Νοσοκομειακές Υποδομές

Η Ευρωκλινική Αθηνών έχει εξοπλιστεί με σύγχρονο βιοιατρικό εξοπλισμό με γνώμονα την ασφάλεια του ασθενούς προσφέροντας σωστή και ολοκληρωμένη διάγνωση από τους εξειδικευμένους ιατρούς.

Ο εξοπλισμός που διαθέτει έχει τέτοια χαρακτηριστικά που εύκολα κατατάσσει την κλινική σε μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει:

 • Είναι το 1ο σύστημα Αξονικής Τομογραφίας 128 τομών του κατασκευαστικού οίκου Toshiba που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και το 3ο σε όλη την Ευρώπη.
 • Διαθέτει πρόγραμμα ακτινοσκόπησης σε πραγματικό χρόνο (real time) και προσφέρει πρόγραμμα ογκομετρικών λήψεων με ελαχιστοποίηση της δόσης ακτινοβολίας του ασθενούς
 • Ελάχιστος χρόνος εξέτασης (10-30 δευτερόλεπτα)
 • Μικρότερη δόση ακτινοβολίας
 • Ειδική πρόβλεψη για τα παιδιά ώστε όταν υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία να παίρνουν την μικρότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας (παιδιατρικό πακέτο)
 • Ηλεκτρονική αρχειοθέτηση εικόνων, με δυνατότητα αναπαραγωγής τους όποτε αυτές χρειαστούν από τον θεράποντα ιατρό ή τον ασθενή
 • Το σύστημα επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της καρδιολογικής λειτουργίας.
 • Εκτός των κλασσικών εξετάσεων πραγματοποιεί:
 • Αξονική στεφανιογραφία
 • Αγγειογραφία πνευμονικών αρτηριών και φλεβών
 • Αγγειογραφία εγκεφάλου, καρωτίδων και κάτω άκρων,
 • Αγγειογραφία αορτής, σπληνοπυλαίου άξονα κ.λ.π,
 • Φλεβογραφία άνω και κάτω άκρων,
 • Φλεβογραφία άνω και κάτω κοίλης φλέβας
 • Εικονικές (virtual) ενδοσκοπήσεις (κολονοσκόπηση, βρογχοσκόπηση κ.λ.π.)
 • Οδοντιατρικές απεικονίσεις (τεχνική Dental) για τοποθέτηση εμφυτευμάτων κ.λ.π.

Οι μαστογραφίες πραγματοποιούνται με το κορυφαίο σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας SELENIA κατασκευής του Αμερικανικού Οίκου HOLOGIC ο οποίος διαθέτει ποσοστό 70 % της σχετικής αγοράς σε ΗΠΑ και Καναδά αλλά και ποσοστό 53% περίπου σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ είναι βραβευμένος από την FROST & SULLIVAN για την τεχνολογική υπεροχή του.

Ο μαστογράφος SELENIA διαθέτει καινοτομικά και πατενταρισμένα χαρακτηριστικά όπως:

 • Ψηφιακό ανιχνευτή τύπου flat panel, χαμηλής δόσης, από άμορφο σελήνιο για άμεση ψηφιοποίηση. Ειδικότερα η HOLOGIC, πρωτοπόρος στο χώρο ψηφιακής μαστογραφίας χρησιμοποιεί τον ψηφιακό ανιχνευτή από Άμορφο Σελήνιο (a-Se, AMORPHOUS SELENIUM SEMICONDUCTOR) για άμεση μετατροπή των ακτίνων Χ σε πραγματικό ψηφιακό σήμα εξαιρετικής ευκρίνειας, χωρίς άλλη ενδιάμεση μετατροπή ενέργειας και με το μικρότερο pixel size στην αγορά, μόλις 70μm.
  Ο ψηφιακός ανιχνευτής του μαστογράφου SELENIA, διαθέτει τεχνολογία DIRECT DIGITAL αφού οι ακτίνες Χ απορροφώνται από το άμορφο Σελήνιο και δημιουργούνται απ’ ευθείας αρνητικά και θετικά φορτία. Κάτω από την επίδραση εξωτερικού ηλεκτρικού πεδίου τα ηλεκτρικά φορτία ωθούνται απ’ ευθείας στο pixel – ηλεκτρόδιο και συλλέγονται στο pixel – πυκνωτή.
  Λόγω του ότι η διαδρομή των ηλεκτρικών φορτίων είναι γραμμική δεν υπάρχει διασπορά στα γύρω pixel και το αποτέλεσμα είναι μια ψηφιακή εικόνα εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας.
  Αντίθετα, οι ανιχνευτές άλλων κατασκευαστών βασίζονται σε κρυστάλλους σπινθηρισμού και γενικά σε μεθόδους ενδιάμεσης μετατροπής ενέργειας. Οι ακτίνες Χ μετατρέπονται πρώτα σε φως και στη συνέχεια ψηφιακό σήμα, οπότε το φως που διαχέεται δημιουργεί ασάφεια και έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ποιότητα εικόνας, τη χαμηλή διακριτική ικανότητα, και τον υποβιβασμό της αντίθεσης (tissue contrast) που είναι πολύ σημαντική για την αξιολόγηση της μαστογραφίας.
 • Το καινοτομικό και πατενταρισμένο κυψελοειδές Bucky τύπου HTC (High Transmission Cellular), ειδικά σχεδιασμένο ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Τα buckies όλων των υπολοίπων κατασκευαστών διαθέτουν γραμμικό σχεδιασμό και μειώνουν τη σκεδαζόμενη ακτινοβολία μόνο σε μία διεύθυνση, ενώ επίσης το υλικό που υπάρχει ανάμεσα στα grid lines έχει ως συνέπεια τη μείωση της απορρόφησης της χρήσιμης αρχικής ακτινοβολίας. Αντίθετα, το πρωτοποριακό HTC bucky της LORAD μειώνει τη σκεδαζόμενη ακτινοβολία σε δύο (2) διευθύνσεις ενώ ταυτόχρονα η απορρόφηση της πρωτογενούς ακτινοβολίας αυξάνεται σημαντικά. Το γεγονός αυτό επιτυγχάνεται λόγω της ειδικής κυψελοειδούς δομής του grid στο οποίο υπάρχει αέρας ανάμεσα στις κυψελίδες και όχι κάποιο άλλο υλικό που θα εμπόδιζε τη διάδοση των ακτίνων Χ, όπως συμβαίνει στα συμβατικά grid.
 • Ο μαστογράφος SELENIA διαθέτει δυνατότητα κίνησης – κλίσης του πιέστρου συμπίεσης – FAST PADDLE (Fully Automatic Self Adjusting Tilt). Mε τη δυνατότητα αυτή το πίεστρο προσαρμόζεται αυτόματα στη φυσική κινητικότητα του μαστού και παρέχει ομοιόμορφη συμπίεση. Το πίεστρο FAST είναι ειδικά σχεδιασμένο και ιδιαίτερα χρήσιμο όταν υπάρχει δυσαναλογία του πάχους του μαστού κοντά στο θωρακικό τοίχωμα σε σχέση με το πρόσθιο τμήμα του, και έτσι η ποιότητα εικόνας παραμένει η υψηλότερη δυνατή σε όλο το εύρος του μαστού.
 • Διαθέτει την πρωτοποριακή και καινοτομική λυχνία Tungsten με φίλτρα Rhodium και Silver, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 30% μείωση της δόσης σε σχέση με τις κοινές λυχνίες Μολυβδενίου.
 • Η χρησιμοποιούμενη λυχνία είναι τύπου Bi-angular και εξασφαλίζει λειτουργία της ανόδου με διαφορετική γωνία ως προς την κατακόρυφο για κάθε εστία εξασφαλίζοντας ομοιογενή απεικόνιση σε όλο το υπό εξέταση πεδίο τόσο στις λήψεις ρουτίνας όσο και τις μεγεθυντικές λήψεις. Η γωνία λυχνίας ακτίνων Χ είναι 6ο, ενώ η γωνία της μεγάλης εστίας είναι 16ο και της μικρής εστίας 10ο με αποτέλεσμα συνολικά να δημιουργείται γωνία 22ο στη μεγάλη εστία και 16ο στη μικρή εστία.

Η σειρά SELENIA, έχει λάβει το βραβείο “Frost & Sullivan’s Market Leadership and Product Line Strategy” για την τεχνολογική της υπεροχή στον τομέα της ψηφιακής μαστογραφίας καθώς και δύο επιπλέον βραβεία “ Frost & Sullivan’s Best practices Awards”.

Επιπλέον σημαντικές βραβεύσεις αναγνώρισης της πρωτοποριακής τεχνολογίας που εφαρμόζει ο κατασκευαστικός οίκος HOLOGIC είναι μεταξύ άλλων:

 • Breast Health Business Wins Telly Award
 • MM&M AWARD FOR MAMMO MARKETING
 • Detoitte’s Fastest growing Technology
 • Top 10 Innovations from MEDICAL IMAGING TECHNOLOGY

H αδιαμφισβήτητη υπεροχή του SELENIA DIMENSIONS έναντι άλλων ψηφιακών μαστογράφων επισφραγίζεται από την πιστοποίηση EUREF. Ο ψηφιακός μαστογράφος SELENIA DIMENSIONS έλαβε την πιστοποίηση “Mammographic Type Test” από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό EUREF (European Reference Organization). Η εν λόγω πιστοποίηση προϋποθέτει ιδιαίτερα απαιτητικά test κλινικής και φυσικής λειτουργίας ώστε να συμβαδίζει με τα σχετικά πρότυπα ποιότητας εικόνας, έκθεσης ακτινοβολίας και standards σταθερότητας, όπως αυτά ορίζονται από τον οργανισμό EUREF, ενώ χορηγείται δυσκολότερα από την πιστοποίηση CE Mark.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, σχεδόν το 80%, που παρουσιάζουν ύποπτα ευρήματα στην μαστογραφία οδηγούνται στο χειρουργείο, κάτι που μπορεί να αποφευχθεί με τα κατάλληλα μηχανήματα βιοψίας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες , δεδομένου ότι η σύγχρονη τάση σε όλη την ιατρική είναι η ελάχιστα επεμβατική προσπέλαση.

Ειδικότερα, οι γυναίκες υποβάλλονται σε άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις μόνο με την υποψία καρκίνου του μαστού, με ολική αναισθησία και αρκετές ημέρες νοσηλείας. Επιπλέον οι γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού υφίστανται συχνά διπλή χειρουργική επέμβαση, μία για να διαπιστωθεί ο καρκίνος και μία για να αφαιρεθεί εντελώς ο όγκος και οι λεμφαδένες.

Τα περιττά χειρουργεία μαστού μπορούν να αποφευχθούν με τη λειτουργία του εξειδικευμένου κρεβατιού βιοψίας, που σε συνδυασμό με τον ειδικό μαμμοτόμο, πραγματοποιεί αναίμακτη διαγνωστική επέμβαση χωρίς νυστέρι και αφαιρεί με αναρρόφηση το ύποπτο τμήμα του μαστού. Η ασθενής επιστρέφει άμεσα στο σπίτι της χωρίς να έχει υποστεί την ταλαιπωρία του χειρουργείου και τα αποτελέσματα της βιοψίας θα καθορίσουν αν πρέπει να πραγματοποιηθεί χειρουργική αφαίρεση του προβληματικού τμήματος του μαστού.

H τράπεζα βιοψίας αποτελεί τη μοναδική ολοκληρωμένη λύση για την διενέργεια βιοψιών μαστού αφού πρόκειται για ένα πλήρες και ανεξάρτητο συγκρότημα με κρεβάτι, ενσωματωμένη ακτινολογική λυχνία, ψηφιακό ανιχνευτή , ψηφιακό σύστημα ακριβούς στερεοτακτικού εντοπισμού των συντεταγμένων της ύποπτης περιοχής σε τρεις άξονες και σταθμό εργασίας με οθόνη.

Ειδικότερα η τράπεζα MULTICARE PLATINUM παρέχει πλήρη πρόσβαση 360ο στον μαστό και στο υπό εξέταση σημείο, αντοχή σε μεγάλο βάρος εξεταζόμενης (135 kg), ηλεκτρική καθ’ ύψος κίνηση 102-145 cm., αυτόματο σύστημα υπολογισμού καρτεσιανών συντεταγμένων μέσω WINDOWS με ακρίβεια ±1mm , λυχνία ακτίνων Χ υψηλής θερμοχωρητικότητας 300.000 HU με κατάλληλες για μαστογραφία αποδόσεις 22 – 34 KV /3-400 mAs , ανιχνευτή CCD, 14 bit, 9-10 lp/mm διακριτική ικανότητα , εξεταστικό πεδίο 5.5 x 5.5 cm, καθώς και ειδικά εξαρτήματα τοποθέτησης (2 μαξιλάρια gel, στήριγμα βραχίονα, μαξιλάρι από αφρώδες υλικό, filler panel).

Η τράπεζα βιοψίας είναι ο ιδανικός εξοπλισμός για ένα σύγχρονο κέντρο μαστού δεδομένου ότι με τη διάταξη στερεοτακτικής βιοψίας που τοποθετείται συνήθως στο μαστογράφο, η βιοψία πραγματοποιείται σε “upright position” ή σε πλάγια θέση με αποτέλεσμα να μη γίνεται ανεκτή από την ασθενή (η οποία δυστυχώς έχει πλήρη εικόνα της διαδικασίας) και να υπάρχουν συνήθη λιποθυμικά επεισόδια.

Αντίθετα, με την τράπεζα βιοψίας η ασθενής ξαπλώνει άνετα σε πρηνή θέση, ο μαστός τοποθετείται στην ειδική υποδοχή / οπή που υπάρχει στο κρεβάτι, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ανεπιθύμητων κινήσεων κατά τη διαδικασία της βιοψίας, ενώ ο ιατρός διαθέτει πρόσβαση 360ο στο μαστό. Έτσι, η βιοψία πραγματοποιείται με σύγχρονο και πολιτισμένο τρόπο και η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της άμεσα, ενώ αποφεύγονται τα περιττά χειρουργεία (σημειωτέον, ότι το σύστημα στερεοτακτικής βιοψίας ενός μαστογράφου συνήθως χρησιμοποιείται τελικά μόνο για τοποθέτηση συρμάτινων οδηγών και όχι για πραγματοποίηση βιοψίας, λόγω της περιορισμένης λειτουργικότητας).

Η κλίνη βιοψίας συνεργάζεται με το ειδικό σύστημα εκτομής ιστών υποβοηθούμενο απο αναρρόφηση , το ευρύτερα γνωστό με τον όρο «μαμοτόμο»

Ειδικότερα , το συγκεκριμένο σύστημα HOLOGIC ATEC είναι ένα κλινικά προηγμένο και με έγκριση FDA σύστημα βιοψίας μαστού, υποβοηθούμενο από αναρρόφηση, για στερεοτακτική ή υπερηχογραφική διαδικασία. Πρόκειται για το πλέον αποδοτικό σύστημα παγκοσμίως και παρέχει γρηγορότερη, ασφαλέστερη, ευκολότερη και κλινικά πλεονεκτικότερη μέθοδο βιοψίας μαστού.

Το σύστημα βιοψίας μαστού HOLOGIC ATEC συνεργάζεται με τις εξειδικευμένες βελόνες βιοψίας της συσκευής σχεδιασμένες κατάλληλα για βιοψία δύσκολα προσβάσιμων σημείων και για γυναίκες τόσο με λεπτό όσο και με πυκνό μαστό. Το μικρό μέγεθος της βελόνας και η μεγάλη εσωτερική κάνουλα καθιστούν ευκολότερη την συλλογή μεγάλων δειγμάτων ιστών με μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία. Οι βελόνες βιοψίας του ATEC είναι εγκεκριμένες για μερική ή ολοκληρωτική αφαίρεση των ορατών καλοηθών ιστών και κυρίως μικροαποτιτανώσεων του μαστού.

Οι βελόνες βιοψίας ATEC χρησιμοποιούν εξειδικευμένες τεχνολογίες με τις οποίες εξασφαλίζονται σημαντικά επιτεύγματα όσον αφορά στην ασφάλεια της ασθενούς, την διαχείριση της ροής , την διαχείριση του πόνου, την ταχύτητα απόκτησης του ιστού, την δειγματοληψία και την ακεραιότητα των δειγμάτων.

Οι εν λόγω τεχνολογίες περιλαμβάνουν:

Fluid management
Το σύστημα HOLOGIC AΤEC είναι το μοναδικό σύστημα βιοψίας μαστού που καθαρίζει με φυσιολογικό ορό τα δείγματα βιοψιών και την κοιλότητα βιοψίας. Το σύστημα διαθέτει χειρολαβή και σωλήνωση μιας χρήσης εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και υγιεινή της κάθε ασθενούς αφού η πλύση με φυσιολογικό ορό παρέχει την δυνατότητα απορρόφησης των ιστών βιοψίας μειώνοντας την πιθανότητα αιματώματος.

Biopsy site identification
Τα εντοπιστικά της περιοχής βιοψιών είναι δύο τύπων και είναι ορατά με οποιαδήποτε απεικονιστική λειτουργία. Αποτελούνται από βιοσυμβατά εμφυτεύματα τιτανίου για μόνιμη βέλτιστη απεικόνιση χωρίς πρόσθετες ουσίες.

Μείωση του συνολικού χρόνου βιοψίας και αύξηση της παραγωγικότητας
Η ρύθμιση και ο καθαρισμός του συστήματος διαρκούν μόλις ένα λεπτό ενώ η απόκτηση του κάθε δείγματος ιστού πραγματοποιείται σε 4,5 δευτερόλεπτα. Ακόμη, μέσω της πατενταρισμένης Υ-βαλβίδας της μονάδας, επιτρέπεται η μεταφορά του φαρμάκου απευθείας στην περιοχή βιοψίας χωρίς να διακόπτεται η διαδικασία και έτσι ο πραγματικός χρόνος βιοψίας είναι της τάξης του ενός λεπτού ή και λιγότερο.

Ακρίβεια
Η επιλογή ανάμεσα από ποικίλα μεγέθη βελόνας παρέχει την δυνατότητα βιοψίας στις περισσότερες κλινικές εφαρμογές. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του ιστού στον οποίο γίνεται δειγματοληψία τόσο καλύτερος και πιο ακριβής είναι ο χαρακτηρισμός της αλλοίωσης.

Το σύστημα βιοψίας μαστού ATEC διακρίνεται για τα εξής:

 • Ταχεία απόκτηση ιστού – λιγότερο από 5 sec ανά δείγμα.
 • Το σύστημα διαχείρισης πόνου μπορεί να μεταφέρει τοπικό αναισθητικό απευθείας στην περιοχή βιοψίας χωρίς διακοπή της διαδικασίας.
 • Είναι εξαιρετικά εύχρηστο.
 • Ο κλειστός σχεδιασμός του ελαχιστοποιεί τις απαιτήσεις καθαρισμού.
 • Η απλότητα του συστήματος μεταφράζεται σε ταχύτερες διαδικασίες και καλύτερη εξυπηρέτηση της ασθενούς χωρίς κανένα υποβιβασμό στη διαγνωστική ακρίβεια.

Όλα τα ανωτέρω συστήματα διατίθενται μέσω της εξειδικευμένης Women’s Health Company HOLOGIC USA και διαθέτουν την μοναδική πιστοποίηση FDA που εγγυάται την κλινική αξιοπιστία της εκάστοτε χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας. H ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ είναι ένα από τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα που διαθέτει τον συγκεκριμένο εξοπλισμό και σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο HOLOGIC SELENIA αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού , παρέχει μία ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε επεμβατικό επίπεδο.

 • Το Σύστημα πραγματοποιεί όλο το φάσμα της σύγχρονης Επεμβατικής Καρδιολογίας.
  Ενσωματώνει την πιο σύγχρονη τεχνολογία Flat Detector για ακόμα καλύτερης ποιότητας απεικόνιση καθώς και τεχνολογία XPer, μέσω εξατομικευμένων ρυθμίσεων, με την οποία το σύστημα προσαρμόζεται στον τρόπο εργασίας κάθε χειριστή εξασφαλίζοντας φιλική χρήση για τις Καρδιολογικές εφαρμογές (XPer Cardio).
 • Την φιλοσοφία Dose Wise, η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα για την διαχείριση της δόσης (μείωση έως και 90%) και την βελτιστοποίηση της ποιότητας εικόνας.
 • Εξατομικευμένη επεξεργασία για ψηφιακή ακτινοσκόπηση, λήψη και θέαση.
 • Περιστροφική αγγειογραφία-στεφανιογραφία. Το πακέτο αυτό παρέχει 3D εικόνες από πολλαπλές δισδιάστατες λήψεις, πραγματικού χρόνου, περίπλοκου αγγειακού και στεφανιαίου αρτηριακού δικτύου.
 • Λαμβάνει πολλαπλές προβολές με μια και μόνη έγχυση σκιαγραφικού μέσω περιστροφικής λήψης διπλού άξονα της περιοχής ενδιαφέροντος,.
 • Διαθέτει πακέτο ηλεκτροφυσιολογικής πλοήγησης της περιστροφικής στεφανιογραφίας σε πραγματικό χρόνο.
 • Χρησιμοποιεί εξειδικευμένη τεχνική θέασης και ελέγχου της σωστής τοποθέτησης και ανάπτυξης των stents.

Tο σύστημα Allura Χ-Per FD20 είναι ένα υπερσύγχρονης τεχνολογίας Νευροαγγειογραφικό συγκρότημα, με ανάρτηση οροφής το οποίο καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα επεμβατικών αγγειολογικών και διαγνωστικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων: Εγκεφάλου, Θώρακος, Καρδιάς, Κοιλίας, Περιφερικών, Μη επεμβατικών εφαρμογών.

 • Eπαναστατική στήριξη οροφής του C-ARM και σύστημα προστασίας του ασθενούς Bodyguard.
 • Τεχνολογία Flat Detector για ακόμα καλύτερης ποιότητας απεικόνιση.
 • Τεχνολογία XPer, μέσω εξατομικευμένων ρυθμίσεων, με την οποία το σύστημα προσαρμόζεται στον τρόπο εργασίας κάθε χειριστή εξασφαλίζοντας φιλική χρήση τόσο για τις ακτινολογικές εφαρμογές
 • Την φιλοσοφία Dose Wise, η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα για την διαχείριση της δόσης (μείωση έως και 90%) και την βελτιστοποίηση της ποιότητας εικόνας.
 • Εξατομικευμένη επεξεργασία για ψηφιακή ακτινοσκόπηση, λήψη και θέαση.
 • Διαθέτει πλήρη γωνίωση της τράπεζας κατά +/- 90˚
 • Διαθέτει εργονομικά χειριστήρια και monitor όχι μόνο στην κονσόλα αλλά και εντός της αιθούσης
 • Διαθέτει γεννήτρια 65 KW για καλύτερες απεικονίσεις σε ακτινογραφικές και ακτινοσκοπικές εφαρμογές
 • Είναι πλήρως ψηφιακό

Είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής τελευταίας γενιάς το αποτελεί επαναστατική εξέλιξη στον τομέα της λαπαροσκοπικής και ελάχιστα τραυματικής χειρουργικής. Αποτελείται από εργονομικά σχεδιασμένη κονσόλα, 4 ρομποτικούς βραχίονες, ενδοσκοπικό πύργο, σύστημα υψηλών προδιαγραφών InSite Vision με πραγματική 3D απεικόνιση.

Το Da Vinci®-Si, επιτρέπει στο χειρουργό να πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις από απόσταση και χωρίς να έρχεται ο ίδιος σε επαφή με το σώμα του ασθενή. Παρέχει την ευελιξία των ανοιχτών χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει επιτυχία και σημαντικά οφέλη για τον ασθενή, αλλά και τον χειρουργό.

Το σύστημα φακών 3D απεικόνισης παρέχει τη δυνατότητα μεγέθυνσης του χειρουργικού πεδίου έως & 15 φορές για πολύ ακριβείς, σταθερές & λεπτομερείς κινήσεις.

Επιπλέον προσφέρει στον ασθενή πολύ σημαντικά οφέλη όπως:

 • Χειρουργική ακρίβεια
 • Μικρότερη διάρκεια αναισθησίας
 • Ελάχιστη έως καθόλου απώλεια αίματος
 • Μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης
 • Ελαχιστοποίηση των επιπλοκών
 • Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και της δυσφορίας
 • Σημαντική μείωση της περιόδου νοσηλείας
 • Εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα
 • Γρήγορη ανάρρωση και επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες

Ιατρική Τεχνολογία | Ευρωκλινική
Da Vinci