Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

300 παιδίατροι παρακολούθησαν το live webinar της Ευρωκλινικής Παίδων

Τα νεότερα δεδομένα για τον COVID-19 και την υγεία του παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμη μια χρονιά η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων, η οποία πραγματοποιήθηκε με live απομακρυσμένη διαδικτυακή μετάδοση το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, με βασικό στόχο να ενημερώσει έγκυρα και εμπεριστατωμένα τον ιατρικό κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον COVID-19, καθώς και σύγχρονα παιδιατρικά θέματα, πάντα με κέντρο την υγεία του παιδιού.

Περισσότεροι από 300 παιδίατροι και λοιποί επιστήμονες παρακολούθησαν live το webinar και ενημερώθηκαν για το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού και την επίδρασή του στα παιδιά, καθώς και για σύγχρονα θέματα της παιδιατρικής,  τα οποία εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την παιδιατρική επιστήμη όσο και για την καθημερινή κλινική πράξη. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν «Εμβόλια COVID-19 στα παιδιά», «Παρατεινόμενο Εμπύρετο»,  «COVID-19 και αθλητισμός», «Διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση του παιδιού με δυσλιπιδαιμία από τον παιδίατρο», «Νεότερα δεδομένα για την δυσανεξία στη γλουτένη στα παιδιά» και πολλά ακόμα παιδιατρικά θέματα.

Το Webinar τίμησαν με τις ενδιαφέρουσες επιστημονικές τους παρουσιάσεις, καταξιωμένοι ιατροί της Ευρωκλινικής Παίδων, καθώς και διακεκριμένοι παιδίατροι της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και της Γ’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του  Νοσοκομείου «Αττικόν».

Η κα Ελένη Τσάπρα, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσουμε στον παιδιατρικό κόσμο, όπως κάθε χρόνο, πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που έχουν σχέση  τόσο με τον κορωνοϊό, όσο και με τη σύγχρονη παιδιατρική. Παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το πολύ υψηλό επιστημονικό επίπεδο όλων των ομιλιών και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την παιδιατρική κοινότητα για την επόμενη χρονιά με ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία».

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις ομιλίες: https://bit.ly/3EcC0BL