο εξοπλισμό, φροντίζοντας για την ασφάλεια και τη σωστή εκπαίδευση όλων των εθελοντών πυροσβεστών.

Το 2019, ο Όμιλος Ευρωκλινικής, πιστός στη δέσμευσή του να προσφέρει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες για την προάσπιση της παιδικής υγείας, «αγκάλιασε» τα παιδιά του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, προσφέροντας δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο Όμιλος συμβάλλει στο κοινωνικό έργο του ιδρύματος, στηρίζοντας έμπρακτα όσα παιδιά το έχουν ανάγκη. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άμεσης και ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας που προσέφερε η Ευρωκλινική Παίδων σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Αττική, τον Iούλιο του 2018.

 

Η Euroclinic Running Team και το Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών, συμμετείχαν στον αγώνα “Race for the Cure” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ζάππειο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Το Race for the Cure® αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους θεσμούς με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο, ενώ το Greece Race for the Cure® αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες στη χώρα μας, με στόχο την ενημέρωση,  συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης.

O Όμιλος Ευρωκλινικής υποστηρίζει και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καλύπτοντας όχι μόνο διαγνωστικές και ιατρικές εξετάσεις, αλλά και τη νοσηλεία και τις επεμβάσεις (σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος) των αθλητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε έναν αθλητή στον δρόμο για το ΤΟΚΥΟ».

 

Δράσεις 2018

Με αφορμή την πραγματοποίηση της 14ης Επιστημονικής Ημερίδας της Ευρωκλινικής Παίδων, θεωρήσαμε χρέος μας να στηρίξουμε έναν από τους μεγαλύτερους κοινωφελείς οργανισμούς με κέντρο την παιδική φροντίδα, τα Παιδικά Χωριά SOS, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο τεράστιο έργο που προσφέρει ο οργανισμός όλα αυτά τα χρόνια σε χιλιάδες παιδιά.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής με μια σημαντική δωρεά συμβάλλει στην κάλυψη των εξόδων διαβίωσης και εκπαίδευσης παιδιών αλλά και εφήβων που ζουν και μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, καθώς και στη Στέγη Νέων Π. Φαλήρου.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνδράμουμε κι εμείς στο δύσκολο, μα ταυτόχρονα τόσο όμορφο και δημιουργικό έργο του οργανισμού, ενισχύοντάς τον ηθικά και ψυχικά, ώστε να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο κι αγάπη τη συγκινητική του προσπάθεια.

Στον Όμιλο Ευρωκλινικής θεωρούμε πως η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών, γι’ αυτό και είμαστε σταθερά δίπλα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ”Άλμα Ζωής”.

Και το 2018, ο Όμιλος Ευρωκλινικής προσέφερε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις (υπέρηχο μαστών και μαστογραφία) υποστηρίζοντας το Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Κλινικής Εξέτασης Γυναικών 20-39 ετών που διοργάνωσε το ”Άλμα Ζωής” στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των νέων γυναικών γύρω από τον καρκίνο του μαστού.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής συμβάλλει στην προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και υποστηρίζει τις προσπάθειες Ελλήνων αθλητών, παρέχοντας τις ιατρικές του υπηρεσίες.

Στηρίζουμε την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο, προσφέροντας δωρεάν κάλυψη υγειονομικών αναγκών των αθλητών στο πλαίσιο του προγράμματος “Υιοθέτησε ένα αθλητή στον δρόμο για το “ΤΟΚΥΟ 2020” και παρέχοντας διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία και επεμβάσεις σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας.

Είμαστε σταθερά δίπλα στις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών, συμβάλλοντας κι εμείς από την πλευρά μας στην σωστή τους προετοιμασία και την ιατρική τους περίθαλψη.

Η Ευρωκλινική Παίδων προσέφερε άμεση και ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, ανοίγοντας το τμήμα επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των πληγεισών περιοχών στην Αττική.

Η Ευρωκλινική υποστηρίζει έμπρακτα το Σωματείο για την «Αντιμετώπιση του Παιδικού Τραύματος», προσφέροντας νοσοκομειακό ξενοδοχειακό εξοπλισμό στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». Με αυτόν τον τρόπο, η Ευρωκλινική ενισχύει την προσπάθεια του Σωματείου για τη βελτίωση της νοσηλείας όλων των παιδιών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών, ο Όμιλος Ευρωκλινικής προσφέρει όλες τις ιατρικές εξετάσεις στα παιδιά που στηρίζουν η «Κιβωτός του Κόσμου», η ένωση «Μαζί για το Παιδί» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αττική.

Στις 28 Ιουνίου 2018, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Όμιλος Ευρωκλινικής ανακοίνωσε την υποστήριξή του στους τρεις μεγάλους κοινωφελείς οργανισμούς. Την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής, ενώ ακολούθησαν ομιλίες των επικεφαλής των τριών οργανώσεων, του πατέρα Αντώνη ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, της κυρίας Αλεξάνδρας Μαρτίνου, προέδρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς και του κυρίου Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, Πρόεδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Με την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών, μίας από τις σημαντικότερες ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη χώρα, η Διοίκηση του Ομίλου Ευρωκλινικής επέλεξε να γιορτάσει την επέτειο αυτή προσφέροντας το αγαθό που γνωρίζει καλύτερα, την υγεία, στο πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, το παιδί.

Από την 1η Ιουλίου 2018, ο Όμιλος Ευρωκλινικής καλύπτει κάθε χρόνο όλες τις προληπτικές και τις διαγνωστικές παιδιατρικές εξετάσεις στα παιδιά που στηρίζουν στις δομές τους τρεις από τους μεγαλύτερους οργανισμούς φροντίδας παιδιού στη χώρα μας, η «Κιβωτός του Κόσμου», η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην Αττική. Η ενέργεια αυτή αποφασίστηκε από τη Διοίκηση του Ομίλου, ως μία πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, ένα αυτονόητο χρέος των εταιριών που αναπτύσσονται και προοδεύουν.

Ο κ. Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα γιορτάζουμε τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών, 20 χρόνια στα οποία με συνέπεια και διάθεση για συνεχή εξέλιξη παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Πιστεύουμε ότι κάθε οργανισμός που αναπτύσσεται και προοδεύει έχει χρέος να επιστρέφει στην κοινωνία στην οποία λειτουργεί ένα μέρος από όσα πέτυχε. Έτσι και εμείς επιστρέφουμε στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας – στα παιδιά – σε συνεργασία με τους πιο άξιους αρωγούς και συμπαραστάτες παιδιών στην Ελλάδα. Είναι  ελάχιστη η συνεισφορά μας μπροστά στο τεράστιο έργο που επιτελούν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που μας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό.»

Ο πατήρ Αντώνιος ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά από καρδιάς τον Όμιλο Ευρωκλινικής για την προθυμία του να συνδράμει την Κιβωτό του Κόσμου στο έργο της: «Η ευαισθησία που έχει επιδείξει ο Όμιλος Ευρωκλινικής και ο τρόπος που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου έχει ανεκτίμητη αξία για μας και ευχόμαστε να βρει μιμητές, αφού έτσι νοηματοδοτείται η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς μας. Κάθε χρόνο η Κιβωτός του Κόσμου χρειάζεται αιματολογικές και διαφόρων ειδών εξετάσεις για τα παιδιά που στηρίζει κι επομένως είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια της Ευρωκλινικής και η ομόθυμη συστράτευση όλων των ανθρώπων της στο έργο της Κιβωτού. Ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς για μία ακόμη φορά και για τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας να βοηθήσουμε, γαληνέψουμε και να δώσουμε στα παιδιά μας τη χαμένη τους παιδικότητα.»

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Όμιλο της Ευρωκλινικής για αυτήν την τόσο ουσιαστική προσφορά στα παιδιά και τις οικογένειες που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για μια ενέργεια που δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα υγείας παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή ανασφάλιστες. Με τη στήριξη της Ευρωκλινικής αυτές οι οικογένειες ανακουφίζονται έχοντας δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας καίριες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών τους.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ευρωκλινική που πιστή στις Αξίες και την Αποστολή της αναλαμβάνει να καλύπτει τις ιατρικές εξετάσεις των παιδιών που μεγαλώνουν στα πέντε Σπίτια μας στην Αττική. Είναι σημαντικό, στην προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια μας, να έχουμε αυτή την ουσιαστική υποστήριξη στον τόσο κρίσιμο τομέα της υγείας. Ευχαριστούμε την διοίκηση της Ευρωκλινικής και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της και ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή μίας πολυετούς συνεργασίας για τα παιδιά που καθημερινά στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής Αθηνών έδωσε για ακόμη μια χρονιά δυναμικό «παρών» στην τέταρτη δράση της ΜΚΟ Axion Hellas, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 σε ακριτικά νησιά και συγκεκριμένα στο Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό. Οι κύριοι Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού,  Ιωάννης Ζελενίτσας, Παθολόγος και  Δημήτρης Καρδούλας, Ακτινολόγος, καθώς  και οι κυρίες Λαμπρινή Κορδάτου και Φλωρίνα Μπακάλη, νοσηλεύτριες της Ευρωκλινικής Αθηνών, προσέφεραν δωρεάν τις ιατρικές τους υπηρεσίες υποστηρίζοντας κατοίκους ακριτικών περιοχών με περιορισμένη πρόσβαση στην Υγεία.

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε την 4χρονη Αντζελίν το περασμένο Σάββατο, στο πάρτι των φετινών γενεθλίων της! Η Ευρωκλινική Παίδων σε συνεργασία με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν την ευχή της, που δεν ήταν άλλη από ένα πάρτι εμπνευσμένο από την ταινία «Ψυχρά και Ανάποδα»!

Ολόκληρος ο κόσμος της ταινίας ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια της και με μιας η ευχή της έγινε πραγματικότητα! Η Έλσα, ο Κρίστοφ και ο Όλαφ περίμεναν την Αντζελίν στην είσοδο της «χιονισμένης» και λαμπερής αίθουσας που ήταν διακοσμημένη σαν ένα παγωμένο παλάτι με λευκές και γαλάζιες λάμψεις. Την οδήγησαν στον «θρόνο» της, απ’ όπου και τραγούδησε το τραγούδι της αγαπημένης της ταινίας, όπως άλλωστε είχε ζητήσει.  Οι γονείς, οι φίλοι και οι εθελοντές του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) μαζί με τους ανθρώπους της Ευρωκλινικής Παίδων και τα παιδιά τους, γιόρτασαν με την Αντζελίν προσφέροντάς της χαρά και ξεγνοιασιά.

Η Ευρωκλινική Παίδων μένοντας πιστή στις αξίες της απέναντι στα παιδιά και στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Make-A-Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος) χάρισε στη μικρή Αντζελίν τα γενέθλια των ονείρων της. Το πιο «Frozen» παιδικό πάρτι στήθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blue και υποδέχθηκε την πιο ευτυχισμένη πριγκίπισσα.

Ο μαγευτικός στολισμός και τα υπέροχα κοστούμια συμπλήρωσαν το σκηνικό που μετέφερε την Αντζελίν σε έναν κόσμο που τα πάντα είναι δυνατό να συμβούν, σε ένα κόσμο που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και εκείνη είναι η πρωταγωνίστρια!

Η κα Εύα Τσιλίκουνα, Διευθύντρια Marketing του Ομίλου Ευρωκλινικής δήλωσε: «Η Ευρωκλινική Παίδων βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας. για περισσότερα από 15 χρόνια. Γι’ αυτό σήμερα είμαστε εδώ για να μοιραστούμε την εμπειρία της πραγματοποίησης της ευχής της μικρής Αντζελίν, στηρίζοντας το έργο του Make-A-Wish (Κάνε-μια-ευχή Ελλάδος) και να δώσουμε το μήνυμα ότι  αν τα όνειρα των παιδιών  μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, τότε και στον δικό τους αγώνα μπορούν να βγουν νικητές.»

Δράσεις 2017

Η Ευρωκλινική είναι σταθερός συνοδοιπόρος τα τελευταία χρόνια στα ταξίδια της Συμπλευσης για την υγεία των κατοίκων των ακριτικών νησιών. Αυτή τη φορά ο ιατρός κος. Ψαρουδάκης Αντώνιος, Διευθυντής Αγγειοχειρουργός ταξίδεψε μαζί με τη «Σύμπλευση» στα νησιά Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Ψέριμο, Τέλενδο, Λειψούς και Αρκιούς προσφέροντας εθελοντικά δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Ταυτόχρονα η Ευρωκλινική παρείχε δωρεάν 45 τεστ ΠΑΠ στους κατοίκους των νησιών που το είχαν ανάγκη.

Η Σύμπλευση (+πλευση) είναι μια ΜΚΟ με στόχο την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στα παραπάνω νησιά η Σύμπλευση πραγματοποίησε εκατοντάδες εξειδικευμένες εξετάσεις, ενημερωτικές και παιδαγωγικές εκδηλώσεις.

Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής απέδειξαν για άλλη μία φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο συμμετέχοντας στον 2ο Διάπλου της ΜΚΟ Axion Hellas. Οι κύριοι Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού και Δημήτριος Καρδούλας, Ακτινολόγος ταξίδεψαν με τα φουσκωτά της Axion Hellas στα νησιά Φολέγανδρο, Θηρασιά και Σαντορίνη για να προσφέρουν δωρεάν ιατρική φροντίδα και εξετάσεις όπως υπερήχους μαστών, παρακεντήσεις, βιοψίες μαστού και θυρεοειδούς, εξετάσεις αγγείων και προληπτικές αιμοληψίες, στους κατοίκους αυτών των περιοχών και στους τρόφιμους του Πτωχοκομείου Σαντορίνης. Παράλληλα ο κος Μαλακάσης πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα τον καρκίνο του μαστού στη Σαντορίνη.

Η Ευρωκλινική για άλλη μια χρονιά στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Κλινικής Εξέτασης μαστού για νέες γυναίκες 20-39 ετών, προσφέροντας 20 δωρεάν μαστολογικές εξετάσεις. Η Ευρωκλινική και το Κέντρο Μαστού είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Με αυτό το σλόγκαν ως οδηγό το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής απέδειξε για άλλη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο μαζεύοντας 50 κιλά πλαστικά καπάκια που αντιστοιχούν σε περίπου 27.000 τεμάχια.

Η ποσότητα που συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε στον εθελοντικό σύλλογο Άνω Λιοσίων «Αγαπώ» θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσουν αναπηρικά αμαξίδια συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.

Δράσεις 2016

Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής απέδειξαν για ακόμη μια φορά την κοινωνική τους ευαισθησία, συμμετέχοντας εθελοντικά στον ετήσιο διάπλου για το 2016 της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Σύμπλευση».
Η οργάνωση «Σύμπλευση» είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων.
Οι εθελοντές ιατροί και νοσηλευτές της Ευρωκλινικής Αθηνών που συμμετείχαν στην διάπλου του 2016, κ.κ. Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής Απεικονιστικού Τμήματος Διάγνωσης Μαστού & Οστεοπόρωσης, Αντώνιος Ψαρουδάκης, Διευθυντής Αγγειοχειρουργός, Κωνσταντίνος Ζαρμακούπης, Αγγειοχειρουργός και ο Δημήτριος Καρδούλας, Ακτινολόγος, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των εθελοντών ιατρών, επισκέφθηκαν με φουσκωτά τα νησιά Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Σχοινούσα, Λέβιθα, Πάτμο, Αρκιοί, Λειψοί και Αγαθονήσι προσφέροντας αφιλοκερδώς ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Η Ευρωκλινική ήταν και αυτή παρούσα στην Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Οι δύο λαμπαδηδρόμοι της συμμετείχαν στην 6η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τρίτη 16 Απριλίου, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή. Η Ολυμπιακή Φλόγα είχε ξεκινήσει το ίδιο πρωί από τη Λάρισα για να καταλήξει στο Μουσείο της Ακρόπολης λίγο πριν συνεχίσει το ταξίδι της εκτός Ελλάδος

Η Ευρωκλινική Παίδων, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της, εξακολουθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά να στηρίζει έμπρακτα το σπουδαίο έργο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά που έχουν ανάγκη.
Με την συνεισφορά της αυτή, η Ευρωκλινική Παίδων βοήθησε έμπρακτα το «Τμήμα Στήριξης Παιδιών με Προβλήματα Υγείας», που υποστηρίζει παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε 13 παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, να πραγματοποιήσουν δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις στην Ευρωκλινική Παίδων, όπου το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό της προσωπικό προσέφερε τις υπηρεσίες του με ευαισθησία και αγάπη.

«Έχοντας ως αξία να διατηρήσουμε σταθερό τον ανθρωπιστικό μας χαρακτήρα, αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε έμπρακτα τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη» είπε ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωκλινικής Παίδων κ. Πέτρος Λούκας. Και συνεχίζει: «Για εμάς το να προσφέρουμε στήριξη, ελπίδα, αισιοδοξία και χαμόγελο στα παιδιά αποτελεί καθημερινή μας πρόκληση».

«Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε στην Ελλάδα, οι πρωτοβουλίες στήριξης σε οικονομικό και κυρίως σε ανθρωπιστικό επίπεδο, αποτελούν βασικό μέλημά μας ιδίως όταν πρόκειται για τα παιδιά» όπως τονίζει ο Δ/νων σύμβουλος κ. Αντώνης Βουκλαρής.

Η Ευρωκλινική Παίδων είναι μια αμιγώς παιδιατρική κλινική στο κέντρο της Αθήνας. Από την έναρξη της λειτουργίας της το 2002, οι καταξιωμένοι παιδίατροί της και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με ευαισθησία και αγάπη σε περισσότερα από 45.000 παιδία που έχουν νοσηλευτεί και σε περισσότερα από 26.000 παιδία που έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων όπως Παιδιάτρους, Παιδοχειρουργούς, Καρδιολόγους , Ορθοπεδικούς, Οφθαλμίατρους, Ενδοκρινολόγους κλπ.
Επιπλέον έχει πιστοποιηθεί για την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απένειμε βραβείο στην Ευρωκλινική, για την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας έως τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016».

Στις 27 Ιανουαρίου 2016, στην ετήσια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι, βραβεύτηκε η Ευρωκλινική σε αναγνώριση της προσφοράς της για την υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στα πλαίσια των ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανέλαβε την δωρεάν κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας έως τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και απέκτησε τον τίτλο του Υποστηρικτή της.

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει στους αθλητές δωρεάν πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και δωρεάν νοσηλεία και επεμβάσεις σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος.

Η συνεργασία του Ομίλου Ευρωκλινικής με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξασφάλισε, εντελώς δωρεάν για πρώτη φορά στην ιστορία, την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016», χωρίς να επιβαρύνεται το Δημόσιο, καθώς μέχρι τώρα τα χρήματα για τις υποχρεωτικές αυτές καλύψεις, έβγαιναν από τα ταμεία του κράτους.

Στην λαμπερή αυτή βραδιά παρέστησαν εξέχουσες προσωπικότητες του Ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος, όπως ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκεϊ και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ.

Βραβεύτηκαν οι αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια το 2015 μαζί με τους προπονητές τους, οι αθλητές που έχουν προκριθεί μέχρι σήμερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» καθώς και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το Ίδρυμα A. Γ. Λεβέντη, η εταιρεία 361, η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, το Επιστημονικό Τμήμα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ.

Από πλευράς Ευρωκλινικής το βραβείο παρέλαβε ο κ. Αντώνιος Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Ανακοινώθηκε η πρώτη αποκατάσταση γυναίκας με μαστεκτομή που αδυνατεί οικονομικά να προβεί στην επέμβαση αυτή, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 στο Hilton-Athens, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς Σύνορα».

Η γυναίκα που επιλέχθηκε είναι μέλος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και το κόστος της νοσηλείας και των υλικών της επέμβασης υποστηρίζεται χορηγικά από τον ΄Ομιλο της Ευρωκλινικής.

Η Ιατρική ομάδα με επικεφαλής πλαστικό χειρουργό ανέλαβε δωρεάν την χειρουργική αποκατάσταση και ιατρική παρακολούθηση της ασθενούς.

Η εκδήλωση, που έγινε για τον εορτασμό του κλεισίματος του Α΄ κύκλου – 2015 της παράστασης «η άμυαλη Βιολέτα», είχε διπλό φιλανθρωπικό σκοπό : την ευαισθητοποίηση μέσω της τέχνης για τον ‘’Καρκίνο Μαστού Γυναικών & Ανδρών’’ καθώς και την αποκατάσταση γυναικών με οικονομικές ή ασφαλιστικές δυσκολίες μετά από μαστεκτομή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Nεκτάριος Ντουντουλάκης, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός, συγγραφέας του έργου καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων εθελοντών.

Οι ομιλητές ιατροί, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μιου Αθηνών, Γυναικολόγος-Χειρουργός-Μαστολόγος-Ογκολόγος, Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον καρκίνο και τα Κέντρα μαστού στην Ε.Ε., Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινινής Εταιρείας, η Δρ Ελένη Γαλάνη, Παθολόγος-Ογκολόγος, Μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ‘’Δικτύου Γυναίκες στην Ογκολογία΄΄ – W4O Hellas, Μέλος Δ.Σ. της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας Ε.Ο.Π.Ε., η Δρ Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ., ΑΚΟΣ (Καρκίνος – θεραπεία Σώματος & Ψυχής), αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της πρόληψης και έδωσαν ελπιδοφόρα ιατρικά στοιχεία για την καταπολέμηση της νόσου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Θέατρο Αλκμήνη, τους συντελεστές καθώς και 33 φορείς και συλλόγους ασθενών – υποστηρικτές της θεατρικής φιλανθρωπικής παράστασης «η άμυαλη Βιολέτα».

Δράσεις 2015

Την εβδομάδα 1/7 έως 7/7 του 2015 οι ιατροί και η Διοίκηση της Ευρωκλινικής Αθηνών και Ευρωκλινικής Παίδων στάθηκαν στο πλευρό πολλών συνανθρώπων μας που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες κατά το διάστημα της μειωμένης ρευστότητας και των κλειστών τραπεζών, δίνοντας τη δυνατότητα για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και των δύο κλινικών.

Η γνώση και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν το σημαντικότερο βήμα στη πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Υπολογίζεται ότι διαγιγνώσκονται περίπου 4.500 περιπτώσεις με καρκίνο του μαστού ετησίως στην Ελλάδα, πολλές από τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί αν υπήρχε κατάλληλη ενημέρωση. Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι υποστηρικτής του συλλόγου «Άλμα Ζωής» στην πανελλαδική εκστρατεία για ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε νέες γυναίκες 20-39 ετών προσφέροντας 60 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες και υπερήχους.

  • Προσφορά δωρεάν εξετάσεων καρδιολογικού ελέγχου σε 14 παιδάκια, σε συνεργασία με το Σωματείο – Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
  • Προσφορά δωρεάν εξετάσεων παιδιατρικών check up σε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΜονογονεΙκών Οικογενειών, σε συνεργασία με το portal singleparent.gr
  • Με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιάζουμε τα παιδιά. Στηρίζουμε τους γονείς!» η Ευρωκλινική Παίδων έδωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, τη δυνατότητα σε 25 παιδάκια να πραγματοποιήσουν δωρεάν παιδιατρικά check up, σε συνεργασία με τα portals infokids.gr, imommy.gr και mama365.gr
  • Το Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών αποδεικνύοντας στην πράξη τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, προσέφερε 40 δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις ψηφιακής μαστογραφίας και υπερηχογραφήματα μαστού στο σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ FM 100,3 και τον Μελωδία FM 99,2 και τα γυναικεία portals imommy.gr και boro.gr
  • Προσφορά 10 δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων ψηφιακής μαστογραφίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε συνεργασία με τα portals imommy.gr και boro.gr

Πιστοί στην αξία μας για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, τους τελευταίους οκτώ μήνες στην Ευρωκλινική συλλέχθηκαν περισσότεροι από 20.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών. Χάρη στις προσπάθειες και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του προσωπικού της Ευρωκλινικής καταφέραμε να σώσουμε περισσότερα από 347.000 δέντρα, να γλιτώσουμε περισσότερο από 665.000 τόνους νερού και να εξοικονομήσουμε 85.055.833 kwh ηλεκτρικού ρεύματος, ποσότητα ικανή για την κάλυψη των αναγκών μίας κατοικίας για 88 μήνες.

Η Ευρωκλινική διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, εθελοντική αιμοδοσία. Η συμμετοχή του προσωπικού της Ευρωκλινικής ήταν μαζική, με τους εθελοντές αιμοδότες να προσφέρουν αίμα και ταυτοχρόνως ελπίδα ζωής σε κάθε συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μία ακόμα πρωτοβουλία της Ευρωκλινικής που πηγάζει από το αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης προς την κοινωνία.

Δράσεις 2014

Η Ευρωκλινική Παίδων καλωσόρισε τους μικρούς της φίλους στη νέα σχολική χρονιά προσφέροντας 10 δωρεάν πακέτα Mini Check up & Ελέγχους ΩΡΛ, σε συνεργασία με το portal infokids.gr.

  • Παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, σε παιδί φιλοξενούμενο της Παιδόπολης Αλίμου, προς αποκατάσταση χρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζε
  • Παροχή δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και δωρεάν χειρουργική επέμβαση για θεραπεία κύστης κόκκυγα και δωρεάν διενέργεια μαγνητικής εγκεφάλου υπό αναισθησία
  • Προσφορά γευμάτων μετά το πέρας της 11ης Επιστημονικής Ημερίδας της Ευρωκλινικής Παίδων στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μπορούμε»
  • Προσφορά γευμάτων με το πέρας της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο με θέμα «Ρομποτική Χειρουργική: Ότι πιο σύγχρονο στην υγεία μας», στα παιδιά του συλλόγου Το χαμόγελο του Παιδιού τα οποία διαμένουν στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου

Προσφορά οικογενειακών προγραμμάτων Check-Up στην ΕΛΕΠΑΠ, στο πλαίσιο της ετήσιας λαχειοφόρου αγοράς του ιδρύματος, με σκοπό τη φροντίδα των παιδιών με αναπηρία και των οικογενειών τους.