Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το ήπαρ έχουν την ιδιαιτερότητα ότι δεν προκαλούν ενοχλήματα, εκτός αν η εμφάνιση τους είναι οξεία, κάτι που δεν είναι συχνό. Συνήθως, τα ηπατικά προβλήματα έχουν χρόνια διαδρομή. Ξεκινούν σιωπηλά, συνεχίζουν την καταστροφική τους δράση για χρόνια, χωρίς εκείνος που πάσχει να το γνωρίζει. Τα ενοχλήματα (πόνος, ίκτερος, πυρετός, ασκίτης, κά), όταν εμφανισθούν δείχνουν την παρουσία κίρρωσης ή καρκίνου ήπατος και συνεπάγονται μειωμένο προσδόκιμο ζωής. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 320,000 άτομα έχουν χρόνια μόλυνση με τον ιό ηπατίτιδας Β και 120,000 με τον ιό ηπατίτιδας C και στην Ευρώπη 1 στα 50 άτομα έχουν ηπατίτιδα B ή C, σύμφωνα με τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όμως, οι χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες δεν είναι το κύριο ηπατολογικό πρόβλημα στον τόπο μας.

Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου, η καθιστική ζωή και η πολυφαγία, σχετίζονται με τους αυξανόμενους ρυθμούς παχυσαρκίας, σακχαρώδη διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου. Οι καταστάσεις αυτές συνδέονται στενά με την παρουσία λιπώδους ήπατος και στεατοηπατίτιδας, ακόμη και σε άτομα που δεν κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. Η στεατοηπατίτιδα είναι ανερχόμενη στην Ελλάδα και συναγωνίζεται σε συχνότητα κίρρωσης ήπατος και καρκίνου τις χρόνιες ιογενείς ηπατοπάθειες. Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν έντονα την ανάγκη πρόληψης, με περιοδικό έλεγχο και αντιμετώπιση του τυχόν ηπατικού προβλήματος στο πρωιμότερο δυνατόν στάδιο. Στην Ευρωκλινική λειτουργεί Ηπατολογικό Τμήμα, με σκοπό την πρόληψη, διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση ηπατικών προβλημάτων.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Ηπατολογικό Τμήμα της Ευρωκλινικής παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών που εκτείνονται από τη διάγνωση έως και την θεραπευτική αντιμετώπιση του ηπατολογικού προβλήματος. Η όλη διεργασία είναι κυρίως εξωνοσοκομειακή και η υποδομή λειτουργίας του Τμήματος στηρίζεται σε:

 • Εξωτερικό Ηπατολογικό Ιατρείο. Λειτουργεί κάθε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή πρωί.
 • Αιμοληψία για εξετάσεις με απαντήσεις συνήθως την ίδια ημέρα.
 • Συνταγογράφηση μέσω ΕΟΠΥΥ για βιοχημικές, ορολογικές, ανοσολογικές και άλλες εξετάσεις στα Εργαστήρια της Ευρωκλινικής με υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας (ISO TÜV Αυστρίας).
 • Υπερηχογραφικός έλεγχος από άκρως εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.
 • Αξονική & Μαγνητική Τομογραφία, Αγγειογραφία ή Μαγνητική Χολαγγειο-παγκρεατογραφία (MRCP) με τελευταίου τύπου μηχανήματα.
 • Στενή συνεργασία με εξειδικευμένους γαστρεντερολόγους και επεμβατικούς ακτινολόγους για:
  • Ενδοσκοπήσεις ανωτέρου-κατώτερου πεπτικού, ERCP, ενδοσκοπική υπερηχογραφία (EUS) και χολαγγειοσκόπηση.
  • Βιοψία ήπατος, κλασσική (Menghini) ή κατευθυνόμενη με βοήθεια υπερήχων ή αξονικού τομογράφου. Διασφαγιτιδική βιοψία ήπατος.
  • Τοποθετήσεις stents χοληφόρων σε καλοήθεις ή κακοήθεις στενώσεις.
  • Θερμοκαυτηρίαση κακοήθων όγκων ήπατος με μικροκύματα με βοήθεια υπερήχων.
  • Χημειοεμβολισμό κακοήθων όγκων ήπατος με μικροσφαιρίδια ή λιπιοδόλη.
 • Τοποθέτηση TIPS.
 • Επεμβάσεις χοληφόρων & τμηματικές ή εκτεταμένες ηπατεκτομές.
 • Στενή συνεργασία με Μεταμοσχευτικά Κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος για παραπομπή ασθενών όταν απαιτείται μεταμόσχευση ήπατος.

ΤΜΗΜΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΠΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Αθανασιάδου 7-9, Αμπελόκηποι, Αθήνα 115 21.
Τηλέφωνα για Ραντεβού: 210-6416040, FAX: 210-6416017

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801