Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Οφθαλμολογικό τμήμα της Ευρωκλινικής Παίδων λειτουργεί από την έναρξη της λειτουργίας της κλινικής, το 2002 και είναι στελεχωμένο από μια ομάδα εξειδικευμένων παιδοφθαλμίατρων με υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης και εξειδίκευσης στην Παιδοοφθαλμολογία. Αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των οφθαλμολογικών προβλημάτων νεογνών, βρεφών και παιδιών, που διαφοροποιούνται από τα αντίστοιχα των ενηλίκων τόσο στο είδος και τον τρόπο διάγνωσης, όσο και στην παρακολούθηση και αντιμετώπισή τους.

Η ιατρική ομάδα του τμήματος συνεργάζεται άριστα με το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό της Ευρωκλινικής Παίδων, το οποίο είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο στην ιδιαίτερη παιδοοφθαλμολογική εξέταση και νοσηλεία και στηρίζει διαρκώς τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υψηλού επιπέδου εξειδικευμένη φροντίδα με επαγγελματική επιμέλεια, ευαισθησία και κατανόηση των ιδιαίτερων αναγκών τους.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Παιδοοφθαλμολογικό Τμήμα παρέχει όλη τη γκάμα των υπηρεσιών:

 • Πλήρη προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο σε κάθε ηλικία από τη γέννηση
 • Διαθλαστικό έλεγχο και συνταγογράφηση γυαλιών
 • Διάγνωση προβλημάτων όρασης (π.χ. ανεπάρκεια σύγκλισης ή προσαρμογής, φορίες, κ.λπ.) που μπορεί να προκαλέσουν μαθησιακές δυσκολίες
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων χαμηλής όρασης
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση στραβισμού/αμβλυωπίας
 • Διάγνωση και αντιμετώπιση οφθαλμικής φλεγμονής (π.χ. ραγοειδίτιδες κ.λπ.)
 • Αντιμετώπιση -συντηρητική ή χειρουργική- παθήσεων βλεφάρων/οφθαλμικών κόγχων και κερατοειδούς
 • Χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων του ρινοδακρυικού συστήματος
 • Αντιμετώπιση και παρακολούθηση παιδικού και συγγενούς καταρράκτη, παιδικού γλαυκώματος και τραύματος
 • Αντιμετώπιση παθήσεων αμφιβληστροειδούς (νεογνών και παιδιών)

Παράλληλα με τη συνήθη χειρουργική παιδοοφθαλμολογία, είναι ιδιαίτερα επιτυχής η εφαρμογή σύγχρονων και πρωτοποριακών τεχνικών όπως:

 • διόρθωση του στραβισμού με τη χρήση ρυθμιζόμενων ραμμάτων σε συνεργάσιμα παιδιά ή εφήβους
 • τοποθέτηση επιμήκους μοσχεύματος σιλικόνης (expander) στον βραχύ τένοντα του άνω λοξού μυός σε παιδιά με στραβισμικό σύνδρομο Brown
 • αφαίρεση εκτεταμένων επιβολβικών δερμολιπωμάτων με αυτομεταμόσχευση επιπεφυκότα σε παιδιά με σύνδρομο Goldenhar. Αυτή η τεχνική κατατάσσει το τμήμα στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής χειρουργικών καινοτομιών σύμφωνα με τα σύγχρονα διεθνή πρωτόκολλα.

Το Παιδοοφθαλμολογικό Τμήμα συνεργάζεται με την Παιδιατρική Κλινική , την οποία υποστηρίζει σε 24ωρη βάση, συμβάλλοντας καθοριστικά και στη διαφορική διάγνωση και αντιμετώπιση σοβαρών συστηματικών παιδιατρικών και παιδοχειρουργικών νοσημάτων.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Παιδοοφθαλμολογικό Τμήμα είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα (σχισμοειδής λυχνία, διαθλασίμετρο, αεροτονόμετρο, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο κ.λπ.) για τη διάγνωση και τη συντηρητική ή χειρουργική αντιμετώπιση οφθαλμολογικών νοσημάτων που αφορούν νεογνά, βρέφη και παιδιά.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Υπεύθυνη Οφθαλμολογικού Τμήματος

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

Καμπέση Ουρανία

Οφθαλμίατρος

Πετράκη Άννα

Οφθαλμίατρος

Φραγκουλίδης Δημήτριος

Οφθαλμίατρος

Καραγιάννη Ναταλία

Οφθαλμίατρος

Γρετού Αικατερίνη

Οφθαλμίατρος

Θεοδωροπούλου Σοφία

Οφθαλμίατρος

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801