Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι λοιμώξεις είναι το συχνότερο πρόβλημα υγείας το οποίο οδηγεί τους μικρούς ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Επιπλέον αποτελούν τη συνηθέστερη αιτία νοσηλείας παιδιών κάθε ηλικίας. Παρά τις αλµατώδεις εξελίξεις στην Ιατρική, την εφαρμογή  νέων διαγνωστικών μεθόδων και  τη χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, οι λοιμώξεις προκαλούν, σε πολλές περιπτώσεις, προβληματισμό στη διεθνή ιατρική κοινότητα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η έγκαιρη αιτιολογική διάγνωση και η σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση συμβάλλουν στη γρήγορη και χωρίς επιπλοκές αποκατάσταση της υγείας των μικρών ασθενών.

Η Ευρωκλινική Παίδων διαθέτει σύμβουλο  Παιδιάτρο – Λοιμωξιολόγο, που συνεργάζεται στενά με τους παιδιάτρους και συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση περιστατικών λοιμώξεων σε παιδιά και εφήβους. Παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές  για νοσηλευόμενα παιδιά καθώς και για ασθενείς που προσέρχονται στο εξωτερικό ιατρείο για αξιολόγηση και αντιμετώπιση οποιασδήποτε ύποπτης ή αποδεδειγμένης λοίμωξης.

Στόχος  του συμβούλου λοιμώξεων είναι να διαγνώσει έγκαιρα και να θεραπεύσει αποτελεσματικά παιδιά που παρουσιάζουν λοιμώξεις της κοινότητας, νοσοκομειακές επιπλεγμένες λοιμώξεις ή  λοιμώξεις μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.

Επίσης συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς μεταδοτικών νοσημάτων στο χώρο του νοσοκομείου μέσα από τη χρήση συγκεκριμένων, ανάλογα με την περίπτωση,  μέτρων πρόληψης. Τέλος με στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών συμβάλλει και στον περιορισμό της ανάπτυξης μικροβιακής αντοχής και την ανάδυση ανθεκτικών στελεχών μικροβίων.

Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801