Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Διαδερμική Οσφυϊκή Αποσυμπίεση

διαδερμική οσφυϊκή αποσυμπίεσηοσφυϊκή αποσυμπίεση

Διαδερμική Οσφυϊκή Αποσυμπίεση: Τα τελευταία χρόνια, η Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης, έχει κάνει τεράστια πρόοδο. Μέχρι πρόσφατα, ή ακόμη και τώρα, όταν ένας ασθενής μάθαινε ότι χρειάζεται να χειρουργηθεί στη μέση, βίωνε μεγάλο φόβο και ανασφάλεια. Όλοι έχουν κάποιον φίλο, γνωστό ή γείτονα, που μετά από ένα χειρουργείο στη μέση, υπέφερε για πολύ καιρό, δεν έλυνε το πρόβλημά του, ή πονούσε ακόμη χειρότερα. Οι περισσότεροι βέβαια γίνονταν καλά, αρκετό καιρό μετά την επέμβαση.

Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Στην Ευρωκλινική Αθηνών, εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια, την πιο σύγχρονη τεχνική, την Διαδερμική Οσφυική Αποσυμπίεση. Η μέθοδος έχει όλα τα πλεονεκτήματα της χειρουργικής θεραπείας, δηλαδή την ανατομική και λειτουργική αποκατάσταση του προβλήματος. Ωστόσο, δεν συνοδεύεται από την ταλαιπωρία, τους μετεγχειρητικούς πόνους και την καθήλωση στο κρεβάτι, όπως η κλασική χειρουργική επέμβαση.

Αν υποφέρετε από συμπτώματα σπονδυλικής στένωσης (όπως το 10% του πληθυσμού, πάνω από τα 50 έτη), ή από οσφυική δισκοκήλη, που σας προκαλεί σοβαρά συμπτώματα οσφυαλγίας και ισχιαλγίας (επίμονο πόνο στη μέση και το πόδι), μέχρι τώρα είχατε 2 επιλογές: Η πρώτη επιλογή είναι να παίρνετε πολλά φάρμακα, να κάνετε φυσιοθεραπείες και να χάνετε μέρες από την εργασία και τις δραστηριότητές σας κάθε φορά που έχετε κρίση του πόνου, δηλαδή συνήθως 1-3 φορές το χρόνο. Η δεύτερη επιλογή ήταν το χειρουργείο, συχνά με φόβο και ανασφάλεια για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ανοιχτές επεμβάσεις, όπως η πεταλεκτομή, είναι αρκετά επώδυνες και συχνά αποφεύγονται, επειδή στα νεαρότερα άτομα μπορεί να προκαλέσουν μακροπρόθεσμα αστάθεια της σπονδυλικής στήλης, ενώ στα πιο ηλικιωμένα άτομα, οι κίνδυνοι της επέμβασης (αιμορραγία, έντονος πόνος, πολυήμερη κατάκλιση) είναι αποτρεπτικοί παράγοντες.

Τώρα όμως με την Διαδερμική Οσφυική Αποσυμπίεση, ο ασθενής έχει σχεδόν πλήρη αποκατάσταση, χωρίς τους κινδύνους του ανοιχτού χειρουργείου, ή την ταλαιπωρία της διαρκούς υποτροπής και των φαρμάκων.

Με μια ημερήσια νοσηλεία μερικών ωρών στο νοσοκομείο, γίνεται μια τομή ενός εκατοστού, η οποία φαίνεται μετά σαν αμυχή στο δέρμα. Ο ασθενής δεν χάνει αίμα και δεν τραυματίζεται το μυοσκελετικό σύστημα. Από αυτό το μικρό άνοιγμα γίνονται όλα όσα χρειάζονται για να αποσυμπιεστεί πλήρως ο σπονδυλικός σωλήνας και τα νεύρα που πιέζονται.

Σε λίγες μόνο μέρες, ο ασθενής επιστρέφει πλήρως στις δραστηριότητές του. Δεν χρειάζεται να μείνει ούτε μια μέρα στο κρεβάτι. Η ανακούφιση των συμπτωμάτων του είναι άμεση και αισθητή. Όπως λένε οι ασθενείς «το πόδι ξεμουδιάζει, γίνεται πιο δυνατό και το περπάτημα πιο σίγουρο». Η μετεγχειρητική φαρμακευτική αγωγή είναι πρακτικά ανύπαρκτη (μικρή δόση παρακεταμόλης).

Το πρόβλημα παύει να υφίσταται και όλοι οι ασθενείς αναλαμβάνουν χωρίς πόνους τις καθημερινές τους ασχολίες. Οι νεότεροι πηγαίνουν γρήγορα πίσω στη δουλειά τους. Οι μεγαλύτεροι μπορούν να περπατούν και πάλι όσο θέλουν, ώστε να φροντίζουν τις εργασίες τους ή να επισκέπτονται τους φίλους τους, χωρίς να σκέφτονται ότι δεν μπορούν να κάνουν πάνω από 100-200 μέτρα χωρίς να σταματήσουν από τον πόνο.

Διαδερμική Οσφυϊκή Αποσυμπίεση: Με αυτήν την διαδερμική μέθοδο έχουν χειρουργηθεί εκατοντάδες ασθενείς στην Ευρωκλινική Αθηνών, με άριστα αποτελέσματα. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ασθενής είναι 94 ετών και την επόμενη μέρα της επέμβασης έλαβε εξιτήριο περπατώντας χωρίς πόνους. Έχει χειρουργηθεί επίσης ασθενής σε 5 διαφορετικά επίπεδα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η οποία επίσης κινητοποιήθηκε την επόμενη μέρα. Ακόμα και υπέρβαροι ασθενείς χειρουργούνται χωρίς αυξημένο χειρουργικό κίνδυνο.

Η πλέον σύγχρονη χειρουργική μέθοδος, δεν είναι ακριβότερη. Αντίθετα είναι πιο οικονομική από την κλασική χειρουργική, λόγω της συντομότερης νοσηλείας, της μικρότερης νοσηρότητας, της άμεσης κινητοποίησης και της μικρότερης ανάγκης για χορήγηση μετεγχειρητικών παυσίπονων και αντιβιοτικών.

Δεν υπάρχει πλέον κανένας ασθενής που να μην μπορεί να χειρουργηθεί διαδερμικά. Αντίθετα, πολλοί ασθενείς που δεν μπορούν για ιατρικούς λόγους ή λόγω ηλικίας να χειρουργηθούν ανοιχτά, μπορούν να χειρουργηθούν διαδερμικά.

Χάρη σε αυτή, όποιος κάνει χειρωνακτική εργασία ή κάνει καθιστική ζωή και έχει ανάγκη να δουλέψει, μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά χωρίς πόνο. Αλλά κι αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, δεν απομονώνεται στο σπίτι, μαραζώνοντας, επειδή δεν αντέχει να βγει να περπατήσει στο δρόμο. Η λύση πλέον υπάρχει, για όλους!

    Ζητήστε ραντεβού online
    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801