Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

Δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές!

ΝΙΚΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ

Αυτή την εποχή του Covid-19 ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία και η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας έχουν επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και μείωση των αποθεμάτων, γεγονός που ήδη απασχολεί τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας.

Οι ανάγκες αίματος για τη σωτηρία χιλιάδων συνανθρώπων μας που χρειάζονται μετάγγιση όπως οι πολυμεταγγιζόμενοι με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο δεν σταματούν ποτέ. Κάθε μέρα γίνονται χειρουργικές, καρδιαγγειακές και ορθοπαιδικές επεμβάσεις, κάθε μέρα αντιμετωπίζονται ασθενείς ογκολογικοί και με χρόνια αιματολογικά νοσήματα, κάθε μέρα αντιμετωπίζονται ασθενείς με έκτακτα παθολογικά και παιδιατρικά περιστατικά που χρειάζονται αίμα.

Ειδικά αυτή την εποχή έξαρσης του νέου κορωνοϊού χρειαζόμαστε περισσότερους υγιείς αιμοδότες. Mε βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν άφοβα να δώσουν αίμα υγιείς αιμοδότες που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα.

Για το σκοπό αυτό μπορούν να προσέλθουν σε ειδικές δομές εκτός νοσοκομείων που έχουν διαμορφωθεί, για να αιμοδοτήσουν με ασφάλεια, μετά τη λήψη του ιστορικού τους από ειδικό ιατρό της αιμοδοσίας. Σχετικά με τους ασφαλείς αυτούς χώρους μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά στην ηλεκτρονική δ/νση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας: Πατήστε ΕΔΩ

 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

 

Γενοβέφα Χρονοπούλου, Ιατρός Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια & Επιστημονικά, Υπεύθυνη Εργαστηρίων Βιοπαθολογίας, Όμιλος Ευρωκλινικής