Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

360 παιδίατροι παρακολούθησαν το live webinar της Ευρωκλινικής Παίδων

Πλήρης ενημέρωση για τον COVID-19 και την υγεία του παιδιού

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμη μια χρονιά η Επιστημονική Ημερίδα της Ευρωκλινικής Παίδων. Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση θεσμός για την παιδιατρική κοινότητα, συνεχίστηκε και φέτος με βασικό στόχο να ενημερώσει έγκυρα και εμπεριστατωμένα τον ιατρικό κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον COVID-19, καθώς και σύγχρονα παιδιατρικά θέματα, πάντα με κέντρο την υγεία του παιδιού.

Περισσότεροι από 360 παιδίατροι και λοιποί επιστήμονες παρακολούθησαν live το webinar, με απομακρυσμένη διαδικτυακή σύνδεση το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ενημερώθηκαν για το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού και την επίδρασή του στα παιδιά, καθώς και για σύγχρονα θέματα της παιδιατρικής, τα οποία εμφανίζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την παιδιατρική επιστήμη όσο και για την καθημερινή κλινική πράξη. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν «η Παιδοχειρουργική πρακτική στην εποχή του κορωνοϊού», «ο ρόλος του παιδιάτρου στην εποχή της Πανδημίας Covid-19», «ο ρόλος της μάσκας στην πρόληψη της λοίμωξης από την νόσο COVID-19», «COVID-19 στα παιδιά: Ο ρόλος της απεικόνισης», «τα νεότερα για την άνοση θρομβοπενία στα παιδιά» και πολλά ακόμα παιδιατρικά θέματα.

Το Webinar τίμησαν με τις ενδιαφέρουσες επιστημονικές τους παρουσιάσεις, καταξιωμένοι ιατροί της Ευρωκλινικής Παίδων, καθώς και διακεκριμένοι παιδίατροι από το Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία».

Η κα Ελένη Τσάπρα, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε στον παιδιατρικό κόσμο, όπως κάθε χρόνο, πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που έχουν σχέση τόσο με τον κορωνοϊό, όσο και με τη σύγχρονη παιδιατρική. Παρά τη δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το πολύ υψηλό επιστημονικό επίπεδο όλων των ομιλιών και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την παιδιατρική κοινότητα για την επόμενη χρονιά με ακόμα πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία».


ΧΟΡΗΓΟΙ