Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην Ευρωκλινική Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο και εξειδικευμένο Τμήμα που καλύπτει όλη τη γκάμα των παθήσεων της σύγχρονης Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας.

Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα στελεχώνεται από ιατρούς με πολυετή εμπειρία και σημαντικό επιστημονικό έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλοι οι ιατροί έχουν τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας, συμμετέχουν σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (ΕΓΕ) και των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και Αμερικανικών εταιρειών (AGA,ASGE,UEG, ESGE, Guidelines) στην εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε περιστατικού.

Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει εξειδικευτεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο και είναι άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο ώστε να εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου νοσηλεία και ασφάλεια για τους ασθενείς.

Το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι σύγχρονες νοσοκομειακές υποδομές αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Γαστρεντερολογικού Τμήματος της Ευρωκλινικής.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα καλύπτει όλη τη γκάμα των διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων στην Γαστρεντερολογία και Ηπατολογία.

 • Διάγνωση και θεραπεία παθήσεων του ανώτερου πεπτικού (Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση, πεπτικό έλκος, νεοπλάσματα ανώτερου πεπτικού, κιρσοί οισοφάγου-στομάχου, ανίχνευση δυσπεπτικών ενοχλημάτων, αιμορραγίες ανωτέρου πεπτικού, διαστολές στενώσεων, αφαίρεση ξένων σωμάτων, κ.α.) με διαγνωστική ή /και θεραπευτική οισοφαγο-γαστρο-12λοσκόπηση.
 • Μελέτη των παθήσεων του λεπτού εντέρου με την ενδοσκοπική κάψουλα και την εντεροσκόπηση
 • Διάγνωση και θεραπεία παθήσεων κατωτέρου πεπτικού (φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, αιμορραγία κατωτέρου πεπτικού, πρωτοπαθή και δευτεροπαθή πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, αφαίρεση μικρών και μεγάλων πολυπόδων, κ.α.) με διαγνωστική ή/και θεραπευτική κολονοσκόπηση και ενδοσκοπική Πολυποδεκτομή.
 • Μελέτη και εφαρμογή νέων ενδοσκοπικών τεχνικών για τη διάγνωση και θεραπεία πρώιμων νεοπλασμάτων όπως τεχνικές χρωμοενδοσκόπησης, ενδοσκοπικής βλεννογονεκτομής (EMR), ενδοσκοπικής υποβλεννογόνιου εκτομής (ESD) και εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων Halo για θεραπεία οισοφάγου Barrett.
 • Ενδοσκοπική υπερηχογραφία (EUS) για τη διερεύνηση νοσημάτων του εγγύς πεπτικού σωλήνα και του παγκρέατος με ταυτόχρονη δυνατότητα λήψης βιοψίας.
 • Ενδοσκοπική Παλίνδρομος χολλαγγειο-παγκρεατογραφία (ERCP) για θεραπεία και αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος (λιθίαση χοληδόχου ή παγκρεατικού πόρου, στενώσεις, χοληδόχου ή παγκρεατικού πόρου, τοποθέτηση ενδοπροθέσεων (stents) σε κακοήθη νεοπλάσματα ήπατος, χοληφόρων και παγκρέατος κ.α.)
 • Μελέτη δοκιμασίας αναπνοής για ανίχνευση του Ελικοβακτηριδίου του πυλωρού μονάδα μέτρησης CO2.

Στους άριστα οργανωμένους θαλάμους νοσηλείας της Ευρωκλινικής Αθηνών μπορούν να νοσηλευτούν και να διεκπεραιωθούν όλα τα νοσήματα της Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας, τόσο στα πλαίσια των οργανωμένων Γαστρεντερολογικών Κλινικών όσο και των Παθολογικών ή Χειρουργικών Κλινικών. Ακόμη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα επείγοντα περιστατικά της Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας και στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (ODC) να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ασθενών για ενδοφλέβια έγχυση σχημάτων σε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα έχει δοθεί έμφαση στις προδιαγραφές και την ποιότητα των υποδομών, καθώς και στην υιοθέτηση ιατρικών τεχνολογιών αιχμής, αναγνωρίζοντας τη βιοϊατρική εξέλιξη ως καθοριστικό παράγοντα για την παροχή εξειδικευμένης διάγνωσης και θεραπείας στους ασθενείς με νοσήματα του Πεπτικού συστήματος. Συγκεκριμένα το Γαστρεντερολογικό Τμήμα διαθέτει:

 • Τρεις ενδοσκοπικές αίθουσες (Endoscopy suites) πλήρως εξοπλισμένες. Κάθε μία διαθέτει πύργο και μονάδα ενδοσκόπησης, βιντεοενδοσκόπια ανώτερου και κατώτερου πεπτικού, ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής της εικόνας κατά την ενδοσκόπηση και μονάδα ηλεκτροχειρουργικής διαθερμίας συνδεδεμένη με συσκευή διοχέτευσης argon plasma, ενώ σε κάθε ενδοσκοπική αίθουσα υπάρχουν συστήματα καταγραφής των ζωτικών σημείων των ασθενών κατά την ενδοσκόπηση.
 • Ο σύγχρονος ενδοσκοπικός υπέρηχος (EUS) του τμήματος, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στη διάγνωση και θεραπευτική απόφαση αντιμετώπισης νεοπλασμάτων.
 • Το τμήμα διαθέτει μεγάλη μονάδα ανάνηψης, με 8 κλίνες και αντίστοιχα συστήματα καταγραφής των ζωτικών σημείων και είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε οι ασθενείς να παρακολουθούνται πάντα από δύο νοσηλεύτριες.
 • Ο ειδικός χώρος απολύμανσης των οργάνων με τα τρία σύγχρονα πλυντήρια υψηλών προδιαγραφών, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του νοσηλευτικού προσωπικού καθιστούν το Ενδοσκοπικό τμήμα απόλυτα ασφαλές για την πραγματοποίηση ενδοσκοπήσεων.

Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα όπως ο σύγχρονος μαγνητικός και ψηφιακός τομογράφος και ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός τομογράφος που διασφαλίζουν τον καλύτερο απεικονιστικό έλεγχο. Το τμήμα απεικόνισης φιλοξενεί συχνά το Γαστρεντερολογικό Τμήμα για την διενέργεια των ERCP που πραγματοποιούνται με απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ Α'

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Νασιακόπουλος Νικόλαος

Γαστρεντερολόγος

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ Β'

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ Γ'

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΟ Δ'

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Τσαφαράκη Στυλιανή

Γαστρεντερολόγος

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ

Τσουκαλάς Νικόλαος

Γαστρεντερολόγος

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Υπεύθυνος Aναισθησιολόγος

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801