Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Ιστορική Αναδρομή

Η Ευρωκλινική Αθηνών ιδρύθηκε από την Interamerican και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1998 προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας με κέντρο τον άνθρωπο. Αποτελεί ένα άρτιο διαγνωστικό, χειρουργικό και θεραπευτικό κέντρο ικανό να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των ασθενών της θέτοντας υψηλότατα στάνταρ και αυστηρή πολιτική ποιότητας εφάμιλλη των μεγαλύτερων νοσηλευτικών κέντρων του εξωτερικού.

Με κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υψηλού επιστημονικού επιπέδου εκπαίδευση, μοναδικές εξειδικεύσεις και διακρίσεις σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της ιδιωτικής υγείας. Η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σύγχρονες εγκαταστάσεις που της επιτρέπουν να αντιμετωπίζει ανταπεξέρχεται και τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Το 2002 ιδρύεται η Ευρωκλινική Παίδων. Από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι σήμερα οι καταξιωμένοι ιατροί της και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό της έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με ευαισθησία και αγάπη σε περισσότερα από 45.000 παιδιά που έχουν νοσηλευτεί και σε περισσότερα από 260.000 παιδιά που έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων με την υποστήριξη τμημάτων και εξειδικευμένων κέντρων όπως ενδεικτικά είναι το Παιδιατρικό, το Παιδοχειρουργικό, το τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής, το Καρδιολογικό, το Πνευμονολογικό, το Ορθοπεδικό, το Οφθαλμολογικό, το Ωτορινολαρυγγολογικό, το Γαστρεντερολογικό, το Διαβητολογικό κ.ά. για παιδιά ηλικίας από 30 ημερών έως και 14 ετών.

Το 2008 ολοκληρώνεται μεταβίβαση των μετοχών των δύο κλινικών στο «South Eastern Europe Fund (SEEF)» από την Eureko B.V (μητρική εταιρεία της Interamerican).

Το 2015 και οι δύο κλινικές του Ομίλου της Ευρωκλινικής πιστοποιούνται με το EN ISO 9001:2008. Το 2016 η Ευρωκλινική Αθηνών πιστοποιείται για την ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή ΕN 15224:2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2005.

Το 2016 είναι έτος ορόσημο για την Ευρωκλινική Αθηνών, αφού σε συνεργασία με τον πλέον αξιόπιστο φορέα πιστοποίησης TUV Austria Hellas, έγινε η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη που έλαβε την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση «Patients’ FriendlyHospitals». Το αυστηρά επιλεγμένο προσωπικό εκπαιδεύτηκε ώστε να βοηθά, να κατευθύνει, να συμπαραστέκεται, να φροντίζει, και να εξασφαλίζει απρόσκοπτη νοσηλεία με επιστημονική γνώση και ουσιαστική φροντίδα.

Το 2017, υλοποιείται η μεταφορά της Ευρωκλινικής Παίδων από την Αχαρνών όπου βρισκόταν, στο καινούργιο, πλήρως ανακαινισμένο κτήριο, δίπλα ακριβώς από την Ευρωκλινική Αθηνών και αποτελεί το μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο για παιδιά στο κέντρο της Αθήνας, μόλις 2 λεπτά από το μετρό των Αμπελοκήπων. Το ίδιο έτος ξεκινά και η λειτουργία του Πολυιατρείου της Ευρωκλινικής Σημείο ΔΥΟ (Διάγνωση – Υγεία – Ομορφιά), σε ένα νέο κτήριο, κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να παρέχονται υπηρεσίες Αισθητικής Δερματολογίας, Παθολογίας, Αιμοληψιών, Γυναικολογίας και άλλα. Με τη λειτουργία του Σημείου ΔΥΟ, ο Όμιλος Ευρωκλινικής επικεντρώνεται στην φροντίδα του ασθενούς προσφέροντάς του της υπηρεσίες που αναζητά σε ανανεωμένους χώρους.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, όλοι εμείς στην Ευρωκλινική Αθηνών και Παίδων προσπαθούμε καθημερινά ώστε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του κάθε ασθενή μας ξεχωριστά με εξατομικευμένες υπηρεσίες. Οι κλινικές του Ομίλου επενδύουν στο μέλλον προάγοντας την προληπτική ιατρική, εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους και τεχνολογία αιχμής, πάντα με κέντρο τον ασθενή.

Βασικά μεγέθη

  • 175 νοσηλευτικές κλίνες
  • 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
  • 8 χειρουργικές αίθουσες
  • Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 24ωρης λειτουργίας