Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Νοσοκομειακές Υποδομές

Η Ευρωκλινική Αθηνών έχει εξοπλιστεί με σύγχρονο βιοιατρικό εξοπλισμό με γνώμονα την ασφάλεια του ασθενούς προσφέροντας σωστή και ολοκληρωμένη διάγνωση από τους εξειδικευμένους ιατρούς.

Ο εξοπλισμός που διαθέτει έχει τέτοια χαρακτηριστικά που εύκολα κατατάσσει την κλινική σε μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει:

Αποτελεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα ρομποτικής χειρουργικής τελευταίας γενιάς και επαναστατική εξέλιξη στον τομέα της λαπαροσκοπικής και ελάχιστα τραυματικής χειρουργικής. Το Da Vinci®-Si επιτρέπει στον χειρουργό να πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις από απόσταση και χωρίς να έρχεται ο ίδιος σε επαφή με το σώμα του ασθενή. Παρέχει την ευελιξία των ανοιχτών χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την επιτυχία και σημαντικά οφέλη για τον ασθενή, αλλά και τον χειρουργό. Εκτός από τη χειρουργική ακρίβεια, τα σημαντικότερα από τα οφέλη για τον ασθενή, είναι τα παρακάτω:

 • Μικρότερης διάρκειας αναισθησία
 • Μειωμένος κίνδυνος μόλυνσης
 • Ελαχιστοποίηση των επιπλοκών
 • Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και της δυσφορίας
 • Σημαντική μείωση της περιόδου νοσηλείας
 • Εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα
 • Γρήγορη ανάρρωση και επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες

Το σύστημα φακών 3D απεικόνισης παρέχει τη δυνατότητα μεγέθυνσης του χειρουργικού πεδίου έως και 15 φορές για πολύ ακριβείς, σταθερές και λεπτομερείς κινήσεις.

Ο μαγνητικός τομογράφος MAGNETOM Aera 1,5 Τ διαθέτει ένα μοναδικό συνδυασμό προηγμένων τεχνολογιών και καινοτόμων λειτουργιών που εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας διαγνωστικό και απεικονιστικό αποτέλεσμα με ταυτόχρονη μεγιστοποίηση του βαθμού άνεσης του ασθενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Με τον τομογράφο MAGNETOM Aera δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης όλης της γκάμας των απλών μαγνητικών τομογραφιών, ενώ ταυτόχρονα παρέχονται και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως μεταξύ άλλων, μαγνητική τομογραφία καρδιάς με πρωτόκολλο Τ1 και Τ2 mapping, φασματοσκοπία (Spectroscopy), δεσμιδογραφία (Tractography) κ.ά. Τα βασικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης του νέου τομογράφου είναι:

 • Απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας
 • Μειωμένη αίσθηση κλειστοφοβίας
 • Ειδικό περιβάλλον εξέτασης φιλικό προς τον ασθενή
 • Μικρότερος χρόνος εξέτασης
 • Μειωμένα επίπεδα θορύβου
 • Καταλληλότητα για όλους τους τύπους ασθενών

Αποτελεί το 1ο σύστημα Αξονικής Τομογραφίας 128 τομών του κατασκευαστικού οίκου Toshiba που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα και το 3ο σε όλη την Ευρώπη, ενώ διαθέτει πρόγραμμα ακτινοσκόπησης σε πραγματικό χρόνο (real time) και προσφέρει πρόγραμμα ογκομετρικών λήψεων με ελαχιστοποίηση της δόσης ακτινοβολίας του ασθενούς. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί η εξέταση σε ελάχιστο χρόνο (10-30 δευτερόλεπτα), επιτρέποντας τον πλήρη έλεγχο της καρδιολογικής λειτουργίας. Επιπλέον, φέρει ειδική πρόβλεψη για τα παιδιά, ώστε όταν υποβάλλονται σε αξονική τομογραφία να εκτίθενται στη μικρότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας.

Ο ψηφιακός μαστογράφος αυτού του τύπου διαθέτει μία σειρά από καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν τα αποτελέσματα της εξέτασης περισσότερο αξιόπιστα και ακριβή. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτής της μεθόδου μαστογραφικού ελέγχου είναι η μείωση των ψευδώς θετικών ή ψευδώς αρνητικών ευρημάτων, η ακριβής οριοθέτηση της διάστασης και επέκτασης της βλάβης παρέχοντας σημαντική βοήθεια και αξιοπιστία στους χειρουργούς, ενώ αυξάνεται σημαντικά η διαγνωστική ευαισθησία στη διάγνωση του καρκίνου. Επιπλέον, η σειρά SELENIA, έχει λάβει το βραβείο “Frost & Sullivan’s Market Leadership and Product Line Strategy” για την τεχνολογική της υπεροχή στον τομέα της ψηφιακής μαστογραφίας. H αδιαμφισβήτητη υπεροχή του ψηφιακού μαστογράφου Selenia έναντι άλλων, επισφραγίζεται και από την πιστοποίηση “Mammographic Type Test” του Ευρωπαϊκού οργανισμού EUREF (European Reference Organization), μια πιστοποίηση η οποία προϋποθέτει ιδιαίτερα απαιτητικούς ελέγχους κλινικής και φυσικής λειτουργίας.

Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου συστήματος ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ανεπιθύμητων κινήσεων κατά τη διαδικασία της βιοψίας, εξασφαλίζοντας ακριβή αποτελέσματα. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σύστημα HOLOGIC ATEC αποτελεί ένα κλινικά προηγμένο και με έγκριση FDA σύστημα βιοψίας μαστού, υποβοηθούμενο από αναρρόφηση, για στερεοτακτική ή υπερηχογραφική διαδικασία. Πρόκειται για το πλέον αποδοτικό σύστημα παγκοσμίως και παρέχει γρηγορότερη, ασφαλέστερη, ευκολότερη και κλινικά πλεονεκτικότερη μέθοδο βιοψίας μαστού

Το σύστημα πραγματοποιεί όλο το φάσμα της σύγχρονης Επεμβατικής Καρδιολογίας. Ενσωματώνει την πιο σύγχρονη τεχνολογία Flat Detector για υψηλής ποιότητας απεικόνιση, καθώς και τεχνολογία XPer, μέσω εξατομικευμένων ρυθμίσεων, με την οποία το σύστημα προσαρμόζεται στον τρόπο εργασίας κάθε χειριστή εξασφαλίζοντας φιλική χρήση για τις Καρδιολογικές εφαρμογές (XPer Cardio). Ενσωματώνει επίσης και τη φιλοσοφία Dose Wise, η οποία περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα για τη διαχείριση της δόσης (μείωση έως και 90%) και την βελτιστοποίηση της ποιότητας εικόνας.

Tο σύστημα Allura Χ-Per FD20 αποτελεί ένα υπερσύγχρονης τεχνολογίας Νευροαγγειογραφικό συγκρότημα, με ανάρτηση οροφής το οποίο καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα επεμβατικών αγγειολογικών και διαγνωστικών εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων: Εγκεφάλου, Θώρακος, Καρδιάς, Κοιλίας, Περιφερικών, Μη επεμβατικών εφαρμογών.

Πρόκειται για ένα πλήρως ψηφιακό ακτινοσκοπικό συγκρότημα, ενώ διαθέτει εργονομικά χειριστήρια και εξειδικευμένες οθόνες παρακολούθησης monitor στην κονσόλα χειρισμού και  τροχήλατο monitor 19 ιντσών LCD εντός της αίθουσας εξέτασης. Διαθέτει γεννήτρια πολυκορφών, σύγχρονης τεχνολογίας, για καλύτερες απεικονίσεις σε ακτινογραφικές και ακτινοσκοπικές εφαρμογές.

Περιλαμβάνει σύστημα πλάγιας ομοαξονικής συμπαρατήρησης και σύστημα στερεοσκοπικής αντικριστής συγχειρούργησης για δεύτερο χειρουργό, ενώ διαθέτει ολοκληρωμένο, έγχρωμο απεικονιστικό σύστημα για καταγραφή και αρχειοθέτηση εικόνων. Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένη ειδική ηλεκτρονική οθόνη αφής, μέσω της οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του μικροσκοπίου.

Αποτελεί ένα εξελιγμένο σύστημα ενδοσκόπησης με νέες τεχνικές απεικόνισης του ιστού που αποδίδει βελτιωμένη, πιο φωτεινή εικόνα ακόμα και σε δύσκολες περιοχές του βλεννογόνου, βοηθώντας τους χρήστες να διαχωρίσουν, αξιολογήσουν και ταξινομήσουν σχετικές παθογένειες με ακριβή αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο. Η πλατφόρμα προσφέρει επιπλέον δυνατότητες όπως λεπτότερο άκρο ενδοσκοπίου, υψηλή ανάλυση εικόνας και άρα βέλτιστη απεικόνιση αποτελεσμάτων, ενώ η μικρότερη διάμετρος του ενδοσκοπίου προκαλεί τη λιγότερη δυνατή δυσφορία στον ασθενή.

Ο υπερηχοκαρδιογράφος  Vivid Ε95 αποτελεί μια σύγχρονη επαναστατική πλατφόρμα τετρασδιάστατης  (4D) υπερηχοκαρδιογραφίας,  που παρέχει εκατό φορές την ισχύ ενός συμβατικού υπερηχογραφικού συστήματος. Προσφέρει τη δυνατότητα εκπληκτικής ποιότητας απεικονίσεων, καθώς και προηγμένα εργαλεία ποσοτικοποίησης 2D και 4D, αυξάνοντας τη διαγνωστική αξιοπιστία και μειώνοντας την ανάγκη επανεκτιμήσεων.

Το ROSA (Robotic Surgical Assistant) αποτελεί  το πιο εξελιγμένο ρομποτικό σύστημα για τη διενέργεια επεμβάσεων ολικής αρθροπλαστικής. Αποτελεί μια ρομποτική πλατφόρμα που λειτουργεί ως βοηθός του χειρουργού ορθοπεδικού, προσφέροντας εργαλεία και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να πραγματοποιηθούν εκτομές οστών με μεγαλύτερη ακρίβεια, βελτιώνοντας την εξισορρόπηση των μαλακών ιστών και την ευθυγράμμιση των εμφυτευμάτων χωρίς να χαθεί η αίσθηση φυσικής εφαρμογής και κάμψης. Πλεονεκτήματα του ROSA© Knee System αποτελούν, μεταξύ άλλων:

 • H λεπτομερής προετοιμασία της επέμβασης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με χρήση εξατομικευμένων δεδομένων για τον κάθε ασθενή
 • Η αξιολόγηση του εύρους κίνησης του ποδιού, σε πραγματικό χρόνο
 • Η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας διεγχειρητικών και μετεγχειρητικών επιπλοκών
 • Η μείωση του χρόνου παραμονής στο νοσοκομείο, καθώς πρόκειται για ελάχιστα επεμβατική μέθοδο
 • Μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος και ταχύτερη ανάρρωση
 • Η δυνατότητα πραγματοποίησης δύσκολων χειρουργικών χειρισμών με μεγάλη ακρίβεια

 

Στην Ευρωκλινική Αθηνών εγκαταστάθηκε ο πρώτος στην Ελλάδα ρομποτικός πλοηγός KNEE3 της Γερμανικής εταιρείας BRAINLAB, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος σε συστήματα υποστήριξης χειρουργικών επεμβάσεων υψηλής τεχνολογίας, ακολουθώντας τις εξελίξεις και την πρακτική διεθνών αναγνωρισμένων κέντρων ορθοπαιδικής. Το KNEE3 αποτελεί ένα προηγμένο σύστημα πλοήγησης, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτη ακρίβεια σε επεμβάσεις αρθροπλαστικής γόνατος. Ταυτόχρονα επιτρέπει την προσαρμογή της επέμβασης στα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς, επιτρέποντας στον χειρουργό να τροποποιεί τα βήματά του και να ελέγχει το αποτέλεσμα, χωρίς να περιορίζει τις κινήσεις του. Στο τμήμα ψηφιακής επανορθωτικής χειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών, οι επεμβάσεις αρθροπλαστικής εκτελούνται ήδη από το 2011 κάνοντας χρήση των πιο σύγχρονων συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας.