Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή: Η απόλυτη ένδειξη

Ρομποτική Ριζική Προστατεκτομή: Η απόλυτη ένδειξη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες καθώς ένας στους δέκα ηλικίας 45-89 ετών θα αναπτύξει αυτήν την κακοήθεια. Η διάγνωση της κακοήθειας αιφνιδιάζει και σοκάρει τους ασθενείς και το περιβάλλον τους. Συχνότατα αφορά άνδρες χωρίς συμπτωματα και προβλήματα υγείας, πλήρως λειτουργικούς που επιδιώκουν την ίαση και τη διατήρηση της ποιότητας της ζωής τους.

Αυτό που τονίζουμε στους άνδρες είναι ότι σήμερα ο εντοπισμένος καρκίνος προστάτη θεραπεύεται ολοκληρωτικά και ο ασθενής αυτός ακολουθώντας τις ιατρικές οδηγίες θα ζήσει την υπόλοιπη ζωή του όπως και πριν, αφήνοντας τελείως πίσω την κακοήθεια στον προστάτη. Η συχνότερη θεραπευτική παρέμβαση είναι η ριζική προστατεκτομή, η ολική αφαίρεση του προστάτη αδένα και κατά συνέπεια του κακοήθους όγκου.

Γιατί να επιλέξω τη ρομποτική χειρουργική;

Στη ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιούμε το σύστημα Da Vinci. Κατευθύνουμε με απόλυτη ακρίβεια μέσω της ρομποτικής κονσόλας μέσα από μικρές οπές του δέρματος τους βραχίονες με τα χειρουργικά εργαλεία (λαβίδες, ψαλίδι, διαθερμία, αναρρόφηση) και αφαιρούμε τον προστάτη αδένα με τον κακοήθη όγκο. Η πολυπλοκότητα, λεπτομέρεια και ακρίβεια χειρισμών των ειδικών ρομποτικών βραχιόνων είναι μοναδική και σε συνδυασμό με την τέλεια οπτική αντίληψη, εξαιρετική ευκρίνεια και απεριόριστη δυνατότητα μεγέθυνσης και προσέγγισης των ιστών μας επιτρέπει να βλέπουμε από κοντά και ξεκάθαρα και να παρεμβαίνουμε με απόλυτη ακρίβεια σε στοιχεία, όπως νεύρα, αγγεία περιτονίες που παλαιότερα μπορούσαμε μόνο να πλησιάσουμε αδρά και κατά προσέγγιση. Αυτοί είναι οι λόγοι που αποφεύγονται επιπλοκές, όπως η αιμορραγία και διαφυλάσοντας τους ιστούς επιτυγχάνεται εξαιρετκό λείτουργικό αποτέλεσμα με ελάχιστη ταλαιπωρία και επιβάρυνση της υγείας του ασθενούς.

Tι να περιμένω από τη ρομποτική ριζική προστατεκτομή;

Καθώς ο προστάτης και η ουρήθρα βρίσκονται βαθειά μέσα στη στενή οστέινη λεκάνη μας (πύελος) με τα νεύρα και τα αγγεία της στύσης και της ούρησης κολλημένα πάνω τους και τον εντερικό σωλήνα σε επαφή, η καλή οπτική και πρόσβαση και η δυνατότητα λεπτών χειρισμών (αφαίρεση σπερματοδόχων κύστεων, εκτομή προστάτη, διαφύλαξη νευραγγειακού δεματίου της στύσης και του σφιγκτήρα, αναστόμωση κύστης – ουρήθρας) σε αυτόν τον περιορισμένο ανατομικό χώρο είναι σε κάθε χειρουργείο πρόκληση. Η ρομποτική μέθοδος είναι η απάντηση στην πρόκληση αυτή.

Η επέμβαση γίνεται χωρίς τομή στο δέρμα, μέσα από μικροσκοπικές οπές, με ελάχιστο πόνο, ασήμαντη απώλεια αίματος και ταχύτατη ανάρρωση. Ο ασθενής κινητοποιείται λίγες ώρες μετά το χειρουργείο και εντός δύο ημερών επιστρέφει στο σπίτι του και στις καθημερινές δραστηριότητές του.Ο στόχος μας είναι πρωτίστως η ογκολογική ίαση του ασθενούς αλλά και η επίτευξη καλού λειτουργικού αποτελέσματος, δηλαδή φυσιολογικής ούρησης και διατήρηση της στύσης.

Πώς να επιλέξω πού θα χειρουργηθώ;

Η χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοπορία στη σύγχρονη χειρουργική πρακτική. Οι ρομποτικές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα που διαθέτουν τον πολύπλοκο ρομποτικό εξοπλισμό, εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και ειδικευμένους χειρουργούς. Ο ασθενής μπορεί με αντικειμενικό τρόπο, σε όποιο μέρος του κόσμου και εάν βρίσκεται, μέσω μίας «μηχανής ανζήτησης» που λέγεται Da Vinci Surgeon Locator (www.davincisurgery.com/surgeon-locator) και έχει ο οποιοσδήποτε ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ, να εντοπίσει το χειρουργό της ειδικότητας που τον ενδιαφέρει, καθώς σε αυτή τη βάση δεδομένων βρίσκονται οι πιστοποιημένοι χειρουργοί που πραγματοποιούν συστηματικά μεγάλο αριθμό τέτοιων επεμβάσεων.

Ποιά είναι τα αποτελέσματά μας;

Η Ευρωκλινική Αθηνών αποτελεί κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής με όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Ειδικότερα, στην ουρολογία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούμε μεγάλο αριθμό ρομποτικών επεμβάσεων για καρκίνο του προστάτη και παθήσεις των νεφρών (κύστεις, όγκοι, στενώματα ουρητήρα, πυλοουρητηρικής συμβολής κ.α). Η πλειονότητα των ασθενών μας που έχουν υποβληθει σε ρομποτικές επεμβάσεις είναι απόλυτα ικανοποιημένοι κυρίως για δύο λόγους: πρώτον γιατί έχουν βιώσει μία σχετικά ομαλή διεγχειρητική και μετεγχειρητική πορεία, χωρίς πόνους, ενοχλήσεις από την τομή στο δέρμα, άμεση κινητοποίηση και έναρξη σίτισης, μέσο χρόνο νοσηλείας 2 ημέρες, χωρίς μετάγγιση αίματος. Δεύτερον, γιατί οι περισσότεροι εμφάνισαν άμεσα μετεγχειρητικά πλήρη έλεγχο της ούρησης, ενώ δεν υπάρχει κανένας ασθενής με κάκωση σφιγκτήρα και πλήρη ακράτεια ούρων. Η πλειοψηφία διατήρησε την προϋπάρχουσα στυτική λειτουργία και σε όλες τις ιστολογικές εξετάσεις τα χειρουργικά όρια ήταν ελεύθερα νόσου, που αποδεικνύει την πλήρη αφαίρεση του όγκου και την ίαση του ασθενούς.

Η καθημερινή κλινική μας εμπειρία, σε συμφωνία με τα διεθνή συσσωρευμένα δεδομένα από τα κέντρα ρομποτικής χειρουργικής, μας επιτρέπουν να πιστεύουμε στο αισιόδοξο μήνυμα ότι στις μέρες μας με την έγκαιρη διάγνωση και τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας, η κακοήθεια του προστάτη μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά με ελάχιστα παρεμβατικές μεθόδους, χωρίς ανοικτά, μεγάλα και «βαριά» χειρουργεία και με σεβασμό στην ποιότητα ζωής του ασθενούς.

    Ζητήστε ραντεβού online




    Πατώντας αποδοχή, συναινείτε στη συλλογή ή/και επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων σας από την Ευρωκλινική, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερώσεων σχετικά με νέες υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις μας. Περισσότερα εδώ

    ή καλέστε μας στα: 210 64 16 800 & 210 64 16 801