Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στο Κέντρο Ιατρικά και Χειρουργικά Υποβοηθούμενης Απώλειας Βάρους, προσεγγίζουμε τη θεραπεία της νόσου της παχυσαρκίας ολιστικά και όχι αποσπασματικά. Οι εξειδικευμένοι γιατροί, έχουν εμπειρία πολλών ετών και χιλιάδων ασθενών. Έχουν βαθιά κατανόηση της ψυχολογίας του υπέρβαρου και του παχύσαρκου ασθενούς, και την επίπτωση του τρόπου ζωής και εργασίας στη διαχείριση βάρους. Κυρίως, έχουν τεράστια εμπειρία εφαρμογής όλων των μεθόδων απώλειας βάρους, από τις πιο απλές φαρμακευτικές και ενδοσκοπικές, ως τα πιο πολύπλοκα βαριατρικά χειρουργεία.

Η βαθύτατη γνώση των αιτιών της παχυσαρκίας και των μεθόδων αντιμετώπισης, επιτρέπει την εξατομικευμένη αντιμετώπιση της νόσου.  Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του καθενός, σχεδιάζεται το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας. Στοχεύουμε στο να είναι ρεαλιστικά προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής, με κεντρικό στόχο την ασφαλή και μόνιμη απώλεια βάρους, χωρίς πισωγυρίσματα και υποτροπές.

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο, εξειδικευμένο Κέντρο που στελεχώνεται από εξειδικευμένους ιατρούς με πολυετή εμπειρία και σημαντικό επιστημονικό έργο στον Τομέα της Παχυσαρκίας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγιση κάθε περιστατικού, το Κέντρο Απώλειας Βάρους και Επεμβατικής Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας προσφέρει όλο το φάσμα των διεθνώς αναγνωρισμένων και καινοτόμων μεθόδων απώλειας βάρους σε συνδυασμό πάντα με κατάλληλη και εξατομικευμένη διατρόφο-ψυχολογική υποστήριξη και άσκηση.

H φιλοσοφία του Κέντρου Απώλειας Βάρους και Επεμβατικής Αντιμετώπισης Παχυσαρκίας είναι να βρίσκεται πάντα δίπλα στον ασθενή και την οικογένειά του προσφέροντας τόσο τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ιατρικής φροντίδας με επαγγελματική επιμέλεια, ευαισθησία και κατανόηση για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας του, αλλά και συνεχούς και ουσιαστικής μετεγχειρητικής παρακολούθησης μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ;

 • Άτομα που δε μπορούν να χάσουν κιλά με τους συνήθεις τρόπους, όπως διαιτολογική υποστήριξη, γυμναστική κτλ
 • Άτομα που καταφέρνουν να χάσουν κιλά, αλλά συνεχώς ξαναπαίρνουν βάρος μετά το τέλος της δίαιτας
 • Άτομα που για ιατρικούς λόγους δε μπορούν ν ακολουθήσουν προγράμματα απώλειας βάρους με διαιτολόγο, γυμναστή κτλ
 • Άτομα με αποτυχία βαριατρικών επεμβάσεων, ή επαναπρόσληψη βάρους μετά από προηγούμενες επεμβάσεις απώλειας βάρους

Είναι σημαντικό να υπάρχει βαθιά γνώση των περίπλοκων βιολογικών και ψυχολογικών αιτιών της παχυσαρκίας και η προσέγγιση κάθε ατόμου που θέλει να χάσει βάρος να γίνεται πάντα με ενσυναίσθηση και με κατανόηση για τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε πάσχοντα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο μας είναι οι εξής.

 • Αρχική εκτίμηση παχύσαρκων ασθενών: Γίνεται εκτενής συζήτηση σχετικά με τις αιτίες που προκαλούν και συντηρούν το επιπλέον βάρος, τη συμβολή του  τρόπου ζωής, της εργασίας, και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Γίνεται μια αρχική εκτίμηση ψυχολογικών παραγόντων. Διερευνώνται παλαιότερες προσπάθειες απώλειας βάρους καθώς και τα αίτια αποτυχία τους. Λαμβάνεται εκτενές ιατρικό ιστορικό. Εφόσον είναι απαραίτητο οι ασθενείς παραπέμπονται για περαιτέρω εξειδικευμένη εκτίμηση από Ενδοκρινολόγο, Διαιτολόγο ή Ψυχολόγο.
 • Φαρμακευτική Απώλεια Βάρους: Ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενούς, μπορεί να είναι απαραίτητη μια μικρή αρχική περίοδος θεραπείας με φάρμακα που είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ για απώλεια βάρους. Συνήθως πρόκειται για βήμα προετοιμασίας προτού ο ασθενής προχωρήσει σε επεμβατική μέθοδο απώλεια βάρους. Συχνά μπορεί να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, κάνοντας περιττή οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση.
 • Γαστρικό Botox: Ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος μέτριας απώλειας βάρους. Το Γαστρικό Μπότοξ γίνεται στο ενδοσκοπικό τμήμα, με γαστροσκόπηση υπό μέθη, διαρκεί μισή ώρα, και ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι την ίδια ημέρα. Βοηθάει στην απώλεια 10-15 κιλών. Χρησιμοποιούμε το δοκιμασμένο πρωτόκολλο του Athens Weight Loss, σε συνδυασμό με χρονικό περιορισμό διατροφής και φαρμακευτική αγωγή για καλύτερα και μακροχρόνια αποτελέσματα.  (Δείτε περισσότερα εδώ)
 • Ενδοσκοπική Γαστρική Πτύχωση: Χρησιμοποιώντας την πιο μοντέρνα τεχνολογία επεμβατικής ενδοσκόπησης, καταφέρνουμε να κάνουμε πολλαπλή πτύχωση στομάχου. Γίνεται στο ενδοσκοπικό τμήμα, με γαστροσκόπηση υπό μέθη. Είναι χειρουργείο χωρίς τομές, και βοηθάει στην απώλεια 20% του Συνολικού Σωματικού Βάρους, πλησιάζοντας τα αποτελέσματα των βαριατρικών επεμβάσεων.
 • Λαπαροσκοπική Επιμήκης Γαστρεκτομή ή Γαστρικό Μανίκι (Sleeve): Η πιο απλή και η πιο δημοφιλής χειρουργική μέθοδος απώλεια βάρους. Με μια λαπαροσκοπική επέμβαση αφαιρείται τμήμα του στομάχου. Στην Ευρωκλινική Αθηνών οι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο σε 24 ώρες. Η απώλεια βάρους ξεκινάει άμεσα και μπορεί να φτάσει το 70% του Επιπλέον Σωματικού Βάρους. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
 • Λαπαροσκοπική Γαστρική Παράκαμψη (Γαστρικό BypassMini Bypass): Η πιο αξιόπιστη και δοκιμασμένη μέθοδος απώλειας βάρους. Στην Ευρωκλινική Αθηνών επιτυγχάνουμε νοσηλεία μέχρι 48 ώρες κα ταχύτατη ασφαλή επιστροφή στο σπίτι. Η απώλεια βάρους ξεπερνάει το 70% του Επιπλέον Σωματικού Βάρους. Είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί υπό προϋποθέσεις να εξασφαλίσει αξιόπιστη, μόνιμη επιστροφή σε φυσιολογικό σωματικό βάρος. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)
 • Επανεπεμβάσεις παχυσαρκίας: Πολλά κέντρα εφαρμόζουν μη εξατομικευμένες τεχνικές χειρουργικής παχυσαρκίας. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί ασθενείς να ξαναπαίρνουν κιλά. Στο Κέντρο Ιατρικά και Χειρουργικά Υποβοηθούμενης Απώλειας Βάρους έχουμε εξειδίκευση και εκτεταμένη εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων ασθενών.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας χωρίς συντονισμό είναι αποσπασματική και ασύνδετη. Όσοι δε μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή και τον τρόπο ζωής με τη βοήθεια των αντίστοιχων επαγγελματιών, ή ξαναπαίρνουν βάρος μετά από κάθε προσπάθεια, απευθύνονται σε πολλούς διαφορετικούς διαιτολόγους στην αναζήτηση μιας λύσης, σε ενδοκρινολόγους για θεραπεία, ή σε χειρουργούς για χειρουργική αντιμετώπιση. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα προγραμματισμός ή έλεγχος, με τους περισσότερους πάσχοντες να μην ενημερώνονται καν για τις πολλές διαφορετικές επιλογές του υπάρχουν.

Οι ειδικοί στην Ιατρικά Υποβοηθούμενη Απώλεια Βάρους, έχουν βαθιά κατανόηση των αιτιών της παχυσαρκίας και προσωπική, ως και βιωματική εμπειρία στις φαρμακευτικές, ενδοσκοπικές και χειρουργικές τεχνικές. Μπορούν να συνδυάσουν διαφορετικά εργαλεία με τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε πάσχοντα και με βάση τις προτιμήσεις και τους μακροχρόνιους στόχους, να δημιουργήσει ένα πλάνο θεραπείας. Εφαρμόζοντας δε το κατάλληλο εξατομικευμένο συνδυασμό των παραπάνω τεχνικών, επιτυγχάνουν τον στόχο της αποτελεσματικής και μακροχρόνιας απώλειας βάρους χωρίς υποτροπές.

 

ΙΑΤΡΟΙ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801