Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το μητρικό γάλα είναι ο φυσικός και ιδανικός τρόπος διατροφής για ένα νεογέννητο. Ο μητρικός θηλασμός έχει αδιαμφισβήτητα οφέλη τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μητέρα που θηλάζει. Η σωστή πληροφόρηση της μητέρας πριν τη γέννηση του μωρού της, αλλά και η ουσιαστική υποστήριξή της μετά τον τοκετό από κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας,  είναι δυο παράγοντες που εξασφαλίζουν την επιτυχημένη εδραίωση και τη συνέχιση του θηλασμού, για όσο διάστημα επιθυμεί η μητέρα και το βρέφος.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο ιατρείο θηλασμού η μέλλουσα μαμά μπορεί:

 • Nα ενημερωθεί για  τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και τα οφέλη για την υγεία του μωρού της και τη δική της.
 • Να μάθει ότι η έγκαιρη έναρξη του θηλασμού είναι μια πολύ καλή βάση για την επιτυχία του.
 • Να μάθει δεξιότητες και τεχνικές που θα διευκολύνουν το θηλασμό και την παραγωγή του γάλακτος.
 • Σε ενδεχόμενο πρόωρο τοκετό, μπορεί να συζητήσει πως θα ξεκινήσει και θα διατηρήσει το θηλασμό μέχρι να πάρει το μωρό στο σπίτι.
 • Σε δίδυμη κύηση μπορεί να πάρει ειδικές οδηγίες για τον επιτυχή θηλασμό και των δύο μωρών
 • Να συζητήσει  για το πως διατηρείται ο θηλασμός μετά την επιστροφή στην εργασία και σε έκτακτες καταστάσεις αποχωρισμού.
 • Σε περίπτωση που θηλάζει ακόμα ένα μεγαλύτερο παιδία, να μάθει πώς μπορεί  ταυτόχρονα να θηλάσει ένα νέο μωρό και ένα μεγαλύτερο παιδί.

Μετά τη γέννηση του μωρού  στο ιατρείο θηλασμού  μπορούν να προσφερθούν τα εξής:

 1. Πρακτική εξάσκηση στις διαφορετικές θέσεις κρατήματος του μωρού. Η εναλλαγή των θέσεων θηλασμού μπορεί να είναι ανακουφιστική σε περίπτωση που υπάρχουν πληγωμένες θηλές, τοπικό «πέτρωμα του στήθους» ή ξεκινά μια μαστίτιδα.
 2. Καθοδήγηση για την εδραίωση ακόμα και σε περίπτωση που ο θηλασμός ξεκινά σε ιδιαίτερες συνθήκες π.χ. γέννηση προώρων. Διατήρηση της γαλουχίας ακόμα και στην περίπτωση που είναι αναγκαία η σύντομη επιστροφή στην εργασία, μετά τον τοκετό.
 3. Αντιμετώπιση προβλημάτων θηλασμού όπως η υπερφόρτωση, ο επώδυνος θηλασμός, οι πληγωμένες θηλές, η μαστίτιδα και η καντιντίαση των θηλών.
 4. Καθοδήγηση στη χρήση ειδικών συσκευών θηλασμού όποτε υπάρχουν ενδείξεις: π.χ. ψευδοθηλών σε επίπεδες και εισέχουσες θηλές, συσκευών συμπληρωματικής σίτισης (SNS, κυπελλάκι και σύριγγα)
 5. Υποστήριξη θηλασμού σε παιδιά με ειδικές ανάγκες π.χ. υποτονία, σχιστίες .
 6. Σχεδιασμός του προγράμματος διατροφής της μητέρας του σε περιπτώσεις εμφάνισης τροφικών αλλεργιών με συχνότερη την αλλεργί α στην πρωτείνη του γάλακτος αγελάδος.
 7. Καθορισμός χρονοδιαγράμματος  εισαγωγής στερεών τροφών μετά το πρώτο εξάμηνο.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ιατρείο πραγματοποιείται σε χώρο που εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα και την άνεση της μητέρας που θηλάζει. Υπάρχουν διαθέσιμες ειδικές συσκευές και βοηθήματα θηλασμού, που ενδέχεται να φανούν χρήσιμα στις θηλάζουσες.

  Ζητήστε ραντεβού online
  Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

  ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801