Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο και πλήρως εξοπλισμένο τμήμα Γενικής Χειρουργικής, στελεχωμένο με έμπειρο, εξειδικευμένο και άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο την εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση, το χειρουργικό τμήμα καλύπτει το φάσμα των αναγκών που εκτείνονται από τη διάγνωση και την προεγχειρητική μελέτη έως τη θεραπεία και τον τακτικό μετεγχειρητικό έλεγχο.

Το υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο και η πολυετής εμπειρία του ιατρικού προσωπικού σε συνδυασμό με τη συστηματική επιμόρφωση και μετεκπαίδευσή του στις πλέον σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές αποτελούν ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα του χειρουργικού τμήματος της Ευρωκλινικής Αθηνών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Χειρουργικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών αντιμετωπίζει καθημερινά, όλο το 24ωρο πολυάριθμα τακτικά και επείγοντα περιστατικά. Στο τμήμα αυτό πραγματοποιούνται επεμβάσεις που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής, μικρής, μεσαίας και μεγάλης βαρύτητας, καθώς και όλες οι επεμβάσεις της ελάχιστα επεμβατικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής.
Οι τομείς εξειδίκευσης του Τμήματος είναι οι εξής:

 • Χειρουργική Τραυματολογία
 • Χειρουργική Ογκολογία
 • Χειρουργική Κηλών (Βουβωνοκήλη, Μηροκήλη, Ομφαλοκήλη, Κοιλιοκήλη, Μετεγχειρητική)
 • Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων
 • Χειρουργική Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος
 • Χειρουργική Μαστού
 • Χειρουργική παθήσεων ανώτερου πεπτικού (Οισοφάγου- Στομάχου)
 • Χειρουργική καλοηθών και κακοηθών νόσων του παχέος εντέρου
 • Αντιμετώπιση παθήσεων του πρωκτού (Αιμορροΐδες, Περιεδρικά Συρίγγια, Αποστήματα, Ραγάδες)
 • Χειρουργική αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας
 • Χειρουργική Δέρματος και Μαλακών Μορίων
 • Ρομποτική Χειρουργική

Στόχος των χειρουργών της Ευρωκλινικής Αθηνών είναι η ασφαλής, άρτια και αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των χειρουργικών παθήσεων σύμφωνα με τις νεότερες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μείωση του μετεγχειρητικού πόνου, η μικρότερη διάρκεια νοσηλείας (One Day Clinic – ODC) και η ταχύτερη επιστροφή στον καθημερινό τρόπο ζωής.

Βασικός πυλώνας της λειτουργίας του Χειρουργικού Τμήματος είναι ο τομέας της χειρουργικής ογκολογίας και η διεπιστημονική ιατρική ομάδα την οποία ορίζει ο Θεράπων ιατρός και ανάλογα με τις θεραπευτικές ανάγκες, αποτελείται – εκτός από το Χειρουργό – από ειδικότητες όπως ο Ογκολόγος, ο Παθολογοανατόμος, ο Ακτινοδιαγνώστης και ο Ακτινοθεραπευτής. Στόχο έχει την καταλληλότερη, εξειδικευμένη, ταχύτερη εκτίμηση και θεραπευτική αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενούς. Ανάλογα με την ιδιαιτερότητες του ασθενή ή της ασθένειάς του ο Θεράπων ιατρός μπορεί να παραπέμψει το περιστατικό στο Ογκολογικό Συμβούλιο.

Η διάγνωση νεοπλασματικών ασθενειών είτε υπό τη μορφή βιοψίας ή χειρουργικής εκτομής, γίνεται με τη βοήθεια του ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ταχύτητας, διαγνωστικής ορθότητας και ακρίβειας σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα. Ο θεραπευτικός σχεδιασμός γίνεται με κύριο γνώμονα την προσπάθεια εξατομίκευσης της χειρουργικής στρατηγικής για κάθε ασθενή. Η θεραπευτική αντιμετώπιση γίνεται με τη συνεργασία ομάδας εξειδικευμένων ιατρών σχετικών ειδικοτήτων με στόχο την ολοκληρωμένη θεραπεία και τη στοχευμένη εφαρμογή της κατάλληλης κατά περίπτωση χειρουργικής τεχνικής.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει 8 σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, πλήρως εξοπλισμένες, με τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας. Επιπλέον η Κλινική είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα που εξασφαλίζουν ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία στη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, την παρακολούθηση των περιστατικών, αλλά και την αποτελεσματικότερη θεραπεία τους με επεμβατικές μεθόδους. Ενδεικτικά αναφέρονται το τμήμα υπερήχων, ο σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, αλλά και ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός τομογράφος που διασφαλίζουν τον καλύτερο απεικονιστικό έλεγχο. Ο ψηφιακός μαστογράφος και ο μαγνητικός τομογράφος μαστού που χρησιμοποιεί το υπερσύγχρονο Κέντρου μαστού για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση καλοηθών και κακοηθών παθήσεων του μαστού. Για τη διάγνωση και την ενδοσκοπική αντιμετώπιση όγκων χρησιμοποιούνται υπερσύγχρονα ενδοσκοπικά μηχανήματα όπως ο ενδοσκοπικός υπέρηχος EBUS και οι ενδοσκοπικοί πύργοι τελευταίας τεχνολογίας.

Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι μία από τις λίγες ιδιωτικές κλινικές που εφαρμόζεται από το 2008 η ρομποτική χειρουργική. Η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία πολύ μεγάλο αριθμό επεμβάσεων και πληθώρα σχετικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci παρέχει στους χειρουργούς απόλυτη ακρίβεια, δεξιότητα και πλήρη έλεγχο των χειρουργικών κινήσεων, επιτρέποντας μία ελάχιστα τραυματική προσέγγιση ακόμα και στις πιο σύνθετες επεμβάσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το φάσμα λαπαροσκοπικών εγχειρήσεων, αλλά και σε μεγάλο ποσοστό των έως σήμερα παραδοσιακά επεμβατικών εγχειρήσεων. Επιτρέπει αναίμακτη, χωρίς τραύμα επέμβαση, μικρότερη διάρκεια αναισθησίας σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους, εξαιρετικά μειωμένο κίνδυνο μολύνσεων και άλλων επιπλοκών, ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, σημαντικά λιγότερες ημέρες νοσηλείας, ταχύτερη ανάρρωση και επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες με άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ Α'

Διευθυντής

Συνεργάτης

Επιμελητής

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ Β'

Διευθυντής

Αποστολόπουλος Ευάγγελος

Γενικός Χειρουργός

Επιμελητής

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ Γ'

Διευθυντής

Επιμελήτρια

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ Δ'

Διευθυντής

Αναπληρώτρια Διευθύντρια

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ Ε'

Διευθυντής

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΣΤ'

Διευθυντές

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ

Διευθυντής

Επιμελητής

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Διευθυντές

Πανέτσος Γεώργιος

Γενικός Χειρουργός

Συνεργάτες

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ

Ρομποτική Χειρουργική Παχέος Εντέρου και Ορθου

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801