Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Γαστρικό bypass

γαστρικό bypass κόστος

Το γαστρικό bypass (γαστρική παράκαμψη) αποτελεί την περισσότερο δοκιμασμένη και πιο επιτυχημένη επέμβαση για την απώλεια βάρους παγκοσμίως. Είναι η μοναδική μεταβολική επέμβαση που επισήμως συνιστάται για την άμεση θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 και της γαστροοισοφαγική παλινδρόμησης.

Τι είναι

Τι είναι το γαστρικό bypass; 

Το γαστρικό bypass αποτελείται από την παράκαμψη του 90% του στομάχου καθώς και συνολικά περίπου 150 εκ. λεπτού εντέρου. Φυσιολογικά η τροφή από τον οισοφάγο εισέρχεται στο στομάχι όπου αναμιγνύεται με τα πεπτικά υγρά και στη συνέχεια το μείγμα αυτό φτάνει στο λεπτό έντερο όπου γίνεται η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και θερμίδων.
Με το γαστρικό bypass, η τροφή από τον οισοφάγο φτάνει σχεδόν απευθείας στο λεπτό έντερο όπου συναντά τα πεπτικά υγρά του στομάχου σχεδόν 1,5 m πιο χαμηλά.

Ποιος είναι ο μηχανισμός δράσης; 

Το γαστρικό bypass βασίζει την επιτυχία του στον μηχανισμό δράσης του που είναι τριπλός:

  1. Περιορισμός τροφήςαίσθημα πλήρωσης

Καθώς το τμήμα του στομάχου που δέχεται τροφή από τον οισοφάγο είναι εξαιρετικά μικρό, ο όγκος φαγητού ανά γευμα μειώνεται πολύ, ενώ γρήγορα αισθανόμαστε «χορτασμένοι»

  1. Μείωση πείνας

Το τμήμα του στομάχου που παρακάμπτεται – δηλαδή δεν δέχεται τροφή – είναι υπεύθυνο και για την παραγωγή πολλών ορμονών και ουσιών που σχετίζονται με το αίσθημα πείνας, αλλά και την απορρόφηση θερμίδων. Για τη λειτουργία αυτή όμως απαιτείται η παρουσία φαγητού μέσα στο στομάχι. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, η παραγωγή και λειτουργία των ορμονών αυτών αλλάζει, ελαττώνοντας εντυπωσιακά το αίσθημα της πείνας καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  1. Μειωμένη απορρόφηση Θερμίδων

Η απορρόφηση θερμίδων συμβαίνει σε όλο το μήκος του λεπτού εντέρου και προϋποθέτει την ταυτόχρονη παρουσία της τροφής και των πεπτικών υγρών μέσα σε αυτό. Στο γαστρικό bypass, περίπου 100εκ. λεπτού εντέρου περιέχουν μόνο τροφή και άλλα περίπου 50εκ ακόμη μόνο  πεπτικά υγρά. Η απορρόφηση θερμίδων στα τμήματα αυτά του λεπτού εντέρου (περίπου 1,5 μέτρο από το συνολικά 5 μέτρα λεπτού εντέρου) είναι ελάχιστη. Κατ’ επέκταση, η συνολική απορρόφηση θερμίδων από οποιοδήποτε γεύμα είναι σημαντικά μειωμένη.

Διαδικασία Επέμβασης
Πώς γίνεται η επέμβαση;

Το γαστρικό bypass διενεργείται αποκλειστικά λαπαροσκοπικά και μόνο από εξειδικευμένους χειρουργούς. Διαμέσου πέντε μικρών τομών <2εκ στο δέρμα, χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία και απαιτείται εξειδικευμένη χειρουργική τεχνική και εμπειρία. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 3 ώρες. Μετά το χειρουργείο, η κινητοποίηση του ασθενούς είναι άμεση, όπως και η κατανάλωση υγρών. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος και αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά μόνο με τη χρήση παρακεταμόλης (Depon). Η συνολική διάρκεια νοσηλείας ανέρχεται στις 48 ώρες το πολύ, μετά την οποία ο ασθενής συνεχίζει μια κανονική δραστηριότητα.

Γαστρικό bypass:Τι αποτελέσματα έχει:

Με το γαστρικό bypass ένας ασθενής μπορεί να επιτύχει έως απώλεια ίση ή/και μεγαλύτερη του 80% του πλεονάζοντος βάρους του. Τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει το γαστρικό bypass είναι και ένας από τους λόγους που είναι η πιο συχνή επέμβαση βαριατρικής

Τι πλεονεκτήματα έχει το γαστρικό bypass έναντι των άλλων επεμβάσεων.

  • Το γαστρικό bypass είναι με διαφορά η πιο δοκιμασμένη και επιτυχημένη επέμβαση κατά της παχυσαρκίας παγκοσμίως.
  • Η συνολική απώλεια βάρους φτάνει ή/και ξεπερνάει το 80 % του πλεονάζοντος βάρους.
  • Το γαστρικό bypass είναι μια από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις παχυσαρκίας. Είναι εξίσου ασφαλής με μία χολοκυστεκτομή ενώ η πιθανότητα διαφυγής (η βαρύτερη επιπλοκή ενός sleeve) είναι κοντά στο μηδέν.
  • Η γαστρική παράκαμψη αντιμετωπίζει άμεσα τόσο τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, όσο και την γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση
  • Το γαστρικό bypass έχει την πιο εύκολη μετεγχειρητική
    πορεία μεταξύ των επεμβάσεων παχυσαρκίας καθώς λόγω των πολλαπλών μηχανισμών δράσης έχει ευκολότερη διατροφή κ μικροτερο περιορισμο στα υγρά.
  • Παρουσιάζει την μεγαλύτερη απώλεια βάρους (>80% του πλεονάζοντος βάρους), και ταυτόχρονα την μακρύτερη διάρκεια δράσης ενώ έχει την μικρότερη πιθανότητα επαναπρόσληψης βάρους στο μέλλον.
  • Αποτελεί την μοναδική επιλογή για ασθενείς με Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή και Σακχαρώδη τύπου 2 καθώς και την μοναδική επιλογή για ασθενείς με sleeve που παρουσίασαν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (μια από τις συχνότερες μακροχρόνιες επιπλοκές του sleeve) ή που ξαναπήραν βάρος.

Κόστος

Ποιο είναι το κόστος για το γαστρικό bypass

Η επέμβαση στου γαστρικού bypass στις μέρες μας είναι αρκετά προσιτή.  Σε συνδυασμό με την ελάχιστη νοσηλεία που απαιτείται το κόστος είναι μειωμένο σε σχέση με βαρύτερα χειρουργεία. Για να ενημερωθείτε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια για το κόστος επικοινωνήστε μαζί μας.

Είναι το γαστρικό bypass η καταλληλότερη τεχνική για εσάς; Θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Σε περίπτωση που το επιθυμείτε μπορούμε να εξετάσουμε την καταλληλότητα της τεχνικής για την περίπτωσή σας και να σχεδιάσουμε ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο, βάσει πληροφοριών σχετικών με το ιστορικό σας, τις πιθανές αιτίες πρόσληψης βάρους κλπ. Για να μας βοηθήσετε να εκτιμήσουμε καλύτερα την περίπτωσή σας μπορείτε να συμπληρώσετε ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο Ιατρικής και Χειρουργικής Απώλειας Βάρους και να μας το αποστείλετε για να το εκτιμήσουν δωρεάν οι ιατροί και να επικοινωνήσουν μαζί σας.

  • Δείτε/κατεβάστε το ερωτηματολόγιο σε μορφή word ΕΔΩ
  • Δείτε/κατεβάστε το ερωτηματολόγιο σε μορφή pdf ΕΔΩ

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801