Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί από την ίδρυση της ένα οργανωμένο εξειδικευμένο Νευρολογικό Τμήμα. Το τμήμα στελεχώνεται από ιατρικό προσωπικό με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία, εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα και νοσηλεία στους ασθενείς. Το Τμήμα λειτουργεί με επίκεντρο τον ασθενή και την εξατομικευμένη θεραπεία, ενώ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογική υποστήριξη τόσο του ίδιου του ασθενή όσο και του περιβάλλοντός του. Η ιατρική ομάδα το τμήματος επιμορφώνεται και μετεκπαιδεύεται συνεχώς στις νέες σύγχρονες ιατρικές τεχνικές , προσδίδοντας έτσι στο Νευρολογικό Τμήμα του νοσοκομείου ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα. Η άψογη οργάνωση και η λειτουργικότητα του Νευρολογικού Τμήματος είναι έκδηλες σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης ενός νευρολογικού περιστατικού: από τη στιγμή της πρώτης επαφής με τον ασθενή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ή στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, μέχρι την έξοδό του από το νοσοκομείο αλλά και κατά την μετέπειτα παρακολούθηση του σε εξωτερική βάση. Μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας του Νευρολογικού Τμήματος διεκπεραιώνεται από το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, αφού πολλοί ασθενείς που πάσχουν από χρόνια νευρολογικά νοσήματα, όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας κ.λπ., νοσηλεύονται στο τμήμα αυτό προκειμένου να λάβουν τις ανάλογες ενδοφλέβιες θεραπείες. Tο Νευρολογικό Τμήμα παρέχει νευρολογική υποστήριξη σε ασθενείς όλων των άλλων Τμημάτων του Νοσοκομείου του Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα. Το Νευρολογικό Τμήμα συνεργάζεται με άλλα Τμήματα του Νοσοκομείου όπως το Ακτινολογικό Τμήμα (Μαγνητικός Τομογράφος, Αξονικός Τομογράφος, Triplex αγγείων, τμήμα επεμβατικής ακτινολογίας κ.α.), το Καρδιολογικό Τμήμα (Triplex καρδιάς, Holter ρυθμού, πιέσεως κ.α.), το Νευροχειρουργικό Τμήμα, το Αιματολογικό, το Βιοχημικό και το Ανοσολογικό Τμήμα, τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Νευρολογικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη διάγνωση, παρακολούθηση, νοσηλεία και θεραπεία εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών με νευρολογικά νοσήματα. Στο Τμήμα εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες θεραπείες με οδηγό την εξατομικευμένη θεραπεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασθενή.

 1. Στο τμήμα αντιμετωπίζονται οι εξής παθήσεις :
  • Σκλήρυνση κατά Πλάκας
  • Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια
  • Επιληψία
  • Κεφαλαλγίες
  • Άνοιες
  • Νόσος Parkinson
  • Πολυνευροπάθειες
  • Μονονευρίτιδες
  • Μυοπάθειες
  • Μυασθένεια
  • Ριζίτιδες
  • Μυελοπάθειες.

  Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας, με την οποία το Νευρολογικό Τμήμα ασχολείται διεξοδικά, είναι μια νόσος που προσβάλλει νέους ανθρώπους και που τώρα πια, χάρη στις καινούριες θεραπείες και την έγκαιρη εφαρμογή τους, προλαμβάνεται η εξέλιξή της και η πρόκληση αναπηρίας.Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια είναι μία άλλη πάθηση που προκαλεί βαριές αναπηρίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν ο ασθενής προσέλθει στο νοσοκομείο σε διάστημα μικρότερο των 3 ωρών από την εμφάνιση του επεισοδίου, υπάρχει η δυνατότητα ενδοφλέβιας, ενδαρτηριακής ή και μηχανικής θρομβόλυσης με αποτέλεσμα μεγάλη βελτίωση ή και εξάλειψη της αναπηρίας.

 2. Στα πλαίσια των τακτικών εξωτερικών ιατρείων λειτουργεί ιατρείο Σκλήρυνσης κατά Πλάκας και ιατρείο Διαταραχών Μνήμης.Επίσης, εκτελούνται Ηλεκτρομυογραφήματα, Ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα και Προκλητά Δυναμικά σε εξωτερικούς ασθενείς.
 3. Εκτός από τις αμιγείς ιατρικές υπηρεσίες, το Τμήμα διεκπεραιώνει συνταγογράφηση φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων μέσω ΕΟΠΥΥ και εκδίδονται ιατρικές βεβαιώσεις που γίνονται δεκτές στο Κέντρο Παροχών Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Αναπόσπαστο κομμάτι του Νευρολογικού Τμήματος αποτελεί και το Νευροφυσιολογικό Εργαστήριο που περιλαμβάνει τον Ηλεκτρομυογράφο, τον Ηλεκτροεγκεφαλογράφο και τα Προκλητά Δυναμικά που υποστηρίζονται από ιατρούς με μεγάλη εμπειρία και κατάλληλη εξειδίκευση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Νευρολογικό Τμήμα της Ευρωκλινικής Αθηνών, εκτός από τον δικό του υπερσύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό ( Ηλεκτρομυογράφος, Ηλεκτροεγκεφαλογράφος , Προκλητά Δυναμικά), υποστηρίζεται αποτελεσματικότατα από τη σύγχρονη εργαστηριακή υποδομή και το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό του Ακτινολογικού Τμήματος (Αξονικός και Μαγνητικός Τομογράφος, Τμήμα Υπερήχων, Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας, Σπινθηρογραφημάτων, κα.), του Αιματολογικού, του Βιοχημικού και του Ανοσολογικού Εργαστηρίου, καθώς και των υπερσύγχρονων Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας, Αυξημένης Φροντίδας και Ημερήσιας Νοσηλείας της Κλινικής.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Ντάβου Μάρθα

Νευρολόγος

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801