ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο, εξειδικευμένο Κέντρο που στελεχώνεται από εξειδικευμένους ιατρούς με πολυετή εμπειρία και σημαντικό επιστημονικό έργο στον Τομέα της Παχυσαρκίας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση κάθε περιστατικού, το Κέντρο Απώλειας Βάρους και Επεμβατικής Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας προσφέρει όλο το φάσμα των διεθνώς αναγνωρισμένων και καινοτόμων μεθόδων απώλειας βάρους, όπως το ενδογαστρικό μπαλόνι-χάπι Elipse και την βαριατρική χειρουργική, σε συνδυασμό πάντα με κατάλληλη και εξατομικευμένη διατρόφο-ψυχολογική υποστήριξη και άσκηση.

Το Κέντρο Απώλειας Βάρους και Επεμβατικής Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας, υπό την καθοδήγηση του διεθνώς αναγνωρισμένου Καθηγητή κου Ιωάννη Ραυτόπουλου https://euroclinic.gr/doctors/rautopoylos-ioannis/, προσφέρει αποτελέσματα εφάμιλλα και καλύτερα από οποιοδήποτε κέντρο της Ευρώπης και ΗΠΑ. Η επιτυχία του Κέντρου οφείλεται στην ασύγκριτη, για τα ελληνικά αλλά και διεθνή δεδομένα, χειρουργικής εμπειρίας και τεχνικής του κου Ραυτόπουλου αλλά και στα μοναδικά, διεθνώς δημοσιευμένα,  διατροφικά πρωτόκολλα που εφαρμόζει.

H φιλοσοφία του Κέντρου Απώλειας Βάρους και Επεμβατικής Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας είναι να βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή και την οικογένειά του προσφέροντας τόσο τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ιατρικής φροντίδας με επαγγελματική επιμέλεια, ευαισθησία και κατανόηση για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας του, αλλά και συνεχούς και ουσιαστικής μετεγχειρητικής παρακολούθησης μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Κέντρο Απώλειας Βάρους και Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών του υπέρβαρου ασθενή και περιλαμβάνει:

 • Διατροφό-ψυχολογική υποστήριξη και άσκηση. Σύμφωνα με τον κο Ραυτόπουλο η διατροφό-ψυχολογική υποστήριξη και άσκηση αποτελεί την ουσιαστική βάση οποιασδήποτε μεθόδου απώλειας βάρους. Χωρίς αυτήν, καμία πιο επεμβατική μέθοδος δεν μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα επιτυχημένη απώλεια βάρους. Ο κος Ραυτόπουλος έχει αναπτύξει μοναδικά και καινοτόμα πρωτόκολλα που στηρίζονται σε διατροφή υψηλή σε πρωτείνη και χαμηλή σε θερμίδες όπως επίσης και σε λεπτομερή καθοδήγηση όσον αφορά την άσκηση (link σε δημοσίευση μου1). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του κου Ραυτόπουλου 93% των ασθενών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διατροφό-ψυχολογικής υποστήριξης και άσκησης χάνουν βάρους ενώ οι πιο πετυχημένοι ασθενείς έχουν χάσει έως και 45 κιλά.
 • Ενδογαστρικό μπαλόνι Elipse. O κος Ραυτόπουλος προσφέρει την καινοτόμο αυτή μέθοδο κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα από το 2016. Ο κος Ραυτόπουλος υπήρξε ο πρώτος παγκοσμίως που εφάρμοσε αυτή την μεθόδο και βάση της έρευνάς του η συγκεκριμένη μέθοδος έλαβε έγκριση CE και κυκλοφορεί στην Ευρωπαική Ένωση http://3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28372952. H μέθοδος περιλαμβάνει μια κάψουλα που καταπίνεται με λίγο νερό χωρίς αναισθησία ή γαστροσκόπηση, φουσκώνει στο στομάχι με 550ml απεσταγμένου νερού, παραμένει εκεί για 16-20 εβδομάδες προκαλώντας κορεσμό και περιορισμό της ποσότητας τροφής και στη συνέχεια ξεφουσκώνει αυτόματα και αποβάλλεται στα κόπρανα χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση.

 

Aπώλεια βάρους με γαστρικό μπαλόνι – Elipse: 49 τοποθετήσεις από 11/2016 – 10/2018

Εβδομάδες από τοποθέτηση Μέση απώλεια σε κιλά Μέση % απώλεια του αρχικού βάρους Μέση % απώλεια του επιπλέον βάρους
4 7.8 7.4%
8 11.3 10.9%
12 13 12.6% 46.7%
16 13.7 13.5% 56%
52 (1 χρόνος) 19.4 16.1% 51.4%

 

 • Βαριατρικές επεμβάσεις. Ο κος Ραυτόπουλος προσφέρει τις δυο πιο αποτελεσματικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας: την γαστρική παράκαμψη κατά Roux-en-Y (Roux-en-Y gastric bypass) και το γαστρικό μανίκι (gastric sleeve). Και οι δυο επεμβάσεις γίνονται μόνο λαπαροσκοπικά και όχι με μεγάλη τομή. Η λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη κατά Roux-en-Y δεν γίνεται στην Ελλάδα εκτός από τον κο Ραυτόπουλο. Ο κος Ραυτόπουλος χρησιμοποιεί διαφορετική τεχνική για το λαπαροσκοπικό γαστρικό μανίκι με την χρήση γαστροπεξίας με σκοπό την αποφυγή μετεγχειρητικής παλινδρόμησης αλλά και την επίτευξη ομοιογενούς διαμετρήματος του γαστρικού μανικιού.

 

Aπώλεια βάρους με βαριατρικές επεμβάσεις:

Μήνες από τοποθέτηση Μέση απώλεια σε κιλά Μέση % απώλεια του αρχικού βάρους Μέση % απώλεια του επιπλέον βάρους
3 μήνες 27.2 23.5%
6 μήνες 31.5 27.2%
12 μήνες 40.6 34%

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Κέντρο Απώλειας Βάρους και Επεμβατικής Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή καινοτόμων σε παγκόσμιο επίπεδο πρωτοκόλλων βραχείας νοσηλείας (Enhanced Recovery After Surgery Protocols) που έχει αναπτύξει ο κος Ραυτόπουλος http://2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27068846  με στόχο την νοσηλεία μιας μόνο μέρας μετά από οποιαδήποτε επέμβαση παχυσαρκίας. Ο κος Ραυτόπουλος διαθέτει μια από τις πιο βραχείες νοσηλείες παγκοσμίως εφαρμόζοντας τες πολύ νωρίτερα από άλλα κέντρα.

Επίσης οι χειρουργικές τεχνικές του κου Ραυτόπουλου όσον αφορά την λαπαροσκοπική γαστρική παράκαμψη κατά Roux-en-Y και το γαστρικό μανίκι είναι ιδιαίτερα καινοτόμες με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης απώλειας βάρους και την μείωση στο ελάχιστο δυνατόν οποιονδήποτε επιπλοκών και παρενεργειών.

Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα χειρουργεία και λαπαροσκοπικά εργαλεία καθώς και την δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης λαπαροσκόπησης και διεγχειρητικής γαστροσκόπησης που επιτρέπει τον καλύτερο δυνατό έλεγχο των αναστομώσεων και της μετεγχειρητικής ανατομίας προτού ο ασθενής βγει από το χειρουργείο. Αυτό δεν προσφέρεται πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

ΙΑΤΡΟΙ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ / ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ραντεβού τηλεφωνήστε στον κο Ραυτόπουλο 6948-681-107.

  Ζητήστε ραντεβού online

  Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα & ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801